4.5.2023 NHL: Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers

Läntisen konferenssin toisessa pudotuspelisarjassa kohtaavat Winnipeg Jetsin avauskierroksella pudottanut Vegas Golden Knights sekä Los Angeles Kingsin kanssa odotetusti tiukoille joutunut Edmonton Oilers. Markkina on leiponut mediaseksikkäästä Oil Countysta sarjaan suosikin, mutta meidän papereissa tämä ottelupari on äärimmäisen tasainen ja kasinokaupunkin kultaiset ritarit lähtevät sarjaan kotiedun turvin jopa niukkoina suosikkeina. Samat sävelet pätevät myös tähän sarjan avausotteluun, joten kotijäältään sarjan aloittava Knights ansaitsee panostuksen ensi yön NHL-kierrokselle.

Knights vakuuttavasti jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta

Kotiedulla sarjan aloittava Vegas Golden Knights oli runkosarjassa vahva kooste ja joukkue kirjasi nimiinsä täysin ansaitusti koko läntisen konferenssin voiton runkosarjan osalta. Taakse jäi tukku kovia joukkueita ja mm. Tämän ottelusarjan vastustaja Edmonton Oilers oli kaksi pistettä vegasilaisia perässä. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Golden Knights hävisi avausottelun Jetsille, mutta sen jälkeen napatut neljä perättäistä voittoa olivat sanalla sanoen vakuuttavat ja sarjan loppulukemat 4-1 eivät jättäneet selittelyille sijaa.

Winnipeg Jets -sarjassa Golden Knightsin ykköspyssyinä häärivät pitkältä sairaslomalta kaukaloon palannut Mark Stone (3+5=8) sekä Chandler Stephenson (4+4=8). Mark Stonen selkä on vahvistamattomien tietojen mukaan yhä täysin puolikuntoinen ja kanadalainen ei ole pystynyt harjoittelemaan kunnolla. Vegasin maalilla pelannut Laurent Brossoit oli vakuuttava torjuntaprosentilla 91,5% ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,42. Brossoit joutuu kuitenkin tässä sarjassa huomattavasti kovempaan testiin kuin Jetsiä vastaan ja 30-vuotias kanadalainen onkin paljon vartijana Vegasin menestyksen kannalta.

Edmonton Oilers lähti Kings-sarjaan selvänä suosikkina, mutta kuten mekin vihjasimme, niin Kings osoittautui odotettua sitkeämmäksi koosteeksi Oil Countyn ylpeydelle. Lopulta Oilers löysi kuitenkin keinot kuninkaiden lyömiseen ja sarjan loppulukemat 4-2 albertalaisille eivät jättäneet selittelyille sijaa. Vaikka Oilersin ykköspyssy Connor McDavid hiihteli pari ottelua täysin varjoissa, niin koko liigan paras pelaaja naputti silti kuuteen peliin tehot 3+7=10. Oilersin tehokkain pelaaja avauskierroksella oli kuitenkin saksalainen Leon Draisaitl, joka kirjautti kuuteen peliin tehot 7+4=11.

Oilersin menestyksen kannalta olisi elintärkeää, että myös alemmista kentistä löytyisi vielä enemmän tehoja. Kings-sarjassa tehoja saatiin satunnaisesti myös alemmista kentistä ja sitä tarvitaan jatkossakin, sillä Golden Knights osaa vastakkainpeluutuksen ja neljän ketjun leveällä viuhkalla operoiva Vegas ei takuulla päästä Oilersin ykköstähtiä helpolla. Oilersin ylivoima oli todella vahvaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella ja saman trendin on jatkuttava, mikäli sisukas VGK meinataan tässä sarjassa voittaa.

Luvassa kerroinaseetlmaa tasaisempaa vääntöä

Pelimarkkinassa Oilersista on tehty superduonsa takia suosikki ottelusarjaan, mutta meidän papereissa voimasuhteet jatkopaikan suhteen on 50-50%. Vegas Golden Knightsia voikin ostaa ExciteWiniltä ja Bankonbetiltä voittamaan ottelusarja kertoimella 2,26. Tässä yksittäisessä ottelussa pelimarkkina on tehnyt niin ikään vierasjoukkue Oilersista suosikin vaikka, arviomme mukaan VGK on kotikaukalossaan niukka suosikki avauskohtaamiseen. Pelivalinnat painottuvat siis myös tässä yksittäisessä ottelussa isäntien suuntaan.

Markkinan parasta antia vihjeen kirjoitushetkellä on isäntien moneyline-voitto, johon XLBet tarjoaa markkinatopin 1,96. 53% todennäköisyysarviolla rajakertoimeksi muodostuu 1,89 ja ensi yön NHL-panostukset laitetaan sarjavoiton lisäksi myös tähän yksittäiseen otteluun.

Pelivalinnat:
  • Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers, sarjan voittaja: VGK, kerroin 2,26 (Bankonbet, ExciteWin)
  • 1. ottelu: Vegas Golden Knights (moneyline), kerroin 1,96 (XLBet)