7.6.2022 Edmonton Oilers – Colorado Avalanche

NHL:n läntisen konferenssin finaali on ollut toistaiseksi varsin yksipuolinen näytös, kun Colorado Avalanche on voittanut kaikki kolme ensimmäistä ottelua ja johtaa ottelusarjaa 3-0 lukemin. Oilersin todennäköisyydet edetä 0-3 tappiotilanteesta Stanley Cupin finaaleihin ovat enää käytännössä teoreettiset, sillä nykykuntoisen Avsin lyöminen neljässä perättäisessä ottelussa on käytännössä katsoen mahdoton tehtävä. Toisesta finaalista napatun under-osuman jälkeen tähän ratkaisuotteluun muutetaan linjaa, sillä Oilers joutuu nostamaan riskitasoja ja katkaisuottelussa on potentiaalia runsasmaalisuuteen. Ottelu alkaa tiistaina kello 03:00 Suomen aikaa.

Colorado parempi kolmessa ensimmäisessä ottelussa

Huiman runkosarjan pelannut Colorado Avalanche on jatkanut pudotuspeleissä siitä mihin se perussarjassa jäi. Nashville Predators kaatui avauskierroksella puhtaasti 4-0, St. Louis Blues toisella kierroksella lukemin 4-2 ja nyt joukkue on jyräämässä vakuuttavalla tavalla läntisen konferenssin finaalissa Edmonton Oilersin yli. Joukkue on käytännössä jo toinen jalka Stanley Cupien finaalissa, sillä 0-3:sta nouseminen vaatisi suoranaista ihmettä Oilersilta.

Tässä ottelusarjassa Avs on ollut kaikissa kolmessa ottelussa parempi joukkue ja se johtaa täysin ansaitusti. Oilers-maalilla Mike Smith ei ole onnistunut toivotulla tavalla ja, kun joukkueen puolustuspeli ei ole sekään toiminut edes tyydyttävällä tasolla, niin tulivoimainen Avalanche-hyökkäys on iskenyt kolmeen otteluun jo yhteensä 16 osumaa. Coloradon pelitapa perustuu neljän ketjun vahvaan luisteluun ja rosteri pullistelee tulivoimaisia pelaajia, niin jälki on ollut pahaa katsottavaa Oilers-fanien näkökulmasta.

Ensimmäisessä ottelussa Oilers onnistui nousemaan vielä maalin päähän ottelun viimeisessä, mutta tyhjiin tehty 8-6 osuma katkaisi kamelin selän. Toisessa ottelussa Avs oli selvästi parempi joukkue ja tuloksena oli 4-0 swiippi. Edmontonissa pelatussa kolmannessa ottelussa Colorado puolusti todella laadukkaasti ja, kun Connor McDavid pystyttiin pitämään avauserän osumaa lukuunottamatta pimennossa, niin lopputuloksena oli 2-4 vierasvoitto Avsille. Evander Kanen ruma taklaus Nazem Kadriin toi Oilersin pudotuspelien parhaalle maalintekijälle yhden ottelun pelikiellon ja kotijoukkue joutuu tähän ratkaisuotteluun ilman yhtä tärkeää pelaajaansa.

McDavidin ilme tyhjiin tulleen maalin jälkeen näytti todella epäuskoiselta ja henkisesti Oilers-pelaajat alkavatkin olla todella turhautuneita vastustajan ylivoimaisuuteen. Vaikka Colorado-maalilla on pelannut kakkosvahti Pavel Francouz, niin öljypaidat eivät ole pystyneet hyödyntämään hänen heikkouksiaan. Colorado on puolustanut Oilersin tähtipelaajat pääsääntöisesti hyvin pois ja hyökkäysvoittoista peliä suosiva Oilers on joutunut puolustuskannalle liian usein.

Avs niukka suosikki, repeääkö lukemat?

Toiseen finaaliin pelasimme under 6,5 maalia ja siitä napsahtikin maistuva osuma. Nyt pelitaktiikkaa kuitenkin muutetaan, sillä kotijoukkue Edmonton Oilers joutuu nostamaan riskitasoja ja katkaisuottelussa on muutenkin potentiaalia runsasmaalisiin lopputuloksiin. Kotijoukkueen puolustus- ja maalivahtipeli ei ole ollut tässä sarjassa aiempien pudotuspelisarjojen tasalla ja huippunopea vierasjoukkue iskenee useamman maalin myös tässä kohtaamisessa. Oilersin on tehtävä maaleja niin ikään, mikäli se mielii siirtää ratkaisua seuraavaan otteluun, joten riskitasojen nostoa on odotettavissa.

Vieraat ovat suosikkeja otteluun, mutta 1X2 / 12 -kertoimet ovat hyvin ajan tasalla, joten pelivalintoihin isketään maalimääriä. Katkaisuottelun yli 6,5 maalista tarjottu kerroin 1,92 varsinaisella peliajalla kelpaa niukasti peleihin 54% arviolla. Kerroinrajaksi kohteelle muodostuu 1,85.

Pelivalinnat:
  • Edmonton Oilers – Colorado Avalanche: Yli 6,5 maalia (vars. peliaika), kerroin 1,92 (Jetbull)