7.11.2022 IEM Major Rio: Natus Vincere – Bad News Eagles

Rio de Janeirossa on pelattu nyt viikon verran CS:GO-pelin Major-turnausta ja jyvät ovat alkaneet erottua akanoista. Muun muassa hallitseva mestari FaZe Clan sekä ruotsalaistoivo Ninjas in Pyjamas ovat jo pudonneet turnauksesta, joten yllätyksiltä ei ole vältytty tässäkään tapahtumassa. Maanantain pelit alkavat erittäin mielenkiintoisella ottelulla, jossa kohtaavat 1-2 tilanteessa olevat NaVi sekä mustan hevosen viittaa kantava kosovolaisryhmä Bad News Eagles. Epävakaassa tilassa oleva NaVi on asetettu aivan liian suuren suosikin asemaan otteluun ja altavastaajan tasoituskertoimissa on tarjolla todella maistuva pelivalinta! Ottelu alkaa kello 16:00 Suomen aikaa.

NaVi ollut yllättävissä vaikeuksissa Riossa

Jokainen CS:GO-skeneä viime vuosina seurannut tietää varmasti mitä ukrainalaisorganisaatio Natus Vincere on viime vuonna saavuttanut. Viime syksynä joukkue voitti Tukholmassa pelatun PGL Major Stockholmin sanalla sanoen ylivoimaisesti. Joukkue oli niin uskomattomassa formissa koko tuon turnauksen, että kukaan ei mahtanut s1mplen johtamalle joukolle mitään. Legendavaiheesta puskettiin läpi puhtaasti 3-0 ja kaikki kolme pudotuspelikamppailua joukkue vei puhtaasti 2-0 matkalla mestaruuteen.

Viime keväänä joukkue jäi Belgian Antwerpenissa pelatussa PGL Major turnauksessa toiseksi, kun FaZe Clan kaatoi joukkueen finaalissa suoraan lukemin 2-0. Tämä Riossa pelattu turnaus on ollut toistaiseksi vaikea, mutta se ei ole mikään ihme, sillä keväällä Ukrainassa tapahtuneiden kauheuksien jälkeen NaVi on joutunut tekemään muutoksia kokoonpanoonsa ja kolmen ukrainalaispelaajan tähdittämä rosteri on ollut ymmärrettävästi hieman sekavissa tunnelmissa.

Riossa taival alkoi suoraan Legends Stagelta. Vitality kaatui avauskierroksella Miragessa jatkoajan jälkeen 25-21, mutta sen jälkeen on tullut kaksi tappiota. Ensin Cloud9 kaatoi joukkueen Miragessa 14-16 ja kolmannessa ottelussa tuli samoin lukemin tappio pohjoisamerikkalaiselle Liquidille. Ancientissa. Pelit ovat olleet tiukkoja, mutta viimeinen puristus ja kylmäpäiset ratkaisut ratkaisun paikoissa on puuttunut. Joukkue on ollut tässäkin turnauksessa liikaa ykköstähti s1mplen kannateltavana ja tulitukea ei ole muulta koosteelta tullut tarpeeksi. Perustasoltaan NaVi on yhä maailman eliittiä, mutta aivan viime talven vireessä joukkue ei missään nimessä ole enää.

Bad News Eagles on neljästä kosovolaispelaajasta sekä yhdestä sveitsiläisestä pelaajasta koostuva, kohtalaisen tuore joukkue. BNE väläytteli osaamistaan jo keväällä Antwerpenissa ja sama raikas sekä ennakkoluuloton meno on jatkunut nyt Brasiliassa. BNE murjoi itsensä Challengers Stagelta legendoihin suoraan 3-0 tuloksella. Legendoissa vastukset ovat ovat koventuneet ja tappiot tuli BO1-avauskierroksilla Ancientissa sekä Spiritille (8-16), että ENCElle (7-16). Eilen joukkue onnistui voittamaan BO3-ottelussa hallitsevan major-voittajan FaZen lukemin 2-1.

Altavastaajan tasoituskertoimissa tarjolla reilusti ilmaa!

Perustasoltaan NaVi on totta kai joukkueista laadukkaampi kokonaisuus, mutta tällä hetkellä joukkue ei ole siinä balansissa mitä aiemmin. Joukkueella on toki yhä riveissään tämän hetken ehkä maailman paras CS:GO-pelaaja s1mple, mutta kokonaisuutena NaVi ei ole vielä tässä turnauksessa vakuuttanut. BNE on taktisesti erittäin fiksu joukkue, joka ei ole yksittäisten pelaajien varassa vaan otteluita käännetään itselleen koko joukkueen voimin. Tässä turnauksessa viiden miehen vyörytys on toiminut toistaiseksi hyvin ja heikkoja lenkkejä kosovolaiskoosteessa ei juurikaan ole.

NaVi on totta kai ottelussa ansaittu suosikki, mutta aivan kerroinasetelman mukainen megasuosikki sen ei tässä ottelussa pidä olla. BNE on todistanut, että se pystyy huippusuorituksella kaatamaan näitä maailman TOP-jengejä ja itseluottamus on huipussaan eilisen FaZe-voiton jäljiltä. STSbet on omilla luvuillaan ottelun kerroinasetelmassa ja tarjolla on kaksi todella maistuvaa pelikohdetta maanantaille.

Pelivalinnat:
  • Bad News Eagles +1,5 AH, kerroin 2,50 (STSbet)
  • NaVi – Bad News Eagles: Yli 2,5 karttaa, kerroin 2,80 (STSbet)