5.5.2023 Veikkausliiga: KuPS – HJK

Perjantaina kotimaista futiskansaa hemmotellaan kuuden ottelun kierroksella ja illan ehdoton herkkupala pelataan Kuopion Keskuskentällä, jossa kotijoukkue KuPS saa 100-vuotisjuhlapelissä vastaansa sarjan ykköshevosen Helsingin Jalkapalloklubin. Valmentajaa vaihtanut KuPS on piristynyt vaikean alun jälkeen ja tällä hetkellä alla on kaksi maistuvaa voittoa. HJK lähtee perjantai-illan kärkikamppailuun suosikkina, mutta hyvässä vedossa oleva KuPS nauttii tässä ottelussa vahvaa kotietua. Kummankin joukkueen puolustuspelaaminen on ollut viime aikoina rautaa, joten luvassa voi olla vähämaalinen ja tasainen näytös.

KuPS piristynyt Honkavaaran komennossa

Kotijoukkue Kuopion Palloseuran alkukausi alkoi Jani Tuutin komennossa, mutta 44-vuotiaan valmentajan pesti kotikaupunginsa ylpeyden peräsimessä kesti lopulta vain 92 päivää. Kausi seuran peräsimessä ei alkanut toivotulla tavalla, sillä kolmesta ensimmäisestä ottelusta joukkue onnistui keräämään vain yhden pisteen ja lopulta kuopiolaisseuran hallitus päätti vapauttaa Tuutin tehtävistään. Korvaaja löytyi nopeasti, kun seura tiedotti heti perään palkanneensa uudeksi päävalmentajaksi Jani Honkavaaran.

Honkavaara teki heti ensi töikseen pelitapaan muutoksia sekä uudelleenroolittanut pelaajia ja nämä ensimmäiset toimenpiteet näyttävät onnistuneen, sillä Honkavaaran alaisuudessa joukkue on voittanut molemmat ottelunsa. Ensin kotikentällä kaatui Ilves solidin esityksen jälkeen 1-0 ja edellisellä kierroksella kuopiolaiset hakivat maistuvan 0-2 vierasvoiton Maarianhaminasta. Peli ei missään nimessä ole vieläkään valmista, mutta ilmapiiri kopissa on parantunut ja Honkavaaran tulon jälkeen otteet kentällä ovat parantuneet merkittävästi.

Vierailija HJK operoi sarjassa muihin nähden lähes ylivertaisella materiaalilla ja mikä tahansa muu sijoitus, kun mestaruus olisi Töölössä täysi katastrofi. Klubin kausi onkin alkanut muutamista merkittävästä poissaoloista huolimatta ihan mukiinmenevästi, sillä alkukauden viidestä ottelustaan joukkue on voittanut neljä ja pelannut kertaalleen tasan. Viiden ottelun yhteismaaliero on 10:1, joten hyökkäystehoja on löytynyt kahden maalin ottelukohtaisella keskiarvolla ja oma pää on pitänyt toistaiseksi todella hyvin. HJK:lta puuttuu myös tästä ottelusta tukku laatupelaajia, mutta leveän materiaalin turvin se saa jalkeille vahvan kokoonpanon.

Tämä perjantai-iltana Kuopion Keskuskentällä kello 18:15 alkava ottelu on kotijoukkueen 100-vuotisjuhlapeli, joten lehtereillä saattaa olla normaalia enemmän kansaa liikkeellä. Alueelle on rakennettu ruokatoria, yleisö saa nauttia esiintyjistä ja myös lapsille on tarjolla monenlaista viihdykettä, joten KuPS saanee otteluun vahvan tuen kotikaupunkinsa kansalta.

Vähämaalista ja tasaista luvassa?

Perustasoltaan ja pelivoimaltaan HJK on joukkueista vähintään pykälän verran laadukkaampi kokonaisuus ja vieraskentälläkin hieman yli neljä kertaa kymmenestä voittava suosikki. Poikkeuksellisen vahva kotietu ja vieraiden poissaolot kaventavat kuitenkin marginaaleja ja mitään murskajaisia HJK ei tässä ottelussa piristyneen kotijoukkueen kustannuksella järjestä.

Maaliodotusarvoltaan kyseessä on selvästi normaalia vähämaalisempi kohtaaminen, sillä kummankin joukkueen puolustus on ollut pelipäällä viime viikkoina. Pelimielessä kohteen kiinnostavinta antia onkin under-valinnat, joista kupongille nostetaan XLBetin tarjoama kerroin 1,62 alle 2,5 maalista. Todennäköisyysarvio kohteelle on 65% ja rajakerroin 1,54.

Pelivalinnat:
  • Alle 2,5 maalia, kerroin 1,62 (XLBet)