5.4.2022 Mestarien Liiga: Benfica – Liverpool & Man City – Atletico Madrid

Kotimaisen playoff-kiekon lisäksi urheilun ystäviä hemmotellaan tällä viikolla jalkapallon Mestareiden Liigalla, kun ohjelmassa on UCL-puolivälierät. Heti tiistaina on vuorossa kaksi huippumielenkiintoista ottelua, kun Manchester City isännöi Etihad Stadiumilla Atletico Madridia ja Liverpool puolestaan matkustaa Portugaliin Benfican vieraaksi. Brittijoukkueet ovat voittajasuosikkeja illan kohtaamisiin, mutta myös altavastaajilla on iskun paikat.

Benfica – Liverpool

Portugalilainen Benfica oli edellisen kierroksen isoin yllättäjä, kun se pystyi tiiviillä puolustuspelillä ja tehokkailla vastaiskuilla kaatamaan Ajaxin ja etenemään kahdeksan parhaan joukkoon. Benfican taito puolustaa toki tiedettiin jo ennen Ajax-sarjaa, mutta oli pienoinen yllätys, että lusitaanit pystyivät pysäyttämään Ajaxin hyökkäyksen ja tekemään vielä tarvittavat osumat jatkopaikkaan.

Jos oli vastus kova portugalilaisille ensimmäisellä kierroksella, niin rima nousee vielä puolivälieriin, kun vastaan astelee Euroopan kenttien tehokkaimpiin joukkueisiin kuuluva Liverpool. Liverpool on ollut mainiossa vireessä Englannin kentillä, sillä alla on viiden ottelun voittoputki ja näiden viiden ottelun aikana Jürgen Kloppin suojattien verkkoon ei ole tehty yhtään maalia. Voitoista neljä on tullut Premieristä ja yksi FA Cupin ottelusta Nottinghamia vastaan.

Merkille pantavaa Liverpoolin otteissa on se, että joukkue on pelannut tämän vuoden puolella kaikki sarjat huomioiden 20 ottelua, joista se on hävinnyt ainoastaan yhden, Interille kotikentällään UCL:n neljännesvälierien toisessa ottelussa. Ensimmäisessä ottelussa tehdyt kaksi vierasmaalia kuitenkin siivittivät Poolin jatkoon yhteistuloksella 2-1.

Kotijoukkue Benfica on Poolin tapaan ihan hyvässä vireessä vaikka viime viikonloppuna tulikin kotimaan sarjassa hieman yllättävä 3-2 vierastappio Bragalle. Sitä ennen Benfica kaatoi kotikentällään Estorilin 2-1. Isänniltä puuttuu tästä ottelusta brassipelaajat Lucas Verissimo sekä Pinho. Liverpoolilla ei ennakkotietojen mukaan ole poissaoloja, joten vieraat pääsevät Portugalin reissulle parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Pool hallitsee, Benfica iskee vastaan tilaisuuden tullen

Lähtökohdat otteluun ovat selvät. Liverpool pyrkii ottamaan pallokontrollin ja kotijoukkue joutunee tukkimaan keskialuetta ja keskittymään vastaiskuihin. Benfica tosin tuskin kotikentällään vetäytyy pelkkään puolustusasetelmaan, joten tilaisuuden tullen se pyrkii myös prässäämään yläältä. Ottelun maaliodottama on enemmän runsas- kuin vähämaalinen ja Benfican mahdollinen aktiivisuus nostaa odottamaa entisestään.

Liverpool pystyy pelaamaan monipuolista palloa ja onkin mielenkiintoista nähdä pyrkiikö Kloppin joukkue ottamaan korkealta kiinni vai rakennellaanko prässiansat alemmas. 1X2-kerroinmarkkina on hyvin paikallaan, mutta pientä etua on tarjolla under-valinnoissa. Pool voi hyvinkin pelata vieraskentällä passivisemmin eikä lähteä hakemaan liian innokkaasti maaleja. Arviomme alle 2,5 maalin toteutumiselle on 45% (kerroinraja 2,22) ja Jetbullin tarjoama kerroin 2,34 kelpaa jännityspeliksi.

Pelivalinta:
  • Benfica – Liverpool: Alle 2,5 maalia, kerroin 2,34 (Jetbull)

Manchester City – Atletico Madrid

Kotijoukkue Manchester City on tällä hetkellä ehkä suurin suosikki voittamaan tämän keväisen Mestarien liigan. Pep Guardiolan suojatit ovat kasanneet menestysreseptiä jo useamman vuoden ja viime keväinen hopeasija halutaan nyt kirkastaa kultaiseksi. Syys- ja talvikausi oli vahvaa suorittamista Cityltä, mutta viime aikoina joukkue on osoittanut myös pientä herpaantumista ja etenkin maalinteon kanssa on ollut ajoittain ongelmia.

Kotimaansa sarjassa City on kahden ottelun voittoputkessa. Maaottelutauon jälkeen se kaatoi vieraskentällä Burnleyn puhtaasti 2-0. Sitä ennen FA Cupissa kaatui Southampton 4-0. Cityn kokoonpanotilanne ottelun alla on hyvä vaikka tuulennopea laitapakki Walker on pelikiellon takia sivussa ja toinen luottopuolustaja Dias loukkaantumisen takia sivussa.

Atletico Madrid on ollut yksi ehdottomasti mielenkiintoisimmista seurattavista tämän kauden Mestarien liigassa. Lohkovaiheesta se selvisi niukin naukin jatkoon, mutta pudotuspeleissä Diego Simeonen joukkue on ollut täyttä rautaa ja edellisellä kierroksella Tico laittoi Manchester Unitedin laulukuoroon yhteismaalein 1-2. Simeone tunnetaan taktisena nerona ja on varsin mielenkiintoista seurata miten Simeone pyrkii yllättämään kollegansa Guardiolan tässä otteluparissa.

Atleticon pelit kotimaansa kentillä on sujunut viime aikoina todella hienosti, sillä alla on kuuden ottelun voittoputki ja etenkin puolustuspää on pitänyt hienosti, sillä näissä kuudessa matsissa omissa on soinut vain kolme kertaa. Myös hyökkäyspeli on palannut uomiinsa keskitalven hieman kuivemman kauden jälkeen ja tehoja on tullut tasaisesti useammalle hyökkäjälle vaikka päävastuu tehoista onkin ollut tällä kaudella Angel Correalla, Luis Suarezilla sekä Joao Felixillä. Mestarien liigan osalta joukkueen sisäistä maalipörssiä johtaa Antoine Griezmann.

Atletico pääsee kotijoukkueen tapaan tähän otteluun ihan kelpo kokoonpanolla vaikka sivussa ovat varmuudella pelikieltoa punaisen kortin takia kärsivä Yannick Carrasco sekä keskikentän Hector Herrera, joka kärsii reisivammasta. Puolustaja Jose Gimenezin pelaaminen on myös epävarmaa.

Vähämaalista ja taktista vääntöä luvassa?

Kotijoukkue City lähtee otteluun kohtalaisen selvänä suosikkina, mutta aivan yhtä suureksi suosikiksi kuin markkina en isäntiä tähän otteluun saa. Vastustaja Tico on todella hyvin organisoitu ja laadukkaasti puolustava ryhmä, joka varmasti pystyy luomaan maalipaikkoja myös Cityn tasoista joukkuetta vastaan. Ottelun maaliodottama on mielestäni ennemmin vähä- kuin runsasmaalinen, sillä kumpikin joukkue osaa tilkitä vastustajan kärkimiehet ja sitä myöten nollata vastustajan.

Vieraiden menestyksestä on tarjolla ylikertoimia, mutta käytetään suoran vierasvoiton sijaan peleissä osuvampaa +0,5 AH tasoitusta, joka kattaa myös mahdollisen tasapelin. Myös alle 2,5 maalista tarjottu kerroin kelpaa peleihin.

Pelivalinnat: