6.5.2023 Englannin Valioliiga: Bournemouth – Chelsea

Lauantaina Englannin Valioliigassa pelataan viiden ottelun kierros ja yksi kierroksen mielenkiintoisimmista otteluista pelataan Englannin etelärannikolla, jossa sarjataulukon 13. sijalla oleva Bournemouth isännöi taulukossa yhtä sijaa korkeammalla olevaa Chelseaa. Vierasjoukkue on ajautunut todella sekavaan formiin valmentajanvaihdosta huolimatta ja lontoolaisten onneksi kausi päättyy ennen kuin putoamisviiva tulee vastaan. Kotijoukkue Cherries on ollut viime aikoina hienossa iskussa ja kotiyleisönsä edessä se saattaa hyvinkin kaataa suurseura Chelsean. Kotijoukkueen kertoimet ovat kuitenkin vihjeen kirjoitushetkellä laskeneet, mutta runsasmaalisissa lopputuloksissa on vielä tarjolla etua.

Bournemouth ollut mainiossa vedossa viime aikoina

Viime kauden päätteeksi Mestaruussarjasta Valioliigaan noussut Bournemouth on pelannut toistaiseksi vahvan kauden ja sarjapaikka ylimmällä tasolla alkaa olla hanskassa myös ensi kaudeksi. Joukkue on kerännyt kauden 34:sta pelatusta ottelusta saldon 11-6-17 yhteismaalierolla 36:64 ja etenkin kevätkaudella joukkue on ollut hienossa iskussa. Kymmenen ottelun kuntopuntaria tarkastellessa joukkue kuuluu taulukon ylempään keskikastiin kuudella voitolla ja neljällä tappiolla. Materiaaliltaan joukkue kuuluu sarjan häntäpäähän, mutta laadukas pelitapa on ollut arvossaan etenkin kevätkaudella, kun muutamat päävastustajat ovat kompuroineet.

Etenkin viime viikkoina Cherries on ollut hienossa iskussa ja viidestä edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut neljä. Viime aikoina joukkue on hakenut vierasvoitot mm. Leicesterin (0-1) sekä Tottenhamin (2-3) vieraana, joten vire on hyvä. Tällä hetkellä alla on kaksi voittoa, kun viime viikolla kaatui ensin Southampton (0-1) vieraissa ja muutamaa päivää myöhemmin Leeds kotinurmi Vitality Stadiumilla 4-1. Bournemouthin tavoite tälle kaudelle oli varmasti säilyttää paikka korkeimmalla sarjatasolla ja kevään hienojen otteiden perusteella näyttää siltä, että etelärannikolla pelataan Valioliigaa myös ensi kaudella.

Vierasjoukkue Chelsean kausi on ollut totaalinen pannukakku. Manageria on vaihdettu ja pelaajia hankittu, mutta suorittaminen on ollut todella heikkoa sekä toimistolla, että kentällä. 33 pelattua ottelua on tuonut 10 voittoa, yhdeksän tasapeliä ja 14 tappiota yhteismaalierolla 31:38. Joukkue palkkasi loppukaudeksi seuran peräsimeen Frank Lampardin, mutta entinen Chelsea-tähti ei ole saanut nimekästä joukkoa pelaamaan odotetulla tasolla. Kaikki sarjat huomioiden joukkueen edellinen voitto on maaliskuun alusta, kun Blues haki Leicesterin vieraana 1-3 voiton.

Sen jälkeen homma on sakannut todella pahasti ja kotimaan sarjassa seitsemän edellistä ottelua on tuonut viisi tappiota ja kaksi tasapeliä. Tappioputki on tällä hetkellä neljän ottelun mittainen ja peli on pahassa takalukossa. Edellisellä kierroksella joukkue taipui Arsenalin vieraana tylyin 3-1 lukemin ja sitä ennen lontoolaisia kuritti Brentford, joka haki 0-2 vierasvoiton Stamford Bridgeltä. Chelsean onni onkin, että kausi on loppusuoralla, sillä nähdyillä otteilla putoamisviiva saattaisi tulla nopeasti vastaan, mikäli sesonki jatkuisi pidempään.

Vitality Stadiumilla runsasmaalinen näytös luvassa?

Perustasoltaan ja materiaaliltaan Chelsea on joukkueista laadukkaampi, mutta viime aikojen tekeminen on ollut niin heikkoa, että joukkueen nykykuntoa ja iskukykyä on todella vaikea arvioida. Kotijoukkue Bournemouth on ollut viime aikoina hyvässä lennossa ja lauantai-iltapäivä kotiyleisön edessä takaa sen, että nälkäinen Cherries nähdään takuulla nurmella myös tässä ottelussa. Chelsea on pelivoimansa puolesta niukka suosikki myös vieraskentällä, mutta kotijoukkue omaa iskukykyä vahingoittaa vieraiden ailahtelevaa koostetta.

Isäntien kertoimet ovat kuitenkin jo laskeneet pelattavuuden alapuolelle, mutta ottelun maaliodotusarvo on mielestämme selvästi markkinaa korkeampi ja runsasmaalisissa lopputuloksissa on tarjolla hyvää etua. Todennäköisyysarviomme yli 2,5 maalille on 57%, joten XLBetin sekä TonyBetin tarjoilema 1,93 yli over-valinnasta on loistava pelikohde lauantaille.

Pelivalinnat: