5.4.2023 Veikkausliiga: HJK – FC Honka

Kotimaisen futiksen ystävät pääsevät keskiviikkona huokaisemaan helpotuksesta, kun Veikkausliiga starttaa täydellä kuuden ottelun kierroksella. Mestari on selvillä vasta syksyllä, mutta tärkeitä pisteitä on jaossa heti alkukevään kamppailuissa. Yksi avauskierroksen ehdottomista herkkupaloista on HJK:n ja Hongan välinen kohtaaminen Bolt Areenalla. HJK on luonnollisesti sarjan suurin mestarisuosikki, mutta espoolaisia on povattu helsinkiläisten suurimmaksi haastajiksi. Avauskierroksella Hongalla onkin hyvä paikka näyttää taitojaan Metroderbyssä. Ottelu alkaa kello 18:15.

Kotijoukkue HJK:lla poissaoloja avauskierroksella

Helsinkiläinen HJK lähtee alkavaan Veikkausliigakauteen ylivoimaisena mestarisuosikkina. HJK:n pelaajabudjetti on yli kaksi miljoonaa euroa ja tasoeroa seuraaviin kuvastaa hyvin se, että toiseksi isoimmilla budjetoivat KuPS ja FC Honka operoivat tällä kaudella noin miljoonan euron pelaajabudjeteilla. Yli kaksinkertaisella budjetilla operoiva HJK on pystynyt kasaamaan luonnollisesti leveän, mutta kärjeltä terävän pelaajamateriaalin, jonka turvin joukkue lähtee kauteen suurimpana mestarisuosikkina.

Klubi nappasi jo kauden ensimmäisen pystin, kun joukkue kaatoi viime viikonloppuna Liigacupin finaalissa AC Oulun lukemin 2-1. Pelillisesti finaali ei juuri häikäissyt, mutta Liigacupin voitto on hyvä osoitus siitä, että HJK:lla on asiat kunnossa kauden alla. Suurimmat haasteet kotijoukkueen osalta näkyivät avauspelissä, mutta tällä hetkellä joukkue kärsii lukuisista loukkaantumisista ja parasta HJK:ta nähdään varmasti vasta kesällä ja syksyllä. Rosteri on kuitenkin leveä ja tähän kauden avaukseen päävalmentaja Toni Koskela saa ihan laadukkaan kokoonpanon. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat varmuudella Kevin Kouassivi-Benissan, Roope Riski ja Aapo Halme.

FC Honka on Klubin isoin ykköshaastaja Veikkausliigan mestaruuskamppailussa, mutta tällä hetkellä suurimpana murheena menestyksen kannalta on ykköspyssy Agon Sadikun myynti Rosenborg BK:hon viikko ennen sarjakauden alkua. Verkot ovat luonnollisesti vesillä uuden ykköshyökkääjän etsinnässä, mutta toistaiseksi uuden hyökkääjän hankkimisesta ei olla uutisoitu. Liigacupissa Honka jäi lohkovaiheeseen ja viiden ottelun saldoksi kertyi 1-2-2 maalierolla 3:6.

HJK nauttii ottelussa luonnollisesti kotietua, mutta aivan normaalin veroista hyötyä tässä ottelussa omasta faniryhmästä ei saada, sillä HJK-fanien viime syksynä nähtyjen toimien takia päätykatsomot pidetään tässä ottelussa suljettuina. Toki samalla se tarkoittaa sitä, että myös vierasjoukkueen fanit eivät pääse toiseen päätyyn. Samalla se laskenee ottelun yleisömäärää, mutta toivotaan, että sivukatsomoissa riittää yleisöä.

HJK suosikki, vähämaalista ja tasaista luvassa?

Klubi lähtee otteluun luonnollisesti suosikkina, sillä materiaaliltaan se on vierasjoukkuetta parempi kooste ja kotietuakin isännille on laskettava. 1X2-markkinassa HJK on leivottu täysin aiheesta hieman yli kerran kahdesta voittavaksi suosikiksi ja se vastaa myös meidän näkemystä ottelun voimasuhteista. Viime kaudella vastaava ottelu päättyi Klubin 1-0 voittoon ja samansuuntaista tulosta sopinee odottaa tästäkin kohtaamisesta.

Viileä keli, Hongan Sadikun myynti, päätykatsomoiden kiinniolo sekä HJK:n muutamat merkittävät poissaolot laskevat ottelun jo ennaltaan kohtalaisen matalaa maaliodotusarvoa ja pelillisesti mielenkiintoisimmat peli-ideat löytyvät vähämaalisista lopputuloksista. Todennäköisyysarviomme alle 2,5 maalin toteutumiselle on 66% ja XLbetin tarjoama kerroin 1,63 kelpaa kerroinrajalla 1,54 mainiosti keskiviikkoillan Veikkausliigakierrokselle pelikohteeksi.

Pelivalinnat:
  • Alle 2,5 maalia, kerroin 1,63 (XLBet)