6.6.2022 UEFA Nations League: Itävalta – Tanska

Kansojen liigan kolmannen kauden ensimmäiset ottelut pelattiin viime viikolla ja heti tänään jatketaan toisen ottelukierroksen parissa, joten pelitahti on varsin kiivas. A-liigan 1. lohkossa on maanantai-iltana luvassa huippuottelun, kun voitokkaasti pelinsä avanneet Itävalta sekä Tanska kohtaavat Wienin Ernst Happel Stadionilla. Ottelu alkaa kello 21:45 Suomen aikaa.

Kummallakin joukkueella alla maistuva voitto avauskierrokselta

Itävalta aloitti vahvalla otteella A-liigassa, sillä joukkue haki perjantai-iltana Kroatian vieraana todella maistuvan 0-3 vierasvoiton ja tärkeät kolme pistettä. Kroatia hallitsi ottelua niukasti, mutta pallonhallinnasta ja runsaammista maalipaikoista huolimatta Itävalta onnistui rokottamaan isäntiä kolmesti ja pitämään kotijoukkueen nollilla. Itävallan maaleista vastasivat Bologna-hyökkääjä Marko Arnautovic, Augsburg-hyökkääjä Michael Gregoritsch sekä Bayern Münchenin keskikenttämies Marcel Sabitzer, jotka kaikki osuivat kertaalleen.

Itävallan voitto Kroatiasta oli pikkuyllätys, mutta kyllä joukkueen iskukyky on varmasti kaikilla jalkapalloa seuraavilla tiedossa. Hyökkäysvoittoista ja nopeaa palloa pelaava Itävalta on laatujoukkue, joka ei suotta noussut tälle kaudelle Kansojen liigan A-sarjaan. Viime kaudella B-liigassa esiintynyt Itävalta on noussut viime vuosina rankingeissa ja joukkue on täynnä laadukkaita pelaajia.

Vierasjoukkue Tanska on tuttu näky Euroopan huipulla, sillä 1992 vuonna otetun EM-kullan lisäksi joukkue esiintyi mm. Vuoden 2020 EM-kisojen välierissä. Tanska pelasi jo edellisellä kaudella Kansojen liigan A-sarjaa, sillä perustasoltaan joukkue on Euroopan eliittiä ja FIFA-rankingista joukkue löytyy tällä hetkellä sijalta 11. Myös Tanska aloitti omat pelinsä tämän kauden Nations Leaguessa voitolla, kun avauskierrokselta oli tuliaisina makea 1-2 vierasvoitto laatujoukkue Ranskasta.

Ranska-ottelussa Tanska oli muutaman kerran helisemässä Karim Benzeman ja muun hyökkäyksen kanssa, mutta Turkin Superliigassa pelaavan Andreas Corneliuksen kaksi maalia riitti vierasvoittoon, kun Benzema ja muu Ranska-hyökkäys onnistuttiin pitämään yhdessä osumassa. Tänään vastus helpottuu Tanskan osalta, sillä Itävalta ei ole missään nimessä Ranskan veroinen kokonaisuus ja luvassa on varmasti hieno ja vauhdikas jalkapalloilta.

Tasaista ja runsasmaalista luvassa?

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on luokan verran Tanskan hyväksi, mutta Itävallan kotietu tasoittaa hieman puntteja. Kumpikin joukkue osaa puolustaa laadukkaasti, mutta parhaat syömähampaat löytyvät kummankin joukkueen hyökkäyksestä. Tanska pitänee palloa ottelussa enemmän ja luo odotettavasti hieman enemmän maalipaikkoja, mutta Itävalta osaa kontrata nopeasti ja tulivoimaiset sekä nälkäiset maalintekijät iskevät varmasti pallon pussiin jos ja kun paikkoja aukeaa ottelun aikana.

Kummankin joukkueen erikoistilannepelaaminen on niin ikään vahvaa, joten meidän papereissa ottelu on 2,5 maalin total linella ennemmin runsas- kuin vähämaalinen. Ottelussa on hyviä aineksia runsasmaalisuuteen ja yli 2,5 maalista tarjottu kerroin 1,96 kelpaa 53% todennäköisyysarviolla peleihin.

Pelivalinnat:

  • Itävalta – Tanska: Yli 2,5 maalia, kerroin 1,96 (TonyBet)