30.11.2022 Jalkapallon MM-kisat: Saudi-Arabia – Meksiko

C-lohkossa Argentiinan ja Puolan ohella taistelevat myös Saudi-Arabia ja Meksiko, jotka kohtaavat keskinäisessä ottelussa samaan aikaan toisen ottelun kanssa. Tilanne lohkossa on käsinkosketeltavan jännittävä ja tässä ottelussa panokset ovat niin ikään tapissaan. Lähtökohdat otteluun ovat todella herkulliset, sillä kumpikin joukkue janoaa voittoa ja jatkopaikkaa. Pelillisessä mielessä jatkamme keskiviikkopäivän tuttua linjaa ja panokset asetetaan runsasmaaliseen lopputulokseen! Matsi alkaa kello 21:00 Suomen aikaa.

Saudi-Arabia ollut positiivinen yllättäjä, Meksiko alisuorittanut

Ranskalaisvalmentaja Hervé Renardin Saudi-Arabia on ollut toistaiseksi kisojen positiivisimpia yllättäjiä. Joukkueen perustaso kyllä tiedettiin ihan kohtalaisen laadukkaaksi, mutta todella aktiivinen pelitapa korkealla puolustuslinjalla tuli tässä turnauksessa pikkuyllätyksenä. Joukkue ei pelkää pelata pallonhallintaa selvästi parempiakaan joukkueita vastaan, joten paikkoja syntyy pelin aikana molempiin päihin. Tällä hetkellä saudien tilanne on se, että jatkopaikka on omissa käsissä, joten raikkaalla ilmeellä peliin varmasti lähdetään.

Avauskierroksella Argentiinasta otettu sensaatiomainen 2-1 voitto oli loistava osoitus saudien pelistä. Avausjaksolla vihreäpaidat olivat hurjassa mankelissa, mutta vastustaja saatiin pidettyä kuin ihmeen kaupalla yhdessä maalissa. Toisen jakson tehohetki tuotti kaksi maalia ja kun vastustaja saatiin nollattua pelin lopussa, niin tuloksena oli maistuva voitto ja kolme pistettä. Toisella kierroksella Saudi-Arabia koki 2-0 tappion Puolalle, mutta tuossa ottelussa tulos hieman valehtelee. Saudit olivat myös Puola-ottelussa ennakkoluulottomia ja ainoastaan puolalaismaalivahdin huippuotteet piti saudit nollilla. Maalipaikat Saudi-Arabia voitti tuossa ottelussa 16-8.

Meksikon kisat ovat olleet toistaiseksi pettymys, sillä kaksi pelattua ottelua ovat tuoneet vain yhden tasapelipisteen, kun avauskierroksella tasattiin pisteet Puolan kanssa maalittomalla tasapelillä. Meksiko ei saanut tuossa ottelussa missään vaiheessa konettaan kunnolla käyntiin vaikka se hallitsikin palloa ja loi vastustajaa enemmän maalipaikkoja. Ykköspyssy Raul Jimenezin aiempi loukkaantuminen ja puolittainen pelikunto näkyy valitettavasti Meksikon hyökkäyspelaamisessa tällä hetkellä.

Toisella kierroksella Meksiko hävisi selvin 2-0 lukemin Argentiinalle ja tulos oli täysin oikeutettu, sillä maalipaikoilla tuossa ottelussa ei juhlittu. Argentiina sai ottelussa kaksi laukausta maalia kohti ja molemmat menivät maaliin. Meksiko sai ottelussa yhden vedon maalia kohti, mutta tämäkään tilanne ei ollut varsinaisesti laadukas maalipaikka. Meksiko tarvitsee ottelusta voiton, mikäli se mielii jatkoon, joten tässä ottelussa nähdään varmasti yritteliäs ja aktiivinen Meksiko, joka nostanee riskitasoja jo heti ottelun alusta alkaen.

Over-linjalla jatketaan vedoissa, sillä pelinkuva on todennäköisesti vauhdikas

Futisfaneille tässä ottelussa on erittäin todennäköisesti tarjolla viihdettä koko rahan edestä. Saudi-Arabian korkea linja sekä halu pelata pallolla yhdistettynä Meksikon pakkovoitto-tilanteeseen tarjoaa ennakkoon todella mielenkiintoisen yhtälön. Pelissä tullaan todennäköisesti näkemään maalipaikkoja rutkasti molempiin päihin ja etenkin meksikolaislaituri Hircing Lozanon juoksuja korkean saudilinjan taakse voi olla luvassa. Vetomielessä kyseessä on kohtalaisen haastava kohde, mutta keskiviikon muiden otteluiden tapaan tässä ottelussa luotetaan runsasmaaliseen näytökseen.

Todennäköisyysarviomme yli 2,5 maalille tässä ottelussa on tämän päivän otteluista isoin, noin kuusi kertaa kymmenestä ja rajakertoimeksi muodostuu 1,67. Tarjolla oleva kerroin 1,84 kelpaa mainiosti MM-kisojen toiseen iltaotteluun pelikohteeksi!

Pelivalinnat:
  • Saudi-Arabia – Meksiko: Yli 2,5 maalia, kerroin 1,84 (TonyBet)