7.5.2022 Euro Hockey Tour: Suomi – Tshekki

Ruotsissa pelattava viimeinen EHT-turnaus ennen MM-kotikisoja käynnistyi torstaina, kun Suomi koki yllätystappion pirteästi pelanneelle Sveitsille. Suomi ei ollut ottelussa parhaimmillaan ja tappion sisuunnuttamat Leijonat haluavat varmasti palata voittokantaan lauantaina Tshekin kustannuksella. Suomi on suosikki tähän matsiin ja Leijonien menestyskertoimet ovat yksi lauantain peli-ideoista. Ottelu pelataan lauantaina kello 13:00 Suomen aikaa.

Suomella tappio alla torstailta

Leijonat pelasi torstaina Nokia Areenalla turnauksen avausottelun Sveitsiä vastaan, mutta kotimaisten kiekkofanien yllätykseksi pirteästi esiintynyt Sveitsi nappasi 3-2 voiton. Suomi ei ollut ottelussa missään nimessä parhaimmillaan ja vaikka avauserä mentiin maalittomassa 0-0 tilanteessa, niin toisessa erässä Sveitsi pääsi iskemään kahdesti – kerran ylivoimalla ja kerran tasakentällisin.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli tehnyt muutamia ketjumuutoksia otteluun ja ykköskentän laidalla esiintynyt Harri Pesonen esiintyi kohtalaisen pirteästi Sakari Mannisen ja Teemu Hartikaisen rinnalla. Ykkösketjun ohella Suomen maalinsuulla esiintynyt Jussi Olkinuora ansaitsee puhtaat paperit. Yksi ketju ja hyvä maalivahti ei kuitenkaan tällä tasolla riitä vaan tehoja pitää saada leveältä rintamalta.

Suomen nelosketjuna toiminut ja olympialaisissa vahvasti esiintynyt Mäenalanen-Björninen-Anttila ei saanut torstaina itsestään mitään irti ja myös tämän jo kohtalaisen varmasti kotikisoihin nimetyn trion pitää saada itsestään enemmän irti. Suomi saanee tähän otteluun muutamia NHL-apuja, sillä ennakkotietojen mukaan Joel Armia, Henri Jokiharju, Juho Lammikko sekä Haari Säteri liittyvät Leijonien kokoonpanoon tähän otteluun.

Niin ikään NHL-apuja (Hertl, Simek, Simon) saanut Tshekki vahvistuu tähän otteluun ja etenkin Hertlin tuominen joukkueeseen lisää tshekkiläisten iskukykyä huomattavasti. Tshekki aloitti turnauksen torstaina tiukalla 2-1 voitolla Ruotsista, mutta kokonaisuudessaan joukkueen esiintyminen ei vakuuttanut. Kokoonpano on elänyt viime aikoina ja toimivia kokoonpanoja ei MM-kisoja ajatellen ole vielä montaa kasassa.

Suomi perustasoltaan parempi – Leijonia kupongille!

Ensi viikolla alkavia MM-kisoja ajatellen kumpikin joukkue pelannee hyvin pitkälle niillä ketjukoostumuksilla, joilla se kisoihin lähtee. Perustasoltaan Suomi on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus ja puolueettomalla kentällä (Avicii Arena, Tukholma) pelatessa viimeisen vaihto-oikeuden turvin lähes kerran kahdesta voittava suosikki.

Vedonlyöntimarkkina pitää joukkueiden voimasuhteita hyvin tasaväkisinä ja pääsemme iskemään Leijonien suoraa voittoa maistuvalla kertoimella. Maaliodottamaltaan ottelun on 5,5 maalin rajalla selvästi under-painotteinen. Todennäköisyysarviot 1X2: 45-24-31%, yli/alle 5,5 maalia 35-65%.

Pelivalinnat:
  • Suomi – Tshekki (1X2): Suomi, kerroin 2,45 (STSbet)