31.8.2023 Konferenssiliiga -karsinta: HJK – FC Farul Constanta

HJK:n taival Konferenssiliigan karsinnoissa jatkuu torstai-iltana Bolt Arenalla, kun ohjelmassa on toinen osaottelu Farul Constantaa vastaan. Helsinkiläiset ovat toisen osaottelun alla yhden maalin takaa-ajoasemassa, joten tänään Toni Korkeakunnaksen joukolta tarvitaan tehoja, mikäli joukkue mielii jatkaa pelejä kansainvälisillä kentillä. Vierasjoukkue Farul Constanta tunnetaan todella aggressiivisesta pelityylistä, joten luvassa on takuulla vauhdikas ja viihdyttävä ratkaisuottelu. Pelimielessä ottelun kiehtovinta antia on avauskohtaamisen tapaan runsasmaaliset lopputulokset. Ottelu alkaa kello 19:00.

HJK:lla mahdollisuus kääntää ottelupari edukseen ja edetä lohkovaiheeseen

Torstai-iltana kotijoukkueen virkaa Helsingissä hoitava HJK oli joukkueiden avauskohtaamisessa odotetunlainen vierailija. Joona Toivion maalilla HJK siirtyi ottelussa 50. peliminuutilla johtoon ja homma näytti olevan hyvin hanskassa. Muutamat yksittäiset virheet puolustuspelissä avasi kuitenkin paikkoja romanialaisille ja lopulta isännät onnistuivat kahden maalin turvin nappaamaan avauskohtaamisesta 2-1 voiton. Avauskohtaamisen maalintekoyritykset kirjattiin isännille peräti 12-2, mutta aivan täyttä kuvaa ottelusta ei tällä tilastolla saa.

Kokonaisuutena HJK:n peliesitys vieraskentällä oli kohtalaisen hyvä ja kun omassa päässä nähdyt muutamat virheet saadaan karsittua pois, niin suomalaisjoukkueella on hyvä sauma kääntää ottelusarja vielä itselleen. Korkeakunnaksen aikakaudella HJK:n puolustus ei ole ollut tilastollisesti niin tiivis kuin aiemmin, mutta Niki Mäenpää on ollut viime aikoina maalilla hyvässä vedossa ja pelastanut yksittäisiä tilanteita joukkueen eduksi niin kotimaisessa Veikkausliigassa kuin eurokentilläkin.

Romaniasta tuleva vierasjoukkue Farul Constanta ei esiintynyt avauskohtaamisessa aivan niin laadukkaasti kuin odotimme, mutta totta kai joukkue pystyi luomaan muutamia huippuvaarallisia paikkoja ja rokottamaan kahdesti HJK:n verkkoon. Joukkueen vaikeudet olivat odotetusti omassa päässä, sillä romanialaisseura oli odotetun aggressiivinen puolustuspelin kustannuksella. Vieraskentällä Farul ei takuulla pelaa yhtä offensiivisesti kuin kotonaan, mutta samat avauskohtaamisessa nähdyt ongelmat puolustuspäässä eivät muutu tähän otteluun.

HJK:n terveystilanne ottelun alla, sillä pitkäaikaispotilaiden lisäksi sivussa on vain Filip Rogić. Avauskohtaamisesta sivussa olleet Jukka Raitala, Kevin Kouassivi-Benissan sekä Lucas Lingman ovat tässä ottelussa kokoonpanossa. Myös pitkään polvivamman takia sivussa ollut Oliver Pettersson on mukana, mutta häntä tuskin nähdään kentällä tänään. Vieraiden kokoonpanotilanteesta emme löytäneet tarkempia tietoja.

Hyökkäysvoittoista peliä tarjolla isojen panosten ottelussa?

Ottelun panokset ovat isot, sillä otteluparin voittaja etenee Konferenssiliigan lohkovaiheeseen ja häviäjän pelit kansainvälisillä kentillä päättyvät. Panokset ovat siis hurjat ja HJK:n kannalta olisi iso pettymys jäädä europelien ulkopuolelle. Kuten avausottelu todisti, niin perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero ei ole iso. Tässä yksittäisessä ottelussa HJK on suosikki, sillä se nauttii kohtalaisen vahvaa kotietua tekonurmen takia.

Vetomielessä 1X2-markkinasta ei löydy kiinnostavaa pelattavaa, mutta maalimäärissä olemme jälleen kerran hieman runsasmaalisemmalla kannalla kuin betsimarkkina. Ottelunkuvasta muodostuu todennäköisesti maalintekokilpailu ja se avaa selkeän mahdollisuuden vauhdikkaalle ja runsasmaaliselle ratkaisuottelulle. Arvio yli 2,5 maalista on avauskohtaamisen tapaan 55 prosenttia, joten Nitro Casinon sekä XLBetin tarjoilema 2,00 over-valinnasta on maistuva pelikohde torstai-iltaan.