5.4.2022 Liiga: KooKoo – Jukurit

Myös Kouvolassa on paikka mitalipeleihin jaossa, kun KooKoo yrittää ottaa neljännen voittonsa sarjassa ja pudottaa Mikkelin Jukurit samalla jatkosta. Jukurit on hallinnut pääsääntöisesti ottelusarjan pelitapahtumia, mutta KooKoo-maalivahti Nick Malikin huippuotteet ja oranssimustien tehokas viimeistely on ollut myrkkyä sarvipäille. Odotettavissa on taas tasainen taisto, johon vierasjoukkue Jukurit lähtee niukkana suosikkina.

KooKoo on huippusitkeä maalivahtinsa johdolla

Kouvolan KooKoon ja Mikkelin Jukurien sarjasta sopikin odottaa kohtalaisen tasaista, mutta kyllä Jukurit monien papereissa oli silti kohtalaisen selvä suosikki jatkamaan tästä parista. Runkosarjan lopun maagisessa vireessä pelannut Jukurit sai huilata ensimmäisen kierroksen, kun taas KooKoo sen sijaan pelasi kaksi kovaa ottelua Lahden Pelicansia vastaan.

KooKoo on todistanut tämän kevään aikana, että myös kohtalaisen rajallisella materiaalilla ja loistavalla maalivahtipelillä pystyy kääntämään jopa kokonaisia ottelusarjoja itselleen. Jo Pelicans-sarjassa KooKoo oli altavastaaja, mutta Nick Malikin huippuotteet ja tehokas viimeistely veivät kouvolalaiset jatkoon. Sama kaava on toiminut hienosti myös Jukureita vastaan, sillä pelillisesti KooKoo ei ole pystynyt ihmeitä esittämään, mutta huippuluokan maalivahtipeli ja tehokkaat erikoistilanteet ovat kääntäneet ottelusarjan 3-2 johtoon.

Suurin yksittäinen ero joukkueiden välillä onkin ollut maalivahtipeli, jossa KooKoo on selvästi niskan päällä. Jukurit ei ole varsinaisesti kaatunut pelkästään Oskari Salmiseen, mutta ero vastustajaan tällä saralla on tällä hetkellä aivan liian iso, kun toisessa päässä torjuu liigan tämän hetken ehdottomasti kuumin kassari.

KooKoo järjesti sunnuntaina Jukureille vieraskaukalossa melkoisen tyrmäyksen, kun loppulukemat kirjattiin peräti 5-1 vieraille. Salminen ei onnistunut tuossa ottelussa ja KooKoolla oli myös onni puolellaan viimeistelyssä. Maalitilanteiden osalta ottelu oli kohtalaisen tasainen, mutta juuri viimeistelyn tehokkuus ja maalivahtipeli oli isoin syy lukujen takana.

Asetelmat tähän kuudenteen ratkaisuotteluun ovat mielenkiintoiset. KooKoo etenee voitolla neljän parhaan joukkoon ja Jukurit puolestaan tarvitsee voiton, jotta se saa siirrettyä ratkaisun seitsemänteen otteluun kotikaukaloonsa. KooKoo on ottelusarjan todennäköisempi jatkoonmenijä n. 65% arviolla, mutta tämän yksittäisen ottelun lähtökohdat ovat tasaiset, joskin Jukurit on laskettava niukaksi suosikiksi.

Lumon Areenalla nähdään oranssimusta ihme?

KooKoo on osoittanut tämän kevään aikana olevansa todella sitkeä vastus kelle tahansa joukkueelle. Vasta 19-vuotias tshekkimaalivahti Nick Malik on noussut ylivoimaisesti koko joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi ja vaikka hänen hyvyytensä oli tiedossa jo runkosarjan esityksistä, niin tässä ottelusarjassa hän on vienyt virkaveli Oskari Salmista 100-0.

Jukurit on ottelussa niukka suosikki, mutta riittääkö vieraiden puristus enää vieraskaukalossa. Jos Nick Malik jatkaa tasollaan ja Salmiselle sattuu toinen huono ottelu putkeen, niin KooKoo jatkanee tästä parista neljän parhaan joukkoon. Kotijoukkueen menestyskertoimissa on hitusen ilmaa tarjolla ja isketään niihin kiinni. Kotijoukkueen suorasta voitosta tarjolla oleva kerroin 2,80 kelpaa niukasti peleihin 37% arviolla.

Pelivalinta: