4.4.2022 Liiga: Kärpät – Ilves

Tappara varmisti ensimmäisenä joukkueena paikkansa neljän parhaan joukossa ja tänään paikkansa mitalipeleihin voi varmistaa toinen tamperelaisseura, kun Ilveksellä on mahdollisuus edetä jatkoon ottelusarjassa Kärppiä vastaan. Otteluvoitot ovat 3-2 tamperelaisten hyväksi, joten Kärpät ovat Raksilassa pakkovoiton edessä tai muuten koittaa aikainen kesäloma. Ilves on yhä iso suosikki jatkamaan ottelusarjasta neljän joukkoon, mutta tähän yksittäiseen otteluun Kärpät lähtee niukkana suosikkina.

Ottelusarja jatkunee huipputasaisena

Kärppien ja Ilveksen välinen ottelusarja on ehdottomasti ollut yksi puolivälierien parhaista, sillä tarjolla on ollut avauskohtaamista lukuunottamatta todella tasaisia ja laadukkaita otteluita. Kolme kertaa viidestä on päädytty myös jatkoeriin, joten se kertonee paljon siitä kuinka tasaiset joukkueet ovat kyseessä tässä otteluparissa.

Ilves oli lähellä vierasvoittoa Raksilassa jo viime perjantaina, mutta Kärpät onnistui tulemaan 22 sekuntia ennen loppusummeria tasoihin. Kärppäjuhlat saatiin käyntiin, kun jatkoaikaa oli pelattu 17:35, kun Troy Bourken ylivoimamaali tasoitti ottelusarjan 2-2:een. Ilves onnistui siirtymään eilen kuitenkin 3-2 johtoon, kun Tampereen Nokia Arenalla pelattu ottelu päättyi tupsukorvien 1-0 kotivoittoon. Voittomaalista vastasi Joona Ikonen kolmannen erän puolivälissä ja Ilveksen kannalta voittoa voi pitää ansaittuna, sillä se hallitsi pelitapahtumia eilen.

Ilves sai tärkeitä palaajia eiliseen otteluun sairastuvalta, kun Petri Kontiola ja Henrik Haapala palasivat Ilves-nuttuun. Kumpikin on merkittävä osa Ilveksen hyökkäyskalustoa ja kokoonpanotietojen mukaan kaksikko on tänäänkin pelikunnossa. Kärppien maalilla aloittanee nuori Joel Blomqvist, joka vaihdettiin perjantaina jo toistamiseen tässä sarjassa Galimovin tilalle kesken ottelun.

Lauri Marjamäki tuskin enää leikkii tulella vaan Blomqvist lienee aloittava maalivahti kaikissa jäljellä olevissa otteluissa. Blomqvist esiintyi yhdestä päästetystä maalista huolimatta loistavasti myös eilen, joten hänen paikkansa aloittavana maalivahtina lienee sinetöity. Kumpikin joukkue pääsee otteluun hyvillä kokoonpanoilla, joten mitään merkittävää tasoeroa joukkueiden välillä ei ole. Kärpät on kotiedun turvin niukka suosikki, mutta tarjolla voi olla taas vähämaalinen ja tasainen koitos.

Puolustusvoittoista ja kurinalaista peliä luvassa

Kuten todettua, perustasoero joukkueiden välillä on tällä hetkellä marginaalinen. Ilveksellä on ollut ajoittain hieman vaikeuksia hyökkäyspelaamisessa vieraskentällä, joten Kärpät hallinnee myös tätä ottelua viimeisen vaihto- ja kotiedun turvin. Erikoistilanteet tulevat nousemaan jälleen isoon rooliin, sillä vähämaalinen ja tasainen koitos on jälleen odotettavissa.

Pelimielessä jatketaan tutulla linjalla under-komennossa vaikka kyseessä on katkaisuottelu. Varsinaisen peliajan alle 4,5 maalista tarjottu kerroin 1,75 saa maltillisen panostuksen.

Pelivalinnat:
  • Kärpät – Ilves: Alle 4,5 maalia (vars. Peliaika), kerroin 1,75 (STSbet)