30.11.2023 Liiga: HPK – Ilves

Kotimainen Liiga tarjoilee torstai-iltana yhden ottelun kierroksen, kun HPK ja Ilves iskevät yhteen Hämeenlinnan Rinkelinmäellä. Kotijoukkue HPK:n alkukausi on ollut vaikea, mutta viime aikoina joukkue on saanut sairastupaa tyhjemmäksi ja pisteitä on ropissut kohtalaisen tiuhaan tahtiin. Vierailija Ilves on sarjan ehdotonta eliittiä ja kahden voittoputkessa kulkevan joukkueen välisestä ottelusta sopii odottaa kerroinasetelmaa tasaisempaa kohtaamista. Pelimielessä katseet käännetäänkin kotijoukkueen menestysmahdollisuuksiin. MTV Sub näyttää ottelun ilmaiseksi ennakkostudioineen kello 18:00 alkaen.

HPK piristynyt viime viikkoina

Hämeenlinnan Pallokerhon alkukausi on ollut isossa kuvassa täysi pannukakku, sillä joukkue ajautui heti kauden alussa seitsemän ottelun tappioputkeen ja sarjan kärki karkasi heti ensimetreillä hämeenlinnalaisilta. Lokakuun alussa joukkue pelasi paremman jakson, kun se voitti kuudesta ottelusta viisi, mutta hyvää sesonkia seurasi kuuden ottelun tappioputki. Viime viikkoina joukkue on taas piristynyt ja kuudesta edellisestä ottelustaan se on voittanut varsinaisella peliajalla neljä. 26:n ottelun saldo on 9-1-2-14 yhteismaalierolla 55:75. Joukkueen akilleen kantapää alkukaudella on ollut heikko hyökkäyspeli,sillä SaiPan ohella se on tehnyt sarjassa vähiten maaleja.

HPK:n viime aikaiset vahvat otteet ovat luonnollista seurausta kokoonpanotilanteen parantumisesta. Aiemmin joukkueelta oli sivussa kaksi todella tärkeää puolustajaa, kun sekä Juuso Hietanen, että Petteri Nikkilä olivat sivussa. Kahden johtavan pelaajan palaaminen kokoonpanoon on tuonut itseluottamusta ja rohkeutta koko joukkueen tekemiseen. Tiistaina HPK haki solidin 1-4 vierasvoiton Turusta TPS:n vieraana ja sitä ennen joukkue kaatoi kotijäällä lauantaina KooKoo:n 4-2. Neljästä edellisestä kotijäällä pelatusta ottelusta HPK on voittanut kolme varsinaisella peliajalla.

Ilveksen kausi on ollut odotetun vahva ja leveällä pelaajamateriaalilla operoiva tamperelaisseura on täysin ansaitusti sarjan jaetulla piikkipaikalla Tapparan kanssa. Ilvestä kuormitti syksyn aikana myös CHL-pelit, mutta ne loppuivat reilu viikko takaperin Pardubice-otteluparissa, joten jatkossa Antti Pennasen miehistö saa keskittyä vain ja ainoastaan kotimaiseen Liigaan. Ilveksen vire kotimaan jäillä on tällä hetkellä äärimmäisen kova, sillä voittoputki Liigassa on tällä hetkellä kuuden ottelun mittainen.

Tiistaina joukkue kaatoi kotikentällä heikolla materiaalilla poissaolojen takia liikkeellä olleen JYPin selvin 5-1 lukemin. Sitä ennen tupsukorvien nykyvireen sai kokea Jukurit kahdesti. Ilveksen ennalta leveä materiaali sai loistavan vahvistuksen lokakuun lopulla, kun puolustukseen hankittiin yli 500 AHL ja lähes sadan NHL-pelin Adam Clendening. Clendening on ollut saapumisestaan lähtien Ilveksen ehdoton ykköspakki. 11 pelattua ottelua ovat tuoneet tehot 5+6=11. Ilveksen toinen tehomies on ollut viime aikoina Eemeli Suomi, joka on nakuttanut kymmeneen otteluun tehot 7+10=17.

Pystyykö Kerho horjuttamaan Ilvestä?

Perustasoltaan, pelivoimaltaan ja materiaaliltaan Ilves on joukkueista selvästi laadukkaampi kooste noin kerran kahdesta voittava suosikki myös vieraskentällä. Vedonlyöntimarkkinoilla Ilveksen menestyskertoimet ovat mielestämme hieman ylikuumenneet ja HPK:n menestyskertoimissa on tarjolla pientä etua.

XLBetin tarjoama kerroin 3,90 suorasta voitosta on niukka ylikerroin, mutta käytetään peleissä osuvampaa HPK +0,5 AH tasoitusvetoa kertoimella 2,12. Arvio kohteelle on 50% ja rajakerroin 2,00.