7.11.2022 IEM Major Rio: BIG – fnatic

Maanantain toinen vihje Rio de Janeirossa pelattaville CS:GO-majoreille isketään saksalaisjoukkue BIG:n ja ruotsalaisorganisaatio fnaticin väliseen kohtaamisen. Joukkueet ovat 2-1 tilanteissa tällä hetkellä, joten tämän ottelun voittajalle on luvassa paikka kahdeksan parhaan joukossa ja pudotuspeleissä. Betsimarkkina on leiponut fnaticista otteluun selvän suosikin vaikka arviomme mukaan lähtökohdat otteluun ovat äärimmäisen tasaiset. Noin kello 19:30 alkavan ottelun panokset asetetaankin likoon saksalaisjoukkueen puolesta.

Kahden laatujoukkueen kohtaaminen luvassa

BIG aloitti Rio de Janeiron turnauksen Challenger Stagelta. Avauskierroksella joukkue kohtasi kotiyleisön lellikin FURIAn ja tuloksena oli 19-16 jatkoaikavoitto. Toisella kierroksella tuli 11-16 tappio BNE:lle, mutta kolmannessa ottelussa joukkue palasi voittojen tielle kaatamalla Greyhoundin 16-6. 2-1 tilanteessa BIG kohtasi BO3-ottelussa 9z:n ja tuloksena oli solidi 2-0 voitto sekä paikka Legends Stagelta.

Legendavaihe alkoi kahdella voitolla, kun avauskierroksella kaatui Sprout 16-11 ja toisessa ottelussa BIG kylvetti vahvasti Brasiliassa esiintyneen MOUZ:n 16-7. Ensimmäinen BO3-ottelupallo ei kuitenkaan tuottanut paikkaa kahdeksan parhaan joukossa, kun hurmiossa pelannut FURIA oli parempi lukemin 0-2. BIG ei saanut FURIA-tappiossa missään vaiheessa konettaan käyntiin vaan kummatkin kartat kirjattiin selvin lukemin (16-6, 16-9) brassitiimille. Tuo tappio on kuitenkin varmasti nollattu saksalaisleirissä ja tähän otteluun lataus on kerätty uudestaan kasaan ja taktiikat viimeistelty.

Ruotsalaisorganisaatio fnatic on tottunut takavuosina menestymään, mutta viime aikoina joukkueessa on myllertänyt ja kokoonpanoa on jouduttu rukkaamaan uuteen uskoon. Uusi kokoonpano on ollut vain muutaman kuukauden, mutta otteissa se ei ole juuri tässä turnauksessa näkynyt. Joukkue selvisi jatkoon Challenger Stagelta kokonaistuloksella 3-2. Voitot tulivat Cloud9:sta, OG:sta sekä 9z:sta. Tappiot joukkue koki kolmannessa ja neljännessä ottelussa MOUZ:lle ja Outsidersille.

Legendavaiheessa startti oli vahva, kun ensimmäisessä BO1-matsissa kaatui Ninjas in Pyjamas Infernossa 16-13. Toisessa ottelussa fnatic jäi täysin telineisiin, kun Heroic murjoi joukkueen 2-16 maanrakoon Miragessa. Eilen pelatussa BO1-ottelussa fnatic kaatoi suomalaisorganisaatio ENCEn Nukessa 16-7 lukemin. Toisessa ottelussa tullut murskatappio kuitenkin viestii siitä, että ailahtelevaisuutta on tuoreen joukkueen kokoonpanossa ja peli on toistaiseksi vielä kaikkea muuta kuin täysin stabiilia.

Tasaista vääntöä luvassa?

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on marginaalinen ja koheesion puolesta annamme etua tässä ottelussa saksalaisjoukkueelle. Mappipooli on tässä kohtaamisessa tilastojen puolesta fnaticille, mutta silti tämä kohtaaminen on papereissamme käytännössä kolikonheitto. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kesäkuussa Pinnacle Cup Championshipissä ja silloin BIG oli parempi BO3-ottelussa yhteistuloksella 2-1.

Vedonlyöntimarkkina on leiponut tähän kohtaamiseen fnaticista suosikin ja saksalaisjoukkue BIG:n menestyskertoimissa on tarjolla pientä etua. Hyödynnetään tarjolla oleva kerroin 2,35 50% arviolla ja isketään pelit sisään tähän kello 19:30 alkavaan otteluun. Ottelun alkamisaika saattaa elää hieman 1. kierroksen otteluiden mukaan, joten kannattaa seurata HLTV:n schedulea.

Pelivalinnat:
  • BIG – fnatic: BIG ML, kerroin 2,35 (STSbet)