7.5.2023 Englannin Valioliiga: Newcastle – Arsenal

Sunnuntaina Valioliigakentillä on tarjolla kärkikamppailu, kun vahvan kauden toistaiseksi pelannut ja sarjan kolmospaikalla keikkuva Newcastle isännöi St. James Parkilla mestaruustaistelussa yhä mukana olevaa Arsenalia. Harakat ovat olleet viime aikoina hyvässä lyönnissä ja vahvasti alkaa näyttää siltä, että Englannin koillisosassa pelataan Mestarien liigaa ensi syksynä. Vierailija Arsenal johti sarjaa kuukausikaupalla, mutta viime aikoina pistemenetyksiä on tullut liukuhihnalta ja varmaksi povattu mestaruus on karkaamassa Manchester Citylle. Sunnuntain kärkikamppailussa on jaossa huipputärkeitä pisteitä ja luvassa on takuulla viihdyttävä sekä vauhdikas kohtaaminen. Pelimielessä kiinnostavinta antia ovat runsasmaaliset lopputulokset, sillä kummaltakin joukkueelta löytyy rutkasti tulivoimaa.

Newcastle lunastamassa odotuksia ja paikkaa UCL-areenoilta

Kuten jo kauden alla ounastelimme, niin rajusti satsannut ja isosti pelaajamateriaaliaan vahvistanut Newcastle on ollut kuluvalla kaudella odotetun vahva. Joukkue on keikkunut syksystä asti sarjan kärkikahinoissa ja tällä hetkellä Harakat löytyvät sarjataulukon kolmospaikalta. 33 pelattua ottelua on tuonut saldon 18-11-4 yhteismaalierolla 61:27 ja silmiinpistävää on se, että joukkue on päästänyt sarjassa vähiten maaleja. Toiseksi vähiten omiin on päästänyt sarjaa tällä hetkellä johtava Manchester City, joten siitä on hyvä hakea vertailukohtaa Newcastlen puolustuspeliin. Vuodenvaihteen jälkeen Newcastlella oli hieman heikompi jakso, mutta tällä hetkellä peli kulkee mainiosti.

Yhdeksästä edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut kahdeksan ja hävinnyt vain kertaalleen, kun vahvaa kevättä pelaava Aston Villa yllätti Harakat huhtikuun puolessa välissä Villa Parkilla lukemin 3-0. Kolme edellistä ottelua joukkue on voittanut yhteismaalierolla 13:3, joten tulivoimaa bilekaupungin raitapaidoista löytyy. Viime viikonloppuna joukkue oli kotikentällään ensimmäisen jakson jälkeen 0-1 tappiolla Southamptonia vastaan, mutta toisella jaksolla isännät saivat kaikki sylinterit käyntiin ja kolme tehtyä maalia toivat 3-1 voiton ja täydet kolme pistettä. Isänniltä puuttuu ottelusta Fraser, Krafth ja Lascelles.

Vierasjoukkue Arsenalin kausi on ollut isossa kuvassa menestys, mutta kevään kynnyksellä alkanut sulaminen on syönyt kermat kakun päältä toistaiseksi. Tykkimiehet olivat vahvasti matkalla kohti ensimmäistä mestaruutta sitten kevään 2004, mutta huhtikuussa alkanut heikompi jakso on luisuttamassa mestaruutta kohti Manchesteria. Piste-ero tällä hetkellä sarjaa johtavaan Cityyn on tällä hetkellä yksi piste Citizensin hyväksi ja manchesterilaiset ovat pelanneet yhden ottelun lontoolaisia vähemmän.

Arsenalin mestaruushaaveita söi huhtikuussa pelattu neljän jakson voiton jakso, josta joukkue onnistui kerätä vain kolme pistettä. Alkuviikosta tykkimiehet palasivat kuitenkin voittojen tielle, kun Lontoon paikalliskamppailussa Emirates Stadiumilla kaatui surkeasti viime aikoina esiintynyt Chelsea 3-1. Vaikka Arsenal ei tuossakaan ottelussa esiintynyt aivan huipputasolla, niin maaliodottamat kirjattiin isännille selvin lukemin 2.10 – 0.60, joten ansaitut ja tärkeät kolme pistettä Arsenal onnistui tuosta ottelusta kairaamaan. Vierailta puuttuu ottelusta Elneny, Saliba sekä Tomiyasu.

St. James Parkilla luvassa maalintekokilpailu?

Newcastlen sunnuntai-illassa kohtaavat kaksi sarjan A-ryhmään kuuluvaa koostetta, joten katsojille luvassa on todennäköisesti tasokas ottelu. Newcastle nauttii ottelussa vahvaa kotietua, jonka turvin se lähtee kohtaamiseen niukkana suosikkina. Betsimarkkina on hyvin kartalla joukkueiden voimasuhteista ja katseet on käännettävä tässäkin ottelussa maalimääriin. Oman arviomme mukaan ottelu saattaa muodostua maalintekokilvaksi, sillä kummaltakin joukkueelta löytyy runsaasti tulivoimaa kokoonpanosta.

Arsenal on sarjan runsasmaalisin joukkue ja myös Newcastle on viime aikoina kunnostautunut isomaalisissa otteluissa, joten tässä ottelussa saattavat maaliverkot venyä normaalia tiuhempaan tahtiin. Todennäköisyysarvio yli 2,5 maalista on 65% (kr. 1,54) ja Bankonbetin sekä ExciteWinin tarjoama kerroin 1,62 over-valinnasta kelpaa sunnuntain pelikohteeksi brittikentille.

Pelivalinnat: