5.5.2022 Eurooppa-liiga: Frankfurt – West Ham

Eilen napattiin Mestarien liigasta maukas tuplaosuma, kun Real Madrid voitti ja myös yli 2,5 maalia toteutui varsinaisella peliajalla. Tänään katseet pidetään eurokentillä, mutta sarjapykälää alempana, kun Eurooppa-liigan toisessa välierässä kohtaavat saksalainen Frankfurt sekä West Ham Lontoosta. Kotijoukkue johtaa sarjaa pelitilanteiden vastaisesti 2-1 ja se tarkoittaa sitä, että Hammers joutuu tänään hyökkäyskannalle. Over-hengessä mennään myös tämä ilta, sillä ottelussa on iso potentiaali runsasmaaliseen ja viihdyttävään kamppailuun.

Avauskamppailu mentiin Hammers-komennossa

Ottelusarja alkoi tasan viikko sitten London Stadiumilla. West Ham lähti avauskohtaamiseen hieman yli kerran kahdesta voittavana suosikkina, mutta pallonhallinnasta ja lukuisien laadukkaiden maalipaikkojen luomisesta huolimatta tuloksena oli 1-2 tappio kotikentällä. Frankfurt oli omissa vastaiskuissaan ja erikoistilanteissa juuri niin vaarallinen kuin sopi odottaakin, joten tänään Moeysin ryhmän on oltava hereillä täydet peliminuutit.

Hammersin kenraaliharjoitus tämän tärkeän ottelun alla päättyi kohtalaisen hyvistä otteista huolimatta tappioon, kun paikallisvastustaja Arsenal oli London Stadiumilla parempi lukemin 1-2. Moeys kierrätti hieman kokoonpanoaan, mutta isompaakin rotaatiota olisi voinut tuohon otteluun odottaa. Hammersilta puuttuu tästä ottelusta varmuudella ainoastaan polvivammasta kärsivä italialaispuolustaja Angelo Ogbonna, joten Saksan reissulle päästään laadukkaalla rosterilla. Puolustaja Benjamin Johnson oli Arsenal-ottelun sivussa reisivamman takia, mutta tässä ottelussa hänen pitäisi olla pelikunnossa.

Kotijoukkue Frankfurtin ottelut kotimaan sarjassa ovat menneet jo pidemmän aikaa penkin alle, mutta eurokentillä sen sijaan on kulkenut. Puolivälierässä Frankfurt kaatoi Barcelonan yhteislukemin 3-2 ja eteni ansaitusti välieriin. Kotimaan kentillä voitoton putki on jo kuuden ottelun mittainen, mutta sarjasijoitus keskikastissa on jo varmistunut, joten motivaatio Bundesliigan otteluihin ei varmasti ole ollut täysin huipussaan. Tekeminen onkin keskiketty UELiin jo pidemmän aikaa.

Frankfurt kohtasi maanantaina Bundesliigassa Lukas Hradeckyn edustaman Bayer Leverkusenin, mutta tuloksena oli 2-0 vierastappio. Frankfurt-manageri Oliver Glasner kierrätti ottelussa kokoonpanoaan ja pikkuvaivoista kärsinyt rosteri sai avainmiesten osalta ansaittua lepoa. Muutamia epävarmoja osallistujia kotijoukkueella on tähänkin otteluun, mutta ihan kilpailukykyisen rosterin isännät kotikentälleen Deutsche Bank Parkille saavat.

Vauhtijalkapalloa ja maaleja?

Vierasjoukkueen osalta 1-2 kotitappio avausottelusta tietää sitä, että tänään tehoja täytyy löytyä vieraskentästä huolimatta. Moeysin miehistö lähteekin varmasti pelaamaan aktiivista jalkapalloa, joka tuottanee maalipaikkoja vierasjoukkueelle. Hammers on vahva erikoistilannejoukkue ja myös näissä tilanteissa täytyy pystyä olemaan tehokas. Frankfurt tuskin lähtee kotiyleisönsä edessä peruuttelemaan, joten nopeista ja vaarallisista vastaiskuista tunnettu Die Adler saanee ottelussa myös tukun laadukkaita maalitilanteita luotua.

Frankfrut on kotiyleisönsä edessä niukka suosikki vaikka perustasoltaan arvostan Hammersin joukkueista niukasti laadukkammaaksi. Kohteen parhaat vetoideat löytyvät kuitenkin runsasmaalisista lopputuloksista, sillä ottelussa on aineksia vauhtijalkapallon lisäksi myös runsasmaalisuuteen. Arviomme varsinaisen peliajan yli 2,5 maalin toteutumiselle on hieman yli kuusi kertaa kymmenestä (61%) ja over-valinnasta saadaan etua torstai-iltaan.

Pelivalinnat:
  • Eintracht Frankfurt – West Ham United: Yli 2,5 maalia, kerroin 1,77 (Betway)