4.1.2023 U20 MM-kisat: Tshekki – Ruotsi

Alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisojen välierät alkavat keskiviikkoiltana Kanadassa ja ensimmäisessä ottelussa kohtaavat Tshekki ja Ruotsi. Ruotsi selvisi välieriin niukimmalla mahdollisella tavalla, kun nuoret Leijonat kaatuivat viime hetken maalilla lukemin 3-2. Loistavan lohkovaiheen pelannut Tshekki sen sijaan jyräsi omassa puolivälierässään Sveitsin peräti 9-1 ja hurmiossa pelaavat tshekkiläiset hakevat revanssia Tre Kronorista. Ottelu alkaa kello 21:30 Suomen aikaa.

Tshekki on säväyttänyt tulivoimallaan

Tshekki on tässä ottelussa kotisuosikki, sillä joukkue voitti oman lohkonsa loistavien esitysten jälkeen. Lohkovaiheen neljästä ottelustaan joukkue voitti kolme ja hävisi kertaalleen, juuri tämäniltaiselle vastustajalle Ruotsille (2-3 ja). Lohkovaiheen maaliero 24:6 kertoo jotain nuoren tshekkiryhmän tulivoimasta ja mm. Avauskierroksella otettu solidi 5-2 voitto isäntämaa Kanadasta antoi jo osviittaa tulevasta. Itävalta jäi jalkoihin tylyin 9-0 numeroin ja Saksa lähes samoin lukemin, 8-2.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Tshekki ei jättänyt sattumalle sijaa vaan mm. Suomen 3-2 kaatanut Sveitsi jäi totaalisen jyrän alle ja loppulukemat kirjattiin 9-1. Tshekin vahvuutena turnauksessa on ollut tiivis puolustaminen viidellä miehellä ja todella taitava hyökkäyskalusto, joka on naputtanut turnauksessa tähän mennessä yhteensä jo huimat 33 osumaa. Tshekkien ykköstykkeinä ovat häärineet puolustaja Stanislav Svozil (1+7) sekä hyökkääjät Jiri Kulich ja Gabriel Szturc, jotka ovat molemmat kirjanneet toistaiseksi tehot 5+2. Kaikenkaikkiaan Tshekin tehot ovat jakautuneet laajalti useammalle kentälle, joten vastustajan on vaikea ulospelata pelkästään yhtä ketjua.

Ruotsin tie välieriin on ollut selvästi tshekkiläisiä rosoisempi. Turnaus alkoi näyttävällä 11-0 voitolla lohkon heikommasta joukkueesta Itävallasta, mutta sen jälkeen Tre Kronor on joutunut tiukille useassa ottelussa. Saksasta tuli voitto futislukemin 1-0 ja kolmannessa ottelussa kaatui tämäniltainen vastustaja Tshekki jatkoajan jälkeen 3-2, mutta jo Tshekki-ottelussa joukkue oli ajoittain hätää kärsimässä. Voitto irtosi lopulta jatkoajan jälkeen lukemin 3-2, mutta jo tuossa ottelussa ruotsalaiset olivat ajoittain hätää kärsimässä.

Neljännessä ottelussa Ruotsi taipui isäntämaa Kanadalle selvin 5-1 lukemin ja tuossa ottelussa Tre Kronor ei saanut juurikaan savua halki. Neljän ottelun jälkeen lohkosijoitus näytti kolmospaikkaa ja se tiesi puolivälierään vastustajaksi Suomea. Suomi-ottelussa ottelun momentumi vaihteli useamman kerran puolelta toiselle, mutta lopulta Ruotsi oli parempi, kun viimeisten minuuttien virheiden seurauksena joukkue onnistui nousemaan 1-2 tappioasemasta 3-2 voittoon. Tämäniltainen vastus Tshekki on tässä turnauksessa nykykunnossaan Suomea laadukkaampi kooste ja Tre Kronorin täytyy parantaa edellisestä ottelusta, mikäli joukkue mielii pelata kullasta.

Tshekki suosikki, kestääkö Lindbohm Ruotsin maalilla?

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on marginaalinen Ruotsin hyväksi, mutta tämän turnauksen perusteella ja näillä kokoonpanoilla Tshekki on nostettava tämän kamppailun suosikiksi. Ruotsi on ollut läpi turnauksen paljon Djurgården-vahti Carl Lindbohmin varassa ja hän onkin pelannut loistavan turnauksen. Alkulohkon kohtaamisessa Tshekki hallitsi kenttätapahtumia selvästi enemmän, mutta Ruotsi onnistui paremmin viimeistelyssä ja vei ottelun nimiinsä jatkoajan jälkeen. Tshekillä on taatusti itseluottamus kunnossa, sillä kahdessa edellisessä ottelussa joukkue on iskenyt 17 osumaa ja päästänyt vain kaksi.

Revanssihenki on takuulla tapissa tshekkiläisten kopissa ja Ruotsi joutunee ottamaan vastaan tässäkin ottelussa. Kerroinasetelmassa Tshekki on asetettu vain marginaalisen suosikin asemaan ja kun meidän arvio Tshekin jatkopaikalle 58%, niin tarjolla oleva kerroin 1,85 nostetaan keskiviikkoillan pelikohteeksi. Kerroinraja kohteelle on 1,72.

Pelivalinnat:
  • Tshekki U20 – Ruotsi U20: Tshekki moneyline, kerroin 1,85 (STSbet)