4.4.2023 Englannin Valioliiga: Chelsea – Liverpool

Brittifutiksen ystävillä on luvassa tiistaina mielenkiintoinen jalkapalloilta, kun Englannin Valioliigassa nähdään kahden kriisijoukkueen kohtaaminen. Chelsean ja Liverpoolin kohtaaminen sarjassa olisi normaalitilanteessa kärkikamppailu, mutta molempien joukkueiden surkeasti kulunut kausi syö hieman hohtoa tästä vedonlyöntimielessä kiinnostavasta kamppailusta. Ottelu alkaa tiistai-iltana kello 22:00 Suomen aikaa.

Graham Potterin aikakausi Lontoossa ohi

Kotijoukkue Chelsean kausi on ollut täydellinen pannukakku ja tällä hetkellä joukkue löytyy sarjataulukosta vasta sijalta 11. Matkaa viimeisiin UCL-paikkoihin on tällä hetkellä 12 pistettä, joten teoriassa nousu on vielä mahdollinen, mutta ei varsinaisesti todennäköinen. Viikonloppuna Blues kärsi nolohkon 0-2 kotitappion Aston Villalle ja tämä oli viimeinen niitti päävalmentaja Graham Potterin kohtalolle. Seurajohto päätti passittaa Potterin kilometritehtaalle ja vapauttaa tämän tehtävistään. Potterin apuvalmentajana toiminut Bruno Saltor heiluttaa tahtipuikkoa toistaiseksi sinisten peräsimessä.

Pelillisesti viikonloppuna Aston Villalle koettu tappio kotinurmella ei ollut täydellinen fiasko, mutta jotain herätystä tämä laadukkaalla pelaajamateriaalilla operoiva joukkue tarvitsee. Potterin potkut ovat hyvä alku, mutta tämä peliliike tuskin korjaa isossa kuvassa olevia ongelmia. Joukkue on kärsinyt kauden aikana myös runsaista loukkaantumisista, mutta yksistään se ei selitä koko kauden jatkunutta alakuloa lontoolaisten osalta. Ennen Aston Villa-tappiota joukkue pelasi sarjassa kolme ottelua ilman tappioita. Blues voitti Leedsin (1-0) sekä Leicesterin (1-3) ja tasasi pisteet Evertonin (2-2) kanssa.

Vierasjoukkue Liverpoolin kausi on ollut isäntien tapaan vaikea. Tällä hetkellä 27 pelattua ovat tuoneet pistepottiin 42 pistettä, joka oikeuttaa sarjataulukon kahdeksanteen paikkaan. Viimeisissä UCL-paikoissa (3. ja 4.) tällä hetkellä kiinni olevat Newcastle ja Tottenham ovat kahdeksan pisteen päässä, joten onnistuneella loppukaudella joukkue saattaa vielä nousta kiinni ensi kauden Mestarien liiga-paikkaan. Tällä hetkellä joukkueen kunto ei kuitenkaan varsinaisesti ennusta vahvaa kevättä, sillä tällä hetkellä Poolilla on kaikki sarjat huomioiden alla kolme tappiota.

Maaliskuun alussa joukkue pelasi vahvan lyhyen jakson, kun joukkue voitti Wolvesin (2-0) sekä Manchester Unitedin (7-0), mutta sen jälkeen Jürgen Kloppin miehistö on kokenut kolme tappiota peräjälkeen. Ensin tuli vieraskentällä 1-0 tappio heikolle Bournemouthille. Tämän jälkeen joukkue kävi Madridissa häviämässä UCL-pudotuspelien toisessa osaottelussa Real Madridille 1-0. Viime viikonloppuna ilman Erling Haalandia pelannut Manchester City oli kotikentällään parempi lukemin 4-1. Kokonaisuuten vire on ollut viime aikoina vaisu ja nostetta tarvitaan, mikäli sijoitusta halutaan parantaa kevään aikana.

Piristyykö Chelsea Potterin potkuista?

Pelimielessä kyseessä on todella vaikeasti ennakoitava kohtaaminen, sillä kyseessä on kahden rajusti alisuorittaneen, mutta materiaaliltaan sarjan eliittiä olevan koosteen kohtaaminen. Chelsea saa takuulla mentaalipuolen nollauksen Potterin potkuista ja lyhyellä jaksolla se voi konkretisoitua pirteinä otteina. Liverpoolin huolena on ollut pahasti vuotava puolustus, mutta tulivoimaa sen riveistä löytyy tuttuun tapaan. Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat viime vuosina olleet vähämaalisia, mutta tässä ottelussa aihiota maalijuhliin on – eikä vähiten juuri Chelsean mahdollisen piristymisen ansiosta.

Chelsea puuttuu ottelusta varmuudella Thiago Silva ja Cesar Azpilicueta. Muutamia epävarmoja osallistujia kotijoukkueella on niin ikään. Liverpool joutuu otteluun ilman Luis Diazia, Thiago Alcantaraa, Naby Keitaa sekä Calvin Ramsayta. Arvio yli 2,5 maalin toteutumiselle on 57% (rajakerroin 1,75) joten over 2,5 valinnasta tarjolla oleva kerroin 1,88 TonyBetiltä on hyvä peli-idea tiistai-iltaan.

Pelivalinta:
  • Yli 2,5 maalia, kerroin 1,88 (TonyBet)