4.8.2023 Veikkausliiga: Ilves – Haka

Perjantai-illan ainoa Veikkausliiga-ottelu käydään Tampereella Ratinan Stadionilla, kun Pirkanmaan derbyssä iskevät yhteen Ilves ja Haka. Kumpikin joukkue löytyy tällä hetkellä sarjataulukon alemmalta puoliskolta ja etenkin Hakan tilanne sarjataulukon viimeisenä alkaa olla lohduton. Ilves on puolestaan tuskaillut viime viikkoina surkean viimeistelyn kanssa ja loppukaudelle tarvittaisiin ehdottomasti tehoja. Betsimielessä kahden huonovireisen joukkueen kohtaamisessa kiinnostavat vähämaaliset lopputulokset.

Molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi pisteitä

Tampereen Ilveksen kausi ei ole ollut toivotunlainen. Alkukaudesta voittoja tipahteli ihan mukavaan tahtiin, mutta keski- ja loppukesällä pistetahti on hyytynyt pahemman kerran ja joukkue on pudonnut sarjataulukossa kahdeksannelle paikalle. 17 pelattua ottelua ovat tuoneet saldon 3-8-6 maalierolla 14:17. Viime aikoina vire on ollut pahasti kadoksissa ja viidestä edellisestä ottelusta tupsukorvat ovat keränneet ainoastaan kolme pistettä maalierolla 1:4. Viiden edellisen ottelun saldo on 0-3-2 ja vain yksi tehty maali viiteen edelliseen kuvastaa hyvin joukkueen tuskaa maalinteon kanssa.

Ilves hankki vahvistuksia hyökkäyspäähän reilu viikko takaperin, mutta VPS-ottelussa ketsuppipullo ei vielä auennut vaan tuloksena oli tyly 0-2 tappio sarjan kovakuntoisimmalle joukkueelle. VPS:llä oli ottelussa myös hieman onnea, mutta isossa kuvassa Ilves ei ansainnut ottelussa pistettäkään. Hyökkäykseen hankittu Mery Traore väläytteli hetkittäin, mutta Ilveksen kirin tuossa ottelussa pilasi lopullisesti Mohammedin ottama punainen kortti 65. peliminuutilla. Ilves tarvitsee pikaisen ryhtiliikkeen, mikäli joukkue mielii vielä nousta kuuden parhaan joukkoon ja mukaan Championship-vaiheeseen.

Valkeakosken Haka ei kuulunut kevään kynnyksellä sarjan kuumimpiin suosikkeihin, mutta tehdaskaupungissa odotettiin varmasti ennen kauden alkua nähtyä parempaa. Joukkueen tuskaa kuvastaa mainiosti se seikka, että joukkueen edellinen voitto on toukokuun 9. päivältä FC Honkaa vastaan. Tuon ottelun jälkeen valkeakoskelaiset ovat pelanneet kaikki sarjat mukaanlukien yhteensä 14 ottelua, joista se on hävinnyt kahdeksan ja pelannut kuudesti tasan. Heinäkuun alussa joukkuetta kuormittivat Konferenssiliigan ottelut, mutta tällä hetkellä focus on kotimaan sarjassa, sillä pelit eurokentillä päättyivät ensimmäiseen kierrokseen.

Haka pelasi edellisellä kierroksella kotiottelun FC Lahtea vastaan ja tuloksena oli 1-1 tasapelin myötä yksi piste. Sitä ennen joukkue taipui vieraskentällä Vaasan Palloseuraa vastaan 4-1. Haka on sekä viiden, että kymmenen ottelun kuntopuntarissa koko sarjan heikoin joukkue ja etenkin omassa päässä on soinut läpi kesän aivan liian tiuhaan. Joukkueella on tällä hetkellä matkaa sarjan kutospaikalla olevaan FC Honkaan kymmenen pistettä, mutta nähdyn kaltaisilla otteilla joukkue on kauden päättyessä putoamistaistelussa.

Varovaista ja vähämaalista luvassa Ratinan perjantai-illassa?

Perustasoltaan Ilves on joukkueista laadukkaampi kooste ja kotinurmella ansaitusti vajaa kerran kahdesta voittava suosikki. Kumpikin joukkue on takkuillut läpi kesän viimeistelyn kanssa ja ei olisi valtava ihme vaikka tässäkin ottelussa mentäisiin todella vähämaalisissa merkeissä. Vaikka Haka onkin koko kauden mittakaavassa sarjan runsasmaalisempaa osastoa, niin viime aikoina joukkueelta on nähty runsaasti myös vähämaalisia otteluita. Ilveksen maalinteon tuska on käsin kosketeltava ja Ratinan perjantai-illassa saattaa hyvin olla luvassa todella tasainen ja vähämaalinen vääntö.

Pelimielessä katseet käännetään siis vähämaalisiin lopputuloksiin ja kohteen ehdottomasti parasta antia on alle 2,5 maalista tarjottu kerroin, johon markkinatopin tarjoilee tällä kertaa muhkeista kertoimista tunnettu iBet. Arvio kohteelle on 59% ja rajakerroin pelaamiselle 1,69.