7.3.2023 NHL: Dallas Stars – Calgary Flames

Viikon ensimmäinen pelivihje isketään maailman kovimpaan kiekkoliigaan, jossa taistellaan tällä hetkellä kynsin ja hampain pudotuspelipaikoista. Huhtikuun puolessa välissä päättyvää runkosarjaa on tahkottu toistaiseksi noin kolme neljäsosaa ja osa pudotuspelijoukkueista alkaa olla jo selvillä sekä idässä, että lännessä. Vahvan kauden läntisessä konferenssissa toistaiseksi pelannut Dallas Stars on kohonnut viime aikoina hyvään iskuun ja teksasin tähtipaidat ovat vahvasti matkalla Stanley Cupin playoffeihin ilman totaalista romahdusta. Ensi yönä vastaan luistelee viiden ottelun tappioputkessa kyntävä Calgary Flames. Ottelu alkaa kello 03:30 Suomen aikaa.

Stars ollut hienossa iskussa viime aikoina

Kotijoukkue Dallas Stars on jo vuosia kuulunut NHL:n ylempään keskikastiin ja vahvalla materiaalilla operoiva Stars on tälläkin kaudella ansaitusti yksi mahdollisia menestyjiä. Syyskausi ei ollut joukkueelta aivan toivotunlainen, mutta vuodenvaihteen jälkeen peli on kulkenut alkutalvea paremmin ja pisteitä on ropissut hyvällä keskiarvolla. Stars keikkuu tällä hetkellä läntisen konferenssin sarjataulukossa sijalla kaksi, yhden pisteen länttä johtavaa Vegas Golden Knightsia perässä.

Keskisessä divisioonassa joukkue on tällä hetkellä ykköspaikalla ja vahvasti tyrkyllä kevään pudotuspeleihin kotiedulla. Toki perussarjaa on pelaamatta vielä toistakymmentä ottelua, mutta ilman isompaa romahdusta Stars nähdään tälläkin kaudella läntisen konferenssin pudotuspeleissä. Viime keväänä joukkue hävisi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella juuri Calgary Flamesille, kun Johnny Gaudreau upotti tähtipaidat game sevenin jatkoerässä. Tällä hetkellä Dallas on hienossa vireessä, sillä alla on kolme suoraa voittoa ja viidestä edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut neljä.

Vierasjoukkue Calgary Flames on viime vuosina ollut tuttu näky pudotuspeleissä, mutta isompi menestys on kiertänyt albertalaisia ja yhtenä kantona kaskessa on ollut ”paikallisvastustaja” Edmonton Oilers. Tällä kaudella Flames ei ole päässyt oikein missään vaiheessa kunnon lentoon ja viime kesänä tehdyt treidit ovat osoittautumassa odotettua huonommiksi. Johnny Gaudreaun ja Matthew Tkachukin myynti on osoittautunut selvästi odotettua huonommiksi, sillä Jonathan Huberdeau ei ole pystynyt kantamaan liekkipaitoja odotetulla tavalla.

Viime aikoina Flamesin peli on takkuillut pahemman kerran ja kymmenestä edellisestä ottelusta joukkue on hävinnyt peräti kahdeksan. Tappioputki on tällä hetkellä viiden ottelun mittainen ja edellisellä kierrokselal tuli kotikaukalossa nöyryyttävä 0-3 tappio Minnesota Wildille. Tyynenmeren divisioonassa joukkue on viidentenä ja matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on tällä hetkellä yhdeksän pistettä. Teoriassa Flamesilla on vielä hyvät mahdollisuudet raivata tie pudotuspeleihin, mutta se vaatii Oilersin hyytymistä ja Flamesin heräämistä jäljellä olevien otteluiden aikana.

Stars selvä suosikki, maalijuhlaa luvassa?

Perustasoltaan joukkueiden välillä ei ole isoa tasoeroa, mutta tällä hetkellä vireet ovat täysin päinvastaiset ja Stars nauttii lisäksi merkittävää kotietua tässä ottelussa. Stars on voittanut kolme edellistä otteluaan selvästi yhteismaalierolla 16:7, joten etenkin hyökkäyspelaaminen on ollut tehokasta. Leveällä materiaalilla operoiva Stars oli jo kauden alla yksi mahdollisista mustista hevosista ja viime aikojen otteet ovat takuulla nostaneet joukkueen itseluottamusta.

Pelimielessä ottelun kiinnostavinta antia ovat kotijoukkueen menestyskertoimet sekä runsasmaaliset lopputulokset. Käytetään pelivalintana Stars -1,5 aasialaista tasoituskerrointa johon XLBet tarjoaa markkinatopin 2,85.

Pelivalinnat:
  • Dallas Stars -1,5 AH, kerroin 2,85 (XLBet)