7.6.2022 UEFA Nations League: Suomi – Montenegro

Huuhkajat jatkavat Kansojen liigan kolmannen kauden otteluita tiistaina Olympiastadionilla, kun vastaan asettuu Montenegro. Avausottelussa kitkerän tasapelin kärsineen jalkapallomaajoukkueen nälkä on varmasti huipussaan, kun vastaan tulee Montenegro. Huuhkajat haluavatkin takuulla palkita kotiyleisön kolmen pisteen voitolla tästä lohkovaiheen toisesta ottelusta. Ottelu alkaa kello 19:00 ja YLE TV2 näyttää ottelun suorana ennakkostudioineen kello 18:15 alkaen.

Huuhkajilla alla karvas tasapeli avauskierrokselta

Suomen jalkapallomaajoukkue aloitti Kansojen liigan kolmannen kauden viime lauantaina kotiottelulla Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Huuhkajien avausottelu lohkovaiheessa päättyi pettymykseen, kun B&H onnistui nousemaan lisäajalla tasoihin ja kotijoukkueen kolmen pisteen voitto vaihtui hetkessä kitkerään tasapelipisteeseen. Suomi oli ottelussa ensimmäiset 50. minuuttia vahva, mutta toisella jaksolla nähty isäntien passiivisempi peli tarjosi vieraille mahdollisuudet pallonhallintaan, joka realisoitui lopulta lisäajan tasoitusmaaliin.

Hyvää lauantaisessa ottelussa oli se, että Suomi onnistui luomaan ensimmäisellä jaksolla muutamia vaarallisia maalipaikkoja ja Teemu Pukki jatkoi hyvää maalivirettään Huuhkajissa iskemällä sinivalkoiset johtoon pilkulta ensimmäisen jakson lopulla. Tänään vastus hiukan helpottuu, kun vastaan asettuu ennalta hieman Bosnia ja Hertsegovinaa heikommaksi tiedetty Montenegro. Mistään lohkon heittopussista ei silti ole kyse, sillä Montenegro avasi oman kautensa Nations Leaguen B-liigassa makealla 2-0 kotivoitolla Romaniasta.

Joukkueet eivät ole kohdanneet kansainvälisillä kentillä koskaan aiemmin, joten kyseessä on ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen. Huuhkajien valmennusryhmässä on tehty kuitenkin pohjatyöt huolella ja lauantaisessa Montenegro-Romania -ottelussa oli paikalla myös Suomen maajoukkueen scoutti. Välipäivät joukkue onkin varmasti tutustunut vieraiden pelitapaan ja siihen mitä ottelussa tulee ottaa huomioon aiempaan B&H -otteluun verrattuna.

Vaikka Montenegro on monin paikoin arvioitu ennakoissa Suomen lohkon heikoimmaksi joukkueeksi, niin lauantaina otetty 2-0 kotivoitto todisti sen, että osaamista vierasjoukkueen kokoonpanosta löytyy. Ykköspyssyt Stefan Savic ja Stevan Jovetic eivät pelanneet lauantaina Romaniaa vastaan loukkaantumisten takia. Toppari Stefan Savic on varmuudella sivussa myös tästä ottelusta, mutta on mielenkiintoista seurata onko tähtihyökkääjä Jovetic valmentaja Miodrag Radulovicin käytössä tiistai-iltana Olympiastadionilla.

Suomi niukka suosikki, vähämaalisista lopputuloksista etua pelikupongeille?

Lähtökohdat otteluun ovat kohtalaisen tasaiset, sillä perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on marginaalinen Huuhkajien hyväksi. Kotietu toki lisää Suomen suosikin asemaa, sillä Montenegro tuskin pystyy vieraskentällä samanlaiseen aktiiviseen peliin kuin lauantaina kotistadionillaan Romaniaa vastaan. Suomi on ottelussa noin kerran kahdesta voittava suosikki, mutta 1X2-kerroinmarkkina on hyvin ajan tasalla ja lähinnä pelattavuuden rajaa on tasapeli sekä vierasvoitto. Taas kerran katseet on siis käännetävä total-vetoihin, joissa on tarjolla niukkaa etua.

Koska ottelun ennakkoasetelma on kohtalaisen tasainen ja vähämaalinen, niin niukkamaalisista lopputuloksista kannattaa kurkkailla kertoimia tulosvedon suunnalla. Pitkävedossa pelikohteeksi nostetaan alle 2,5 maalia, joka toteutuu arviomme mukaan 65 kertaa sadasta. 65% arviolla kerroinrajaksi muodostuu 1,54 ja Boom Casinon sekä TonyBetin tarjoama kerroin 1,57 kelpaa jännityspeliksi otteluun pienellä panoksella.

Pelivalinnat: