7.11.2022 IEM Major Rio: Heroic – Liquid

Maanantai-illan pelit Rio de Janeiron CS:GO-kentillä päättä Heroic’n ja Liquidin välinen huippuottelu, jonka voittaja varmistaa paikan kahdeksan parhaan joukossa Champions Stagella! Kyseessä on kahden huippulaadukkaan joukkueen kohtaaminen, joten CS:GO-kansa voi hyvällä syyllä odottaa todella tasokasta kohtaamista! Asiantuntijamme mukaan mappipooli sekä ottelun lähtökohdat puoltavat täyttä kolmen kartan näytöstä, joten panokset asetetaan over 2,5 kartalle!

Maailmanlistan 3 ja 7 kohtaavat – voittaja jatkaa pudotuspeleihin

Maanantai-illan majorpäivä huipentuu kello 23:00, kun illan päättävässä ottelussa kohtaavat tanskalainen Heroic ja pohjoisamerikkalainen Liquid. Heroic löytyy tällä hetkellä maailmanlistan sijalta seitsemän ja tämä tanskalaiskooste on janonnut menestystä tällä samalla kokoonpanolla yhtä pientä muutosta lukuunottamatta jo pidemmän aikaa. Viime syksynä Tukholman PGL Majoreilla joukkue jäi välieriin ja keväällä Antwerpenissä puolivälieriin.

Riossa homma on rokannut ihan mukavasti, sillä Legendoista startannut tanskalaisjoukkue aloitti turnauksen kahdella komealla voitolla. Ensin Outsiders kaatui Overpass-kartassa 16-9 ja toisessa ottelussa tanskalaiset jyräsivät fnaticin 16-2 Miragessa. Ensimmäinen ottelupallo jatkopaikan suhteen ei tuottanut tulosta, kun joukkue hävisi omissa papereissa suurimman mestarisuosikin, Cloud9:n käsittelyssä selvin 2-0 lukemin. Molemmat kartat kirjattiin vastustajalle lukemin 16-9.

Liquid on takavuosien menestysjengi, jonka runko on pysynyt menestysvuosilta samana. Runkopelaajat nitr0, NAF sekä EliGE ovat yhä mukana rosterissa ja täydennysmiehinä toimivat oSee sekä viimeisimpänä hankittu latvian tykki YEKINDAR. Tällä hetkellä amerikkalaisorganisaatio löytyy maailmanlistan kolmannelta paikalta ja joukkue on kuin varkain hiipinyt takaisin TOP5:een. Perustasoltaan se on maailman eliittiä ja etenkin viimeksi hankittu YEKINDAR on tuonut hyvää ratkaisuvoimaa joukkueeseen.

Liquidin pelit starttasivat Riossa vastustaja Heroic’n tapaan Legends Stagelta. Avauskierroksella joukkue oli vielä täysin unessa ja tuloksena oli ruma 2-16 tappio MOUZ:lle Infernossa. Toisessa BO1-ottelussa koneet saatiin kuitenkin käymään kaikilla sylintereillä ja uhrin osaa joutui näyttelemään Sprout, joka jyrättiin Infernossa lukemin 16-5. Kolmannessa ottelussa Liquid väläytteli potentiaaliaan, kun joukkue voitti huippujengi Natus Vinceren Ancientissa 16-14. Vire on siis mallillaan tärkeässä turnauksessa ja potentiaalia aivan kirkkaimpaan kärkeen on olemassa.

Joukkueiden välille vaikea löytää tasoeroa

Perustasoltaan joukkueiden välille on hyvin vaikea löytää eroa, sillä kummastakin joukkueesta löytyy viisi laadukasta pelaajaa, joiden vahvuudet on valjastettu hyvin omiin rooleihin. Liquidin rosteri on ehkä aavistuksen monipuolisempi ja rooleja pystytään vaihtamaan paremmin pelin sisällä. Mappipoolista on vaikea löytää etua kummallekaan joukkueelle, joten luvassa on äärimmäisen tasainen ja laadukas ottelu.

Tasainen ottelu luo otolliset olosuhteet täydelle kolmen kartan näytökselle ja arviomme mukaan tässä ottelussa nähdään kolme karttaa yli kuusi kertaa kymmenestä. Tarjolla oleva kerroin 1,93 kelpaa siis mainiosti illan viimeiseksi pelikohteeksi!

Pelivalinnat:
  • Heroic – Liquid: Yli 2,5 karttaa, kerroin 1,93 (TonyBet)