31.3.2022 Liiga: Jukurit – KooKoo

Liigan puolivälierät jatkuvat torstai-iltana kolmen ottelun voimin ja suurennuslasin alle otetaan Jukurien ja KooKoon välinen kamppailu, jossa aiemmat pelitapahtumat eivät vastaa tällä hetkellä tulosta. KooKoo johtaa ottelusarjaa 2-0, vaikka se on ollut molemmissa otteluissa pelillisesti köysissä laadukasta kiekkoa pelaavia Jukureita vastaan. Tänään kotijoukkue Jukurit on käytännössä pakkovoiton edessä kotikentällään Kalevankankaalla ja uskomme, että sarvipäät parantavat entisestään ja ottavat ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

Jukurit esiintynyt tappioista huolimatta laadukkaasti

Jukurit pelasi hyvän runkosarjan ja otteet paranivat mitä pidemmälle kausi eteni. Runkosarjan 20 viimeisen ottelun kuntopuntarilla Jukurit oli koko sarjan paras joukkue eikä tämä ole sattumaa. Olli Jokisen haluama pelitapa alkoi iskostua pelaajien selkärankaan ja työteliäs joukkue ei jättänyt otteluissa yhtään kiveä kääntämättä. Kova työmoraali onkin yksi Jokisen tärkeimpiä arvoja, joita hän on joukkueelleen painottanut.

Pudotuspelit ovat alkaneet Jukurien osalta pelillisesti hyvin, mutta tuloksellisesti joukkue on tilanteessa, jossa se ei varmasti halunnut kahden pelatun ottelun jälkeen olla – tappiolla ottelusarjan lukemin 0-2. Jukurit on hallinnut kummassakin ottelussa kenttätapahtumia, mutta KooKoon tiivis puolustus ja etenkin maalivahti Nick Malikin huippuotteet ovat tylsistyttäneet mikkeliläisten hyökkäykset kerta toisensa jälkeen. Avausottelu kirjattiin KooKoolle lukemin 1-3 ja edellisessä Kouvolassa pelatussa ottelussa KooKoo oli parempi lukemin 3-2.

Jukurit huilasi pudotuspelien ensimmäisen kierroksen, joten avausvoiton tappio voidaan laittaa osittain pelaamattomuuden piikkiin, mutta pitkässä juoksussa rasitusetu kääntyy sarvipäiden hyväksi, sillä KooKoo pelasi kaksi kovaa playoff-ottelua sekä jatko-ottelun Pelicansia vastaan. Kahdesta tappiosta huolimatta Jukurien tilanne ei missään nimessä ole toivoton, mutta nyt pelinhallinnan pitää alkaa realisoitumaan myös maalitaulullu ja voittoja pitää alkaa tulemaan.

Kuten kahdessa ensimmäisessä ottelussa on nähty, niin rahkeita voittojen ottamiseen on, mutta Jukureiden pitää olla entistä terävämpi maalipaikoissa. Pelkkä näennäinen pelinhallinta ei riitä jos KooKoon annetaan iskeä omista paikoista ja maalivahti Oskari Salminen ei pysty venymään huipputorjuntoihin.

KooKoo on sitkeä kuin tilliliha

Kouvolan KooKoo lähti ottelusarjaan altavastaajana, mutta kuin ihmeen kaupalla oranssimustat ovat pystyneet kääntämään molemmat ottelut nimiinsä ja johtaa ottelusarjaa 2-0. Varsin keskinkertaisella materiaalilla operoiva KooKoo oli pahassa purjeessa etenkin toisessa ottelussa, mutta maalivahti Nick Malikin huipputorjunnat ja Ratisen, Ojantakasen sekä Teräväisen maalit riittivät kotikentällä 3-2 voittoon.

KooKoo on joutunut viime viikkoina selvästi Jukureita kovempaan rasitukseen ja ottelusarjan edetessä myös rasitusetu kääntyy koko ajan enemmän ja enemmän Jukureiden hyväksi. Etenkin pääsääntöisesti viidellä pelaava KooKoo-puolustus on ollut ajottain helisemässä vikkelien Jukurit-hyökkääjien kanssa ja onkin erittäin mielenkiintoista seurata miten KooKoo-valmentaja Olli Salo ratkaisee kuormitusongelmat ja peluutuksen jatkossa.

Pudotuspelit ovat tuoneet KooKoo:lle myös uusia sankareita, joista yhtenä mainittakoon Saarijärvellä syntynyt ja JYPin kautta Kouvolaan päätynyt Samuli Ratinen, joka on iskenyt pudotuspeleissä jo kolme maalia ja viisi pistettä. Luisteluvoimainen Ratisen edellisen ottelun maali syntyi onnen avittamana, mutta hyvällä pelaajalla myös kiekko pomppii suotuisasti. Ratinen on ollut Koblizekin ohella yksi parhaista KooKoo-pelaajista pudotuspeleissä.

Jukureiden vuoro voittaa

Ensimmäisessä ottelussa KooKoo pysyi vielä paremmin pelituntuman puutteesta kärsivien Jukureiden kyydissä, mutta toisessa ottelussa Jukurit vyörytti niin lujaa päälle, että KooKoo oli ajoittain todella suurissa vaikeuksissa. Nyt kun ottelusarja siirtyy jälleen Mikkeliin, niin paine vierasjoukkueen maalilla tuskin ainakaan vähenee ja käytännössä pakkovoiton edessä oleva Jukurit ei takuulla anna vieraille mitään ilmaiseksi. Nick Malin on toistaiseksi vielä kryptoniittiä Jukurit-hyökkääjille, mutta muutama onnistuminen voisi kääntää koko ottelusarjan kulun isännille.

Kotiedun, rasitusedun, voimaluvun sekä aiempien ottelutapahtumien perusteella Jukurit on tähän otteluun selvä suosikki. Hieman onnekkaastikin sarjaa johtava KooKoo on sitkeä kuin tilliliha, mutta uskomme leveämmällä materiaalilla operoivien Jukureiden ottavan tänään kotikentällä sarjan avausvoiton. Arvio suoralle kotivoitolle on hieman yli kerran kahdesta (51%) ja STSbetin tarjoama kerroin kelpaa niukasti peleihin. Myös isäntien ML-voitosta on tarjolla niukkoja ylikertoimia.

Pelivalinta:

— Jukurit – KooKoo (1X2): Jukurit, kerroin 2,00 (STSbet)