7.3.2023 Mestarien liiga: Benfica – Club Brügge

Jalkapallon Mestarien liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen toiset osaottelut starttaavat tiistaina kahdella ottelulla. Illan ensimmäisessä kohtaamisessa jatkopaikasta mittelevät portugalilainen Benfica sekä belgialainen Club Brügge. Benfica johtaa ottelusarjaa ennen kotiotteluaan 2-0 ja isoa kotietua nauttivat portugalilaiset ovat suursuosikki myös tässä toisessa osaottelussa. Kello 22:00 alkavan ottelun mielenkiintoisimmat peli-ideat painottuvat kotijoukkueen runsasmaaliseen voittoon.

Loistovireinen Benfica suursuosikki Estádio da Luzilla

Kotijoukkue Benfica on tuttu näky Mestarien liigassa, sillä portugalilaiset ovat olleet jo vuosikymmenet oman maansa sarjan kärkiseuroja ja sitä myötä paikka eurokentille on enemmän sääntö kuin poikkeus. Tällä hetkellä joukkue johtaa kotimaansa Primeira Ligaa kahdeksan pisteen erolla ennen FC Portoa ja kotkat ovat vahvasti matkalla kotimaansa mestaruuteen muutaman vuoden tauon jälkeen. 23 pelatun ottelun saldo on väkivahva 20-2-1 maalierolla 58:13.

Mestarien liigan lohkovaiheessa Benfica esiintyi todella pirteästi H-lohkossa ja portugalilaisten napatessa lohkovoiton taakse jäivät mm. Sellaiset nimet kuin PSG ja Juventus. Lohkovaiheen kuusi pelattua ottelua toivat saldon 4-2-0 maalierolla 16:7. Pudotuspeliarvonnassa rouva fortuna oli vahvasti läsnä, sillä vastustajaksi valikoitui ennalta koko pudotuspelien heikoin kooste, belgialainen Club Brügge. Avauskohtaamisessa askelmerkit olivatkin varsin selvät, sillä Benfica haki solidin 0-2 vierasvoiton ja käytännössä ratkaisi ottelusarjan samalla.

Benfica on tällä hetkellä huimassa iskussa ja edellinen tappio on viime vuoden puolelta. Kahdeksaan edelliseen peliin joukkue on iskenyt 17 maalia ja omissa on soinut vain kerran. Tämäniltaisesta vastustajasta Club Brüggesta ei sen sijaan voi sanoa samaa, sillä joukkue on voittanut edellisestä kuudesta ottelustaan vain yhden ja kenraaliharjoitus tähän tärkeään matsiin meni täysin pipariksi, kun kotimaan sarjassa tuli ruma 3-0 tappio heikon Oostenden vieraana.

Avauskohtaamisessa vierailija Benfica oli joka osa-alueella parempi joukkue ja maaliodottama 0,23 – 2,83 kertoo jotain joukkueiden tasoerosta. Vaikka pallonhallinnan osalta kohtaaminen oli tilastojen valossa tasainen, niin tasoero kentällä oli iso vieraiden hyväksi. Vierasjoukkueelta vaaditaan tässä ottelussa valtavaa tasonnostoa sekä todellista ihmettä, mikäli belgialaisseura mielii kääntää vielä ottelusarjan edukseen.

Benfica ei anna armoa kotiyleisönsä edessä

Kuten todettua, tasoero joukkueiden välillä on selvä isäntien hyväksi. Perustasoero sekä iso kotietu tekevät kotijoukkueesta suursuosikin ja tässä ottelussa on selviä aineksia murskajaisiin. Benfica tuskin lähtee jarruttelemaan kotiyleisönsä edessä vaan yleisölle halutaan varmasti tarjota laadukas näytös heikon vierailijan kustannuksella.

Benfica on ottelussa iso suosikki ja koska Brüggen romahtamisvaara vieraskentällä on olemassa, niin kiehtovimmat pelivalinnat löytyvät isäntien isomaalisista voitoista. Kohteen parasta antia on Benfica -1,5 AH tasoituskerroin 1,96 joka on 55% arviolla (rajakerroin 1,82) maistuva valinta illan ensimmäiseen UCL-otteluun. Ottelun maaliodottama on normaalia runsaampi ja myös over-valintoja kannattaa harkita peleihin.

Pelivalinnat: