7.5.2022 NHL: Boston Bruins – Carolina Hurricanes

Yksi NHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen mielenkiintoisimmista ottelusarjoista on Boston Bruinsin ja Carolina Hurricanesin välinen kamppailu. Carolina hallitsi kotikaukalossaan kahta ensimmäistä kohtaamista, mutta nyt ottelusarja siirtyy Bostoniin. Kahdessa ensimmäisessä kamppailussa jäähyaition ovet ovat käyneet tiuhaan tahtiin ja lämpö tuskin laskee aiemmista otteluista, kun ottelupari siirtyy TD Gardeniin. Ottelu pelataan perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 02:00 Suomen aikaa.

Carolina voitti odotetusti kotiottelunsa

Todella vakuuttavan runkosarjan pelannut Carolina Hurricanes jatkoi pudotuspeleissä siitä mihin se perussarjassa jäi. Pudotuspelit alkoivat kahdella selvällä (5-1, 5-2) kotivoitolla ja vaikka joukkueella on ollut kokoonpanossa pieniä maalivahtiongelmia, niin se ei ainakaan toistaiseksi näkynyt joukkueen otteissa. Canes oli molemmissa otteluissa selvästi laadukkaampi joukkue ja ansaitsi voitot.

Ottelusarjan kaksi ensimmäistä ottelua olivat kohtalaisen lämpimiä kohtaamisia ja tämä heijastui totta kai myös jäähyjen määränä. Carolinan erikoistilannepelaaminen on ylivoiman sekä alivoiman osalta todella hyvässä formissa ja jos maalivahtipeli pysyy hyvällä tasolla, niin joukkueella on potentiaalia vaikka mestaruuteen saakka. Avausotteluiden kymmenestä tehdystä maalista joukkue teki kaksi ylivoimalla ja kaksi tyhjiin, joten myös 5-5 pelaamisen osalta paketti on tällä hetkellä hyvin kasassa.

Boston Bruinsin runkosarja oli ailahtelevainen ja joukkue selvisi pudotuspeleihin Atlantin divisioonan viimeisenä joukkueena. Toki taakse jäänyt Buffalo Sabres jäi yli 20 pistettä, mutta heikkotasoisessa divisioonassa Bruinsin pääsy pudotuspeleihin oli ehdoton minimitavoite runkosarjan osalta. Pudotuspeleissä Bruinsin kone on yskinyt perussarjan tapaan ja runsas jäähyily on sotkenut peliä entisestään.

Bruinsin sauma palata ottelusarjaan on tässä ensimmäisessä kotiottelussa, sillä mahdollinen 0-3 tappioasema käytännössä sinetöisi joukkueen kesäloman. Nykykuntoista Hurricanesia vastaan on vaikea kuvitella minkään joukkuen nousevan kolmen tappion takaa ottelusarjan voittoon. Bruins lähteekin otteluun jopa normaalia korkeimmilla riskitasoilla. Sen on pakko saada tehoja irti maalien muodossa ja siihen onkin oiva sauma, sillä Canes-maalilla jatkanee vuonna 1999 venäläisvahti
Pyotr Kochetkov, joka lähti kauteen kolmosvahtina.

Sarja jatkuu maalirikkaana?

Runsaiden jäähyjen värittämä tulikuuma sarja jatkuu Boston TD Gardenissa, jossa Bruins saa taaksensa pauhaavan kotiyleisön. Kochetkovia ei ole testattu vielä toden teolla pudotuspeleissä ja vieraskaukalossa paine kasvaa entisestään. Canes on ollut tehokas sarjassa ja se jatkanee maalien mättämistä, mikäli Bruins-puolustus ei pysty parantamaan merkittävästi. Bruins hakee maaleja niin ikään jopa riskillä, sillä se tarvitsee tästä ottelusta voiton jatkopaikkaa ajatellen.

Ottelun maaliodotusarvo onkin pudotuspeleihin peilaten selvästi normaalia korkeampi ja yli 5,5 (sis. Ja) maalista tarjottu kerroin 1,85 kelpaa hienosti peleihin 58 prosentin todennäköisyysarviolla. Rajakerroin pelattavuudelle on 1,72.

Pelivalinnat:
  • Boston Bruins – Carolina Hurricanes: Yli 5,5 maalia, kerroin 1,83 (STSbet)