5.4.2023 Liiga: Tappara – HIFK

Kotimainen kiekkokansa on elänyt viime päivinä pitkiä minuutteja, sillä lauantain pudotuspelikierroksen jälkeen ohjelmassa oli useamman päivän tauko. Pelit jatkuvat kuitenkin keskiviikkona, kun Tapparan ja HIFK:n välinen ottelusarja jatkuu. Ottelusarjan ensimmäiset ottelut pelattiin poikkeuksellisesti Helsingissä, mutta nyt Tappara pääsee kotiyleisönsä eteen. Tällä hetkellä otteluvoitot ovat tasan 1-1. Kotijoukkue on luonnollisesti suosikki tässä yksittäisessä ottelussa sekä samalla koko ottelusarjassa, mutta Helsingissä pelatut matsit osoittivat, että hyvään vireeseen kevään kynnyksellä kohonnutta Helsingin IFK:ta ei ole syytä aliarvioida.

HIFK löytänyt sydäntä pelaamiseen

Helsingin IFK pääsi aloittamaan pudotuspelit kotikentällään vaikka Tappara lähti ottelusarjaan kotiedulla. Erikoisen järjestelyn takana oli Nokia Areenan varaustilanne, joka ei mahdollistanut Tapparan (eikä Ilveksen) pelaamista viikonloppuna kotikentällään. Joukkueet ovat kuitenkin maininneet, että poikkeava otteluohjelma ei vaikuta päivittäiseen tekemiseen, sillä finaalipaikkaan tarvitaan neljä voittoa ja ne on otettava pelipaikasta riippumatta.

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa HIFK oli pitkään niskan päällä lukemin 2-1, mutta lopulta Tapparan onnistui tasoittaa ottelu alle minuutti ennen loppua 2-2:een ja viedä ratkaisu jatkoeriin. Jatkoerissä molemmilla oli muutama huippupaikka, mutta lopulta ratkaisu nähtiin toisessa jatkoerässä, kun Veli-Matti Savinainen runnoi ratkaisun maalin edestä. Kokonaisuudessaan HIFK pelasi todella vahvan sarjan avauksen ja haastoi suosikki Tapparan todella miehekkäästi kotikentällään.

Toisessa välierässä HIFK:n sitkeys palkittiin voitolla, kun joukkue onnistui ottamaan värikkäiden vaiheiden jälkeen ottelusta 4-2 voiton. Ensimmäisen ottelun tapaan HIFK vei laukausutilastot nimiinsä vaikka tarkkuus ei ollutkaan huippuluokkaa. Aloitusympyrässä HIFK oli ensimmäisessä ottelussa vahvempi noin 60-40, mutta toisessa ottelussa tilastot olivat lähes 50-50. Kotiotteluissaan HIFK luonnollisesti hyötyi viimeisessä vaihto-oikeudesta. Keskiviikon kohtaamisessa Jussi Tapola ja Tappara pääsevät hyödyntämään tätä kotiedun tuomaa etua.

Lähtökohdat tähän kolmanteen otteluun ovat varsin maistuvat. HIFK osoitti kahdessa ensimmäisessä ottelussa, että se pystyy aivan hyvin haastamaan suurimmaksi mestarisuosikiksi kevään kynnyksellä nousseen Tapparan. Toki voimasuhteet ovat koti- ja materiaaliedun turvin yhä Tapparan puolella, mutta aivan kerroinasetelman mukaista jättisuosikin asemaa me emme suostu isännille allekirjoittamaan.

Vieraskerrointa tasoituksella lapulle

Kotijoukkue Tappara on kotikentällään ansaittu suosikki, mutta missään nimessä kirvesrintojen ei kuuluisi olla aivan kerroinasetelman mukainen suursuosikki. HIFK osoitti kotikentällään, että se pystyy laittamaan todella hyvin kampoihin suosikille ja voittamaan otteluita. Kohteen parasta pelillistä antia on HIFK 1,5 AH tasoituskerroin, jolle saa tiistai-iltapäivänä XLBetiltä kertoimen 1,72.

63 prosentin todennäköisyysarviolla rajakertoimeksi muodostuu 1,59 joten HIFK:n menestyskerroin tasoituksella kelpaa kupongille keskiviikon otteluun.

Pelivalinnat:
  • HIFK 1,5 AH, kerroin 1,72 (XLBet)