7.3.2023 Mestarien liiga: Chelsea – Dortmund

Tiistai-illan ehdottomasti tasokkaampi ja panoksiltaankin isompi ottelu pelataan Lontoossa, kun Stamford Bridgellä iskevät yhteen vaisun kauden pelannut Chelsea sekä vahvassa tuloskunnossa maaottelutauon jälkeen porskuttava Dortmund. Vierailija Dortmund johtaa ottelusarjaa ennen toista kohtaamista hieman onnekkaasti 0-1, mutta viikonloppuna itseluottamusta nostattaneen voiton ottanut Chelsea on silti suosikki tässä ottelussa. Dortmund kuitenkin osaa puolustaa sekä iskeä vastaan, joten luvassa on tasokas futisilta, jossa saatetaan nähdä runsaasti maaleja. Ottelu alkaa kello 22:00.

Blues väläytteli 1. osaottelussa

Kotijoukkue Chelsean kausi on ollut äärimmäisen vaikea ja pitkin kautta loukkaantumisista kärsinyt Blues ei ole päässyt missään vaiheessa materiaalin edellyttämälle tasolleen. Viime viikonloppuna henkisiä lukkoja päästiin availemaan, kun kotikentällä otettiin Valioliigassa 1-0 kotivoitto Leedsistä. Esitys ei vieläkään ollut missään nimessä kaunista katseltavaa, mutta kolme pistettä helpotti takuulla pelaajien ja valmennuksen henkistä tuskaa. Ennen Leeds-voittoa Chelsea pelasi kaikki sarjat huomioiden kuusi ottelua saldolla 0-3-3.

Vaikka joukkue vahvistui kevään aikana, niin sairastuvalla on yhä ruuhkaa ja sivussa on varmuudella tästä ottelusta Aubameyang, Badiashile, Broja, Kante, Madueke, Mendy, Mount sekä Silva. Chelsea oli ensimmäisessä osaottelussa ensimmäisen jakson hieman alakynnessä, mutta toisella jaksolla Blues lisäsi kaasua ja rehellisesti sanoen joukkue olisi ansainnut enemmän mukaan ensimmäisestä kohtaamisesta.

Vierailija Dortmund on ollut MM-tauon jälkeen huimassa tuloskunnossa, mutta kuten todettua niin joukkueella on ollut viime aikoina myös onnetar puolellaan. Viikonloppuna pelattu kärkiottelu RB Leipzigiä vastaan päättyi keltaisten 2-1 voittoon, mutta tulso mairittelee keltaisia. Joukkue oli myös ensimmäisessä osaottelussa Chelseaa vastaan toisella jaksolla ajoittain todella kovassa mankelissa, mutta yksi vastaisku tuotti tulosta ja tuosta ottelusta onnistuttiin kairaamaan voitto. Joukkue osaa puolustamisen sekä vastaiskupelaamisen, joten tässä ottelussa pallonhallinta annetaan todennäköisesti kotijoukkueelle.

Vaikka avausottelu päättyi 1-0 saksalaisten hyväksi, niin tuossa ottelussa Chelsea osoitti tasoaan ja pelinkuva saattaa hyvinkin olla se, että isännät pitävät palloa ja vieraat puolustavat. Maaliodottamaltaan ottelu on ennemmin runsas- kuin vähämaalinen, mutta totta kai Chelsean mahdollinen 1-0 osuma saattaa passivoittaa kenttätapahtumia. Myös Dortmundilla on tässä ottelussa pitkä lista varmoja poissaolijoita (Adeyemi, Duranville, Kamara, Morey Bauza, Moukoko, Ryerson), mutta isoimman huolenaiheen aiheuttaa ykkösmaalivahti Gregor Kobelin poissaolo.

Saako Chelsea vihdoin hanat auki?

Chelsea väläytteli 1. osaottelussa osaamistaan ja joukkue on koti- sekä materiaaliedun turvin selvä suosikki tässä kohtaamisessa. Dortmund on kuitenkin valtavan hyvä joukkue kontraamaan vastaan ja myös tässä ottelussa se tulee saamaan iskun paikkoja nopeista vastahyökkäyksistä sekä niistä seuraavista erikoistilanteista. Kyseessä on vaikeasti ennustettava kohtaaminen, mutta pelimielessä kiinnostavinta antia on runsasmaaliset lopputulokset, sillä jos kotijoukkue Chelsea saa hanat auki, niin ottelusta voi muodostua todella vauhdikas.

Myös Chelsean menestyskertoimet ovat aivan pelattavuuden rajoilla, mutta isäntäjoukkueen ailahtelevaisuuden vuoksi käytetään pelikohteena yli 2,5 maalista tarjottua kerrointa 1,86 joka kelpaa kupongille 57% arviolla. Rajakerroin yli 2,5 maalille on 1,75.

Pelivalinnat:
  • Chelsea – Dortmund: Yli 2,5 maalia, kerroin 1,86 (TonyBet)