30.9.2023 Liiga: JYP – SaiPa

Lauantaina Liigassa on tarjolla kuuden ottelun kierros ja yksi kierroksen vedonlyönnillisesti mielenkiintoisimmista kohtaamisista käydään Jyväskylän Hippoksella, kun kolmen ottelun voittoputkessa seilaava JYP kohtaa tällä kaudella vain yhden voiton ottaneen SaiPan. Hurrikaanipaidat ovat kotikentällään selviä suosikkeja sputnikkeja vastaan, mutta pelimielessä kello 17:00 alkavan kohteen parasta antia on runsasmaaliset lopputulokset.

JYP saanut vaikean alun jälkeen juonen päästä kiinni

Jyväskylän JYPin edellinen kausi oli iso pettymys ja tälle kaudelle joukkueeseen tehtiin pieniä muutoksia, joilla ratkaisua aiemman kauden ongelmiin pyrittiin ratkaisemaan. Kausi ei alkanut kuitenkaan toivotulla tavalla, kun kauden kolmesta ensimmäisestä ottelusta joukkue hävisi kaksi ja voitti yhden jatkoajan jälkeen. Kolme viimeisintä ottelua ovat kuitenkin tuoneet pisteitä mukavasti, kun alla on yksi suora voitto KooKoosta (3-0) sekä kaksi kahden pisteen voittoa HPK:sta (3-4) ja viimeisimpänä KalPasta (3-4).

JYPin suurimpina murheina on ollut alkukauden aikana vuotava puolustus ja hieman odotettua heikompi maalivahtipeli, sillä omissa on soinut lähes kolmen maalin ottelukohtaisella keskiarvolla. Oman vaikeutensa asiaan tuo ykkösmaalivahti Veini Vehviläisen loukkaantuminen, mutta kakkosvahti Eetu Laurikainen on paikannut toistaiseksi Vehviläistä ihan hyvällä tasolla. JYPin tehokkain pelaaja alkukaudella on ollut Jerry Turkulainen, joka on iskenyt kuuteen peliin kovat tehot 4+7=11. Pisteistä kymmenen on tullut kolmeen edelliseen, joten mikkeliläislähtöisen pelurin lapa on ollut kuuma viime kierroksilla.

Lappeenrannan SaiPalta ei odotettu kauden alla juurikaan urotekoja ja vaikea alku on osoittanut epäilykset oikeaksi. Joukkue on materiaaliltaan ja pelivoimaltaan sarjan heikoimpia koosteita ja luvassa voi olla pitkä talvi. Kauden kuuden ensimmäisen ottelun saldo on yksi kolmen pisteen voitto ja viisi tappiota, joista kolme on tullut varsinaisen peliajan jälkeen. Maaliero näyttää lukemia 17:21, joten murskatappiot joukkue on onnistunut välttämään, mutta tiukat pelit ovat kääntyneet yhtä ottelua lukuunottamatta vastustajalle.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa runkosarjassa ja otteluvoitot kirjattiin JYPille lukemin 3-1. Joukkueet iskivät yhteen myös elokuun valmistavissa otteluissa ja silloin JYP oli parempi lukemin 4-3. Perustasoltaan JYP on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus ja kotikaukalossaan selvä suosikki.

LähiTapiola Areenalla tarjolla maalijuhlaa?

Kotijoukkue JYP on saanut tahmean startin jälkeen paremmin juonen päästä kiinni ja kun joukkue nauttii ottelussa kohtalaista kotietua, ovat hurrikaanipaidat pelimarkkinassa ansaitusti selvähköjä suosikkeja. Aivan kerroinmarkkinan mukaista suursuosikin asemaa emme allekirjoita, mutta koska SaiPa ei herätä tällä hetkellä luottamusta, niin pelattavaa täytyy katsella total-kohteista. Ottelun maaliodottamassa olemme hieman markkinaa runsasmaalisemmalla kannalla, sillä molempien joukkueiden vahvuudet löytyvät erikoistilanteista, joita on takuulla luvassa myös kuumassa lauantaipelissä.

Korkeista kertoimista tunnettu iBet on täysin omilla luvuillaan yli 5,5 maalin kertoimen (2,20) kanssa. Arviomme mukaan ottelussa nähdään vähintään kuusi maalia kerran kahdesta (50%) ja rajakertoimeksi muodostuu 2,00. Näin ollen tarjolla on varsin maistuva pelikohde lauantain liigakiekkoon.