8.11.2023 Mestarien liiga: FC Kööpenhamina – Manchester United

Mestarien liiga tarjoili tiistana maistuvan osuman, kun Dortmund oli odotetun vahva kotinurmellaan ja nappasi solidin 2-0 voiton Newcastlesta ja paranteli asemiaan F-lohkossa. Keskiviikkona suurennuslasin alle otetaan A-lohkon ottelu, jossa iskevät yhteen FC Kööpenhamina ja Manchester United, jotka molemmat tarvitsevat kuumeisesti pisteitä jatkopaikkaa ajatellen. Pelimielessä kello 22:00 alkavan ottelun kiehtovinta antia ovat runsasmaaliset lopputulokset, vaikka joukkueiden edellisessä ottelussa pari viikkoa takaperin nähtiinkin vain yksi osuma.

Kumpikin joukkue akuutissa pistetarpeessa neljännellä kierroksella

FC Kööpenhamina on tanskalainen suurseura, joka selvisi Mestarien liigan lohkovaiheeseen tälle kaudelle. Joukkue on esiintynyt lohkovaiheessa aiemminkin, mutta vain kertaalleen se on selvittänyt tiensä jatkoon, kun kaudella 2010-2011 tanskalaisjätti raivasi tiensä lohkovaiheesta pudotuspeleihin. Seura on hallinnut tanskalaista jalkapalloilua 2000-luvulla yhdessä Bröndbyn kanssa ja tälläkin hetkellä pääkaupungin ylpeys löytyy Tanskan Superligan piikkipaikalta. Kotimaan kentiltä saldo on tämän kauden osalta 10-2-2 yhteismaalierolla 32:17.

Eurokentillä voittoja ei ole napsunut aivan yhtä tiuhaan, sillä kolmesta UCL-lohkovaiheen ottelusta tanskalaiset ovat onnistuneet raapimaan vain yhden pisteen, kun joukkue onnistui avauskierroksella hakemaan Turkista tasapelipisteen 2-2 tuloksella Galatasarayn vieraana. Toisella kierroksella joukkue taisteli hienosti kotinurmellaan Parkenilla saksalaisjätti Bayern Munchenia vastaan, mutta lopulta saksalaiset olivat parempia lukemin 1-2. Edellisellä kierroksella FC Kööpenhamina pelasi Manchester Unitedin vieraana englannissa, mutta tuloksena oli kirvelevä 0-1 vierastappio. Tuossa ottelussa tanskalaisilla oli omat paikkansa maalintekoon, mutta kuparista ei saatu rikki. Kotijoukkueelta on sivussa Clem, Khocholava sekä Meling. Joukkue on tällä hetkellä A-lohkon viimeisenä yhdellä pisteellä.

Manchester Unitedin kausi on ollut kuin viime vuodet pienoiskuvassa. Vuoristoratamaisia tapahtumia on riittänyt ja laadukkaiden esitysten sekaan on mahtunut tukku totaalisia mahalaskuja. Valioliigassa tulokset ovat heitelleet massiivisesti ja 11 pelatun ottelun saldo on 6-0-5 yhteismaalierolla 12:16. Pisteitä on kasassa 18 ja tällä hetkellä joukkue löytyy sarjataulukon kahdeksannelta sijalta. Viime viikonloppuna joukkue onnistui kaatamaan Fulhamin vieraskentällä kovan taistelun jälkeen 0-1, mutta sitä ennen joukkue romahti Cupin ottelussa Newcastlea vastaan kotinurmellaan 0-3 tappioon.

Eurokentillä otteet ovat niin ikään ailahdelleet runsaasti ja toistaiseksi Red Devils löytyy A-lohkon sarjataulukon kolmospaikalta kolmella pisteellä. Lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa United taipui Bayern Munchenin vieraana 4-3 tappioon. Toisessa ottelussa turkkilainen Galatasaray haki Old Traffordilta 2-3 vierasvoiton dramaattisten vaiheiden jälkeen. Edellisellä kierroksella joukkue onnistui raapimaan tarvittavat kolme pistettä, kun tämäniltainen vastus FC Kööpenhamina kaatui Old Traffordilla 1-0. United joutuu Köpiksen reissulle ilman Casemiroa, Dialloa, Malacia, Martinexia, Sanchoa sekä Shaw’ta.

Parkenilla luvassa vauhdikas ja maalirikas jalkapalloilta?

Pelivoimaltaan ja materiaaliltaan United on joukkueista luonnollisesti selvästi vahvempi kokonaisuus ja muutamista tärkeistä poissaoloista huolimatta selvä, lähes kerran kahdesta voittava suosikki myös vierasnurmella. Kuten joukkueiden edellisessä kohtaamisessa jo huomattiin, niin FC Kööpenhamina pystyy luomaan vaarallisia maalipaikkoja Unitedia vastaan. FC Kööpenhamina tunnetaan kotinurmella aggressiivisesta hyökkäyspelistä ja se avannee paikkoja myös vierasjoukkueelle.

Pelinkuvasta saattaa erittäin todennäköisesti muodostua vauhdikas ja runsaasti maalipaikkoja tarjoileva, joten pelimielessä kiinnostavinta antia ovat runsasmaaliset lopputulokset. Arviomme mukaan ottelussa nähdään vähintään kolme maalia hieman yli kuusi kertaa kymmenestä, joten XLBetin tarjoilema kerroin 1,74 yli 2,5 maalista kelpaa pelikohteeksi keskiviikkoillan UCL-kierrokselle.