5.10.2022 Mestarien liiga: Manchester City – FC Kööpenhamina

Mestarien liiga jatkuu keskiviikkona kahdeksan ottelun kierroksella. Ohjelmassa on taas kerran nippu tasokkaita kohtaamisia, mutta meidän mielenkiintomme suuntautuu brittein saarille, jossa huippuvireinen Manchester City kohtaa tanskalaisen FC Kööpenhaminan. Kotijoukkueen kirkkaimpana tähtenä on viime aikoina loistanut Erling Haaland ja tänään norjalaisjätin maaliputken odotetaan jatkuvan ennalta selvästi heikomman vastustajan kustannuksella. Keskiviikkoillan pelikohteiksi nostetaankin kotijoukkueen murskavoitot.

Citizens ja Haaland huimassa vireessä

Illan isäntäjoukkueena toimiva Manchester City on ollut jo useamman vuoden ajan eurooppalaisen seurajoukkuejalkapallon ehdotonta kermaa. Kotimaansa Valioliigassa sekä cupeissa joukkue on kerännyt pystejä viime vuosina, mutta pitkään himoittu Mestarien liigan voitto ei ole vielä Pep Guardiolan joukkueen näppeihin tarttunut. Tämän syksyn aikana City on ehkä näyttänyt paremmalta kuin koskaan eikä vähiten huippuhankinta Erling Haalandin takia. Haaland on aloittanut kauden sensaatiomaisesti ja City on tällä hetkellä täysin ansaitusti suosikki voittamaan tämän kauden Mestarien liigan.

City on ollut läpi syksyn hienossa vireessä ja vaikka sen on ollut valioliigakentillä tyytyminen kahteen tasapeliin, niin joukkue on silti sarjassa toisena Arsenalin perässä. Viime viikonlopulla joukkue murskasi Manchesterin derbyssä Unitedin tylyin 6-3 lukemin. City hallitsi ottelua ja Haalandin sekä Fodenin hattutemput olivat murskavoiton takuuna. Myös eurokentillä peli on kulkenut viime aikoina mukavasti ja joukkue johtaa G-lohkoa kahden pelatun ottelun jälkeen puhtaalla pelillä ja maalierolla 6:1. Dortmund-ottelussa City oli muutaman kerran vaikeuksissa, mutta lopulta ottelu kääntyi suosikin hyväksi 2-1.

Etihadille keskiviikkoiltana vieraaksi saapuva FC Kööpenhamina on laadukas joukkue, mutta monta pykälää isäntiä heikompi kokonaisuus perustasoltaan. Kotimaassaan se on niittänyt menestystä, mutta eurokentillä ja etenkin Mestareiden liigassa menestys on karttanut tanskalaisseuraa. Joukkue on selviytynyt yhden kerran Mestarien liigan pudotuspeleihin, kun kaudella 2010-2011 joukkue onnistui selvittämään tiensä ensimmäisenä tanskalaisjoukkueena jatkopeleihin.

FC Kööpenhaminan taival UCL-lohkovaiheessa on ollut tänä syksynä odotettu, sillä kahdesta ottelusta on kasassa yksi tasapelipiste ja maaliero 0:3. Avauskierroksella tuli Dortmundin vieraana tukkaan puhtaasti 3-0 ja tuossa ottelussa nähtiin jo hyvin, että tanskalaisten taso ei vain yksinkertaisesti riitä. Toisessa ottelussa juutit kohtasivat kotikentällään FC Sevillan ja tuosta ottelusta sen onnistui nipistää tasapelipiste vaikka Sevilla ottelua hallitsikin.

City murskaa vieraat näytöstyyliin?

Kuten jo aiemmin todettu, perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on massiivinen isäntien hyväksi. City on jokaisella osa-alueella monta pykälää vieraita edellä ja kotikenttä vahvistanee jättiläismäistä suosikin asemaa. Cityn hyökkäyspeli on ollut viime aikoina todella jykevässä vireessä ja en näe mitään syytä miksi siniset painaisivat jarrua tässä ottelussa. Guardiola pitänee huolen, että ennalta heikompaa vastustajaa ei lähdetä aliarvioimaan vaan focus säilyy laadukkaassa tekemisessä.

Cityllä on rahkeita tykittää tauluun todella rumat numerot ja todennäköisin lopputulos tähän kamppailuun on isäntien runsasmaalinen voitto. Vaikka isäntien kokoonpanossa saatetaan nähdä muutamia rotaatioita ja lepuutuksia, niin City mättänee rutiinilla runsasmaalisen kotivoiton taululle.

Pelivalinnat:
  • Manchester City -3,5 AH, kerroin 2,10 (TonyBet)
  • Manchester City -4,5 AH, kerroin 3,05 (STSbet)