7.11.2023 Mestarien liiga: Dortmund – Newcastle

Jalkapallon Mestarien liiga jatkuu tiistaina kahdeksan ottelun kierroksella ja tarjolla on jälleen kerran todella mielenkiintoisia kohtaamisia. Huipputasoinen futisilta alkaa kello 19:45 Westfalenin vihreästä kaupungista, jossa kotijoukkue Dortmund kohtaa Newcastlen. Joukkueet kohtasivat pari viikkoa takaperin Englannissa ja silloin keltamusta vierasjoukkue oli parempi lukemin 1-0. Tilanne tasaisessa F-lohkossa on tällä hetkellä kimurantti ja tässä ottelussa on jaossa todella tärkeitä pisteitä jatkopaikan kannalta.

Signal Iduna Parkilla jaossa tärkeitä pisteitä

Kotijoukkue Dortmundin alkukausi on ollut toistaiseksi vaiherikas. Kotimaan kentillä kausi on alkanut ihan mukavasti, mutta viime viikonloppuna keltamustat jäivät pahasti jyrän alle, kun Bayern Munchen oli Der Klassikerissa parempi lukemin 0-4. Romahdus kotiyleisön edessä ei ollut takuulla sellainen kenraali, jonka joukkue tähän tärkeään Mestarien liigan otteluun halusi, mutta joukkueen pukukopissa sulaminen on takuulla jo unohdettu ja kaikki keskittyminen on käännetty tiistai-illan otteluun.

Tilanne Mestarien liigan F-lohkossa on tällä hetkellä kutkuttava, sillä kolmella ensimmäisellä kierroksella joukkueet ovat pelanneet niin kiharaisesti ristiin, että jokaisella neljällä (PSG, Dortmund, Newcastle, AC Milan) joukkueella on vielä mahdollisuus edetä jatkoon. Dortmundin sairastupa on tällä hetkellä tyhjenemään päin ja kahden viikon takaiseen otteluun nähden keltapaidat saavat Julian Brandtin sekä Julian Ruersonin takaisin kokoonpanoon.

Newcastle selviytyi kuluvalle kaudelle Mestarien liigaan, mutta kovasti viime vuosina vahvistuneen seuran arpaonni ei ollut paras mahdollinen, kun joukkue arvottiin tasokkaaseen F-lohkoon. Joukkueen europelit ovat alkaneet vaihtelevissa merkeissä, sillä avauskierroksella joukkue oli AC Milanin vieraana jyrän alla, mutta onnistui napata pisteen matkaan 0-0 tuloksella. Toisella kierroksella joukkue murskasi nimekkään PSG:n kotinurmellaan 4-1. Edellisellä kierroksella joukkue taipui kotinurmellaan Dortmundille 0-1.

Kotimaan kentillä pelin ovat kulkeneet viime viikkoina ihan mukavasti, sillä viime viikolla joukkue kaatoi ensin viikolla Cupin ottelussa Manchester Unitedin 3-0 ja viikonloppuna kärkimappailussa Arsenalin 1-0. Newcastlella on ollut viime aikoina poissaoloja ja tähänkin otteluun vieraat joutuvat ilman muutamaa tärkeää pelaaja. Sivussa ovat varmuudella puolustajat Dan Burn ja Matt Targett. Hyökkäyspäästä sivussa ovat tärkeä Sandro Tonali, Alexander Isak sekä Jacob Murphy.

Kerroinasetelmassa selvä vinouma – Die Borussen kupongille

Perustasoltaan ja materiaaliltaan joukkueet ovat hyvin tasaisia. Tässä ottelussa kotiedulle ja poissaoloille on annettava kuitenkin arvoa ja olemme kerroinasetelmasta eri mieltä markkinan kanssa. Newcastle on asetettu markkinassa niukan suosikin asemaan, vaikka meidän papereissa Dortmund lähtee otteluun kotiedun sekä paremman kokoonpanotilanteen turvin niukkana suosikkina.

Koska ottelun panokset ovat isot ja ottelun maaliodotusarvo sitä myötä hieman normaalia pienempi, niin ottelun parhaaksi pelikohteeksi valikoituu kuitenkin Tasapeli ei vetoa: Dortmund. ExciteWin sekä LegendPlay tarjoilevat kohteeseen kerrointa 2,00 joka kelpaa hieman yli kerran kahdesta osuvana kohteena kupongille. Isompaa palautusta hakeva pelaaja voi kokeilla myös keltamustien suoraa voittoa samoilta operaattoreilta kertoimella 2,93.