6.4.2022 UCL: Chelsea – Real Madrid & Villarreal – Bayern München

Eiliseltä UCL-kierrokselta saatiin 1/3 osumaa, kun Manchester City ja Atletico Madrid jäivät yhteen maaliin. Tänään on ohjelmassa jälleen kahden ottelun ilta, kun Chelsea kohtaa Stamford Bridgellä Real Madridin ja eurokenttien kestomenestyjä Bayern München matkustaa Espanjaan Villarrealin vieraaksi. Saksalaiset ovat vieraissakin selviä suosikkeja, mutta Lontoossa on tarjolla todennäköisesti tasainen ja vähämaalinen taisto.

Chelsea – Real Madrid

Todella mielenkiintoinen ottelupari, jossa kohtaavat viime vuoden voittaja Chelsea sekä 2010-luvulla peräti neljä kertaa UCL-mestaruutta juhlinut Real Madrid. Chelsealle kävi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella arpaonni, kun se sai vastaansa ranskalaisen Lillen, mutta toiselta kierroksella samaa ei voida sanoa. Kyseessä on kiistatta kahden todella laadukkaan joukkueen kohtaaminen, joka ei takuulla jätä yhtään katsojaa kylmäksi.

Chelsea eteni puolivälieriin kaatamalla aiemmalla pudotuspelikierroksella ranskalaisen Lillen yhteismaalein 4-1. Perustasoero oli joukkueiden välillä selvä englantilaisten hyväksi ja lopulta Chelsea jyräsi otteluparista jatkoon selvästi ja ansaitusti. Nyt vastus kuitenkin kovenee merkittävästi ja Chelsean pitää parantaa entisestään, mikäli se mielii jatkaa välieriin. Chelsean ympärillä on riittänyt kohua viime aikoina, kun seuran omistajaan asetetut pakotteet ovat vaikuttaneet myös joukkueen toimintaan.

The Bluesin pelillinen taso ei ole aivan kotimaan kärkitasoa, mutta kiistatta kyseessä on laatuporukka, joka pystyy hyvänä päivänä kaatamaan minkä tahansa seurajoukkueen kotikentällään. Viime viikonlopun kenraaliharjoitus meni penkin alle, kun Chelsea hävisi kotikentällään ennalta selvästi heikommalle Brentfordille peräti 1-4. Kokoonpanotilanne isäntien osalta on hyvä, sillä ainut varma poissaolija on puolustaja Ben Chillwell. Akillesjännevammasta kärsineen Callum Hudson-Odoin pelikunto on lähellä, mutta myöskään häntä tuskin tullaan näkemään tänään kentällä.

Vierasjoukkue Real Madrid on kotimaansa ja samalla koko Euroopan eliittiä. Sen arpaonni ei ollut Chelsean tapaan häävi ensimmäisellä kierroksella, sillä se sai vastaansa ranskalaisen mahtiseura PSG:n. Ensimmäisen ottelun se hävisi vieraissa 1-0, mutta toisessa osaottelussa kotikentällään se järjesti huima show’n Karim Benzeman johdolla ja eteni jatkoon 3-1 voitolla. Yhteismaalit kirjattiin 3-2 espanjalaisten hyväksi.

Los Blancosin kenraali viime viikonloppuna oli tasaisen hyvää perussuorittamista valkoisilta ja tuloksena oli 1-2 vierasvoitto keskikastiin kuuluvan Celta Vigon vieraana. Vierasjoukkueelta puuttuu ottelusta varmuudella jalkavammaa poteva Eden Hazard, selkävammasta kärsivä Isco sekä nilkkavamman Serbian maajoukkuekomennuksella saanut Luka Jovic.

Real Madrid pyrkii pysäyttämään isäntien vyöryn

Asetelmat ottelun alla ovat selvät. Chelsea pyrkii pitämään pallokontrollin itsellään ja Real Madrid puolustaa tiiviisti sekä iskee tilaisuuden tullen vastaan. Realin taktiikka onnistui vieraskentällä PSG:tä vastaan lopun takaiskua lukuunottamatta hyvin ja nyt vastus ei ole yhtään kovempi kuin 1. kierroksella. Real Madrid-manageri Carlo Ancelotti ei takuulla lähde riskeeraamaan mitään vieraskentällä pelattavassa ensimmäisessä ottelussa vaan tästä ottelusta kelpaisi varmasti kotiinviemiseksi esimerkiksi maaliton tasapeli.

Chelsean pitää onnistua tässä kotiottelussa jos se mielii jatkoon tästä otteluparista. Real osoitti kotiottelussa PSG:tä vastaan mihin se parhaimmillaan pystyy ja Chelsea-leirissä on takuuvarmasti huomioitu nämä tapahtumat. Chelsea pyrkii takuulla pääsemään toiseen osaotteluun johtoasemassa ja se edellyttää tehoja tästä kamppailusta. Real osaa kuitenkin puolustaa 10:llä miehellä laadukkaasti ja harppuunan lailla lähtevät vastaiskut ovat kaikkea muuta kuin vaarattomia.

Perustasoltaan arvostan joukkueista Real Madridin aavistuksen paremmaksi kokonaisuudeksi. Chelsea on kuitenkin tässä yksittäisessä ottelussa kotiedun turvin niukka, noin neljä kertaa kymmenestä voittava suosikki. Ottelun maaliodottama on ennemmin vähä- kuin runsasmaalinen ja ottelun parhaat peli-ideat löytyvät vähämaalisista lopputuloksista ja X2-tuplavalinnasta, joka toteutuu noin kuusi kertaa kymmenestä. Todennäköisyysarvio 1X2 on 41-31-28% ja rajakertoimet 2,44-3,23-3,57. Alle / Yli 2,5 maalia 58-42 ja 1,72-2,38.

Pelivalinnat:
  • Chelsea – Real Madrid: Tuplamahdollisuus X2, kerroin 1,80 (Betive)

Villarreal – Bayern München

Tämä ottelupari ei ole ennakko-odotuksiltaan aivan yhtä kiimainen kuin aiempi, mutta kyllä myös tässä otteluparissa on potentiaalia todella viihdyttävään futikseen. Bayern Münchenin tulivoima sekä Villarrealin yllätysvalmius pitävät huolen siitä.

Villarreal pelasi todella upean ensimmäisen pudotuspelikierroksen, kun se pudotti tieltään italialaisen suureseuran Juventuksen. Keltainen sukellusvene pelasi kotikentällään 1-1 tasapelin, mutta toisessa osaottelussa se jyräsi italialaiset peräti 0-3. Kotimaan kentillä peli ei ole tällä kaudella kulkenut toivotulla tavalla, mutta vahvana turnausjoukkueena tunnettu Villarreal osaa pelata näitä cup-henkisiä kohtaamisia.

Valmentaja Unayi Emery tunnetaan todellisena taktiikka-taikurina ja hän on loistava valmentaja mukauttamaan oman joukkueen puolustuspelinsä vastustajan mukaan. Tälläkin kertaa tehtävä on kaikkea muuta kuin helppo, kun vastaan asettuu maalipyssy Robert Lewandowski ja muu Bayern-miehistö. Saksalaiset ovat kestomenestyjiä Euroopan kentillä ja edellinen UCL-voitto toissakaudelta (19-20) ja sitä ennen baijerilaiset nostelivat isokorvaista keväällä 2013.

Vierasjoukkue onkin huippulaadukkaan materiaalin turvin selvä suosikki sekä tähän ottelusarjaan, että tähän yksittäiseen otteluun. Joukkueiden kenraalit tätä ottelua silmällä pitäen sujuivat eri tahdissa, kun Bayern kaatoi omassa ottelussaan Freiburgin peräti 1-4, mutta Villarrealin kohtalona oli 0-2 vierastappio Levanten vieraana.

Kummaltakin joukkueelta puuttuu ottelusta muutama pelaaja. Isänniltä sivussa on varmuudella Moreno ja muita mahdollisia opissaolijoita ovat Dia sekä Chukwueze. Vierailta puuttuu ottelusta varmuudella Sarr, Tolisso sekä Choupo-Moting.

Vieraskomennossa mennään

Vaikka Villarreal-puolustus pelasi loistavasti Juventusta vastaan, niin nyt vastus kovenee vielä pari pykälää, kun vastassa on yksi koko Euroopan parhaista hyökkäyskalustoista. Emeryn miehistöltä vaaditaankin aivan täydellinen 90 minuutin onnistuminen, mutta se on mille tahansa joukkueelle todella vaikeaa Bayern Münchenin kaltaista maalintekokonetta vastaan.

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on iso vierasjoukkueen hyväksi ja peli-ideat painotetaankin vierasjoukkueen useamman maalin voitolle. Bayern München pystyy perussuorituksella latomaan 3-4 maalia Villarrealin tasoista joukkuetta vastaan ja aikainen avausmaali saattaa hyvinkin käynnistää maalijuhlat Estadio de la Cerámicalla.

Pelivalinnat: