5.4.2022 Liiga: HIFK – TPS

Turun Palloseuralla on tiistai-iltana loistava mahdollisuus edetä neljän parhaan joukkoon, kun turkulaiset matkustavat Helsinkiin IFK:n vieraaksi. Kokoonpano-ongelmista kärsinyt HIFK on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan ja TPS tuntuu löytäneen hyvän pelihuumorin ja ennenkaikkea maalinteon tehokkuuden juuri oikeaan aikaan.

TPS parantanut läpi ottelusarjan

Turun Palloseura oli ottelusarjassa jo 1-2 tappioasemassa, kun HIFK onnistui voittamaan kolmesta ensimmäisestä ottelusta kaksi. TPS vei sarjan avauskohtaamisen kotikentällä nimiinsä 2-0 tuloksella, mutta kahdessa seuraavassa ottelussa ratkaisua haettiin aina jatkoeristä. HIFK onnistui kääntämään nämä tiukat kohtaamiset nimiinsä, mutta kahdessa viimeisessä ottelussa TPS on ollut parempi joukkue ja hallinnut otteluita.

Lauantaina Nordiksella pelatussa ottelussa TPS johti avauserän jälkeen jo 4-0 ja loppulukemat kirjattiin lopulta 5-7 turkulaisille. Sunnuntaina Turussa nähtiin tasaisempi kohtaaminen, kun loppulukemat kirjattiin TSP:lle 2-1. TPS oli selvästi parempi joukkue avauserässä, mutta ottelu hieman tasaantui loppua kohden. Kokonaisuutena TPS oli joukkueista kuitenkin parempi ja kotivoitto oli ansaittu lopputulos tuosta kohtaamisesta. 

TPS pääsee otteluun hyvästä kokoonpanotilanteesta, sillä ainoa mahdollinen poissaolija on vikkelä hyökkääjä Jonne Tammela. HIFK:n osalta samaa ei voida sanoa, sillä helsinkiläisten sairastuvan ovet ovat käyneet viime aikoina todella tiuhaan ja myös puolustaja Jordan Schmaltzin pelikielto sotkee asioita entisestään. Edellisestä ottelusta punapaidoilta puuttui Teemu Turunen, Sebastian Dyk, Juha Jääskä, Johan Motin, Jere Innala sekä Roni Hirvonen. Oletettavasti suurin osa mainituista jatkaa sivussa myös tässä ottelussa.

HIFK:n otteet sarjassa ovat kulminoituneet hyvin pitkälti juuri jalkeille saatuun kokoonpanoon. Tärkeiden profiilipelaajien puuttuminen näkyy liian rajusti suoritustasossa ja vakiintuneita kentällisiä ei tahdota saada kasaan muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Mikäli HIFK:n sairaslista pysyy samana kuin edellisessä ottelussa, niin TPS lähtee otteluun vieraskentästä huolimatta jopa niukkana suosikkina.

TPS:n menestyskertoimet kiehtovat pelimielessä

Vaikka kokoonpanotilanne onkin vielä auki vihjeen julkaishetkellä, niin mitään ihmeparantumisia HIFK:n pukukopissa tuskin nähdään. Pidetään oletuksena, että sairastuvalla jatkavat samat miehet ja tehdään todennäkäisyysarvio näillä saatavilla olevilla tiedoilla. Kuten kerroimme, TPS on mahdollisten HIFK-poissaolojen takia ottelussa jopa niukka suosikki, joten pääsemme kokeilemaan vierasmenestystä otteluun.

Myös suorasta vierasvoitosta on tarjolla hyviä kertoimia, mutta käytetään vihjeissä osuvampaa ML-kohdetta, joka kattaa myös mahdollisen jatkoerän. Arvio TPS:n ML-voitolle nykyisillä kokoonpanotiedoilla on 52%, joten rajakertoimeksi muodostuu 1,92. Tarjolla oleva kerroin 2,05 kelpaa siis mainiosti peleihin. Pidetään panostaso kuitenkin toistaiseksi matalana ja odotellaan kokoonpanojen julkistukset ennen mahdollisia lisäpanostuksia.

Pelivalinta: