5.3.2022 NHL: Arizona Coyotes – Ottawa Senators

Lauantain NHL-kierroksella on tarjolla yksi mielenkiintoinen pelikohde, kun sarjan häntäpäähän juuttuneet Arizona Coyotes ja Ottawa Senators kohtaavat. Kummankin joukkueen pelit tulevat päättymään runkosarjaan, joten keskinäisessä kohtaamisessa pelataan enää kunniasta. Uskomme kotijoukkueelta löytyvän sitä enemmän ja Coyotes ansaitsee pienen panostuksen yön kierrokselle. Ottelu tulee suomalaisten kiekkofanien kannalta hyvään aikaan, sillä aloituskiekko putoaa kello 23:00 Suomen aikaa.

Kojootit olleet viime aikoina vahvoja kotiluolassaan

Arizona Coyotes on ollut jo vuosikausia NHL:n heikoimpia joukkueita ja preerian laidalla ei ole juurikaan päästy pudotuspelitunnelmista nauttimaan viime vuosina. Aiemmin Winnipeg Jetsinä NHL:ssä tunnettu joukkue siirtyi 1996 kaupan myötä Glendaleen, mutta menestys uudessa kotipaikassa on jäänyt heikoksi. Kaudella 2011-12 joukkue onnistui voittamaan oman divisioonansa, mutta tämä on laiha lohtu isossa kuvassa.

Myös tämä kausi on sujunut loukkaantumisista kärsineellä joukkueella varsin heikosti ja Kojootit ovat jääeet läntisen konferenssin jumboksi 34 pisteellä. Maaliero kaudelta on synkkä 124:196. Pudotuspelihaaveet Glendalessa unohdettiin jo syksyllä ja tällä hetkellä joukkue pelaa enää kunniastaan. Tällä hetkellä käynnissä on pitkä kotiotteluiden jakso ja Senators-matsi on joukkueelle jo seitsemäs perättäinen kotikenttä Gila River Areenalla.

Viime aikoina valoa on hieman näkynyt tunnelin päässä, sillä viidestä edellisestä ottelustaan joukkue on onnistunut voittamaan kolme vaikka vastassa on ollut kohtalaisen tasokkaitakin porukoita. Torstain ja perjantain vastaisena yönä joukkue onnistui kaatamaan sarjan kovimpiin nippuihin kuuluvan Colorado Avalanchen lukemin 2-1. Muut viime aikojen voitoista tulivat Dallas Starsista ja Vegas Golden Knightsista. Etenkin Colorado-voitto nosti varmasti joukkueen itseluottamusta ainakin hetkellisesti ja isännät pääsevät heikkoa loukkaantumistilannetta lukuunottamatta lauantai-illan kotimatsiin ihan mukavista lähtökohdista.

Joukkueen loukkaantumistilanne on tällä hetkellä surkea, sillä sivussa ovat Jay Beagle, Dmitri Jaskin, Andrew Ladd, Johan Larsson, Liam O’Brien sekä Conor Timmins. Loukkaantumisista huolimatta joukkue on taistellut viime aikoina ajottain varsin hyvin ja etenkin kotikaukalossa peli on kulkenut välillä mallikkaasti.

Senators kolmen ottelun tappioputkessa Glendalen vierailulle

Vierasjoukkue Ottawa Senatorsin kausi on kotijoukkueen tapaan mennyt täysin vihkoon. Joukkue on itäisen konferenssin 12. sijalla 43 pisteellä ja matkaa oman divisioonan viimeiseen pudotuspelipaikkaan on matkaa peräti 27 pistettä. Pelit päättyvät siis Coyotesin tapaan runkosarjaan ja loppukauden teemana on pelailla jäljellä olevat pelit pois kalenterista ja suunnata kesän viettoon.

Viime aikoina peli on sakannut pahemman kerran ja tällä hetkellä Senatorsin tappioputki on kolmen ottelun mittainen. Yhteensä kuudesta edellisestä ottelustaan se on hävinnyt peräti viisi kertaa ja onnistunut ottamaan vain yhden voiton, kun Minnesota Wild kaatui reilu viikko takaperin kotikentällä 4-3.

Kokonaisuudessaan Senatorsin kausi on ollut pannukakku ja rajua nuorennusleikkausta läpikäyvän organisaation tavoitteet on asetettu muutaman vuoden päähän tulevaisuuteen. Sens kärsii kotijoukkueen tapaan loukkaantumisista ja tästä ottelusta ovat varmuudella sivussa Drake Batherson, Shane Pinto sekä Chris Tierney.

Kotijoukkuetta lapulle

Joukkueet eivät ole tällä kaudella vielä kohdanneet, joten aiemmista otteluista ei ole juuri apua datan keräämisessä. Perustasoltaan pidän joukkueita samantasoisina pelivoimaltaan. Lähtökohdat otteluun ovat varsin tasaiset, mutta markkina on leiponut vierasjoukkue Sensistä suosikin tähän otteluun. Omissa papereissa viime aikoina kotikentällään varsin pirteästi esiintynyt Coyotes on ottelussa niukka suosikki poissaoloista huolimatta, joten panostukset asetetaan kotijoukkueen puolesta.

Käytetään pelikohteena osuvampaa moneyline-valintaa, joka kattaa voiton myös jatkoajan ja rangaistuslaukausten jälkeen. Markkinatopin kohteeseen tarjoaa Betive sekä Betway kertoimella 2,05, mutta myös Cazimbon, Lucky Elektran, Sportazan sekä Zulabetin tarjoama 2,00 kestää hyvin pelin, sillä todennäköisyysarviomme kohteelle on 53%. Rajakerroin kohteelle on 1,89.

Pelivalinta:
  • Arizona Coyotes – Ottawa Senators (ML): 1, kerroin 2,05 (Betive, Betway)