8.12.2022 NHL: Calgary Flames – Minnesota Wild

Jalkapallon MM-kisojen ollessa pienellä tauolla ennen perjantain puolivälieriä pääsemme kääntämään katseita välillä myös maailman parhaan kiekkoliigan NHL:n suuntaan. Keskiviikon ja torstain vastaisena yönä on kahden läntisen konferenssin laatujoukkueen kohtaaminen, kun Calgary ja Minnesota iskevät yhteen. Ottelusta voi hyvällä syyllä povata tulikuumaa kamppailua, josta ei tapahtumia tai viihdearvoa tule puuttumaan! Betsimielessä katseet käännetään runsasmaalisiin lopputuloksiin. Ottelu alkaa klo 03:00 Suomen aikaa.

Kumpikin joukkue ollut hyvässä vireessä viime aikoina

Kotijoukkue Calgary Flames on ollut viime vuosina yksi läntisen konferenssin kovimmista koosteista vaikka isossa kuvassa menestys onkin joukkuetta kiertänyt pudotuspeleissä. Viime keväänä seinä nousi pystyyn lännen puolivälierässä, kun ”paikallisvastustaja” Edmonton Oilers oli lopulta selvästi parempi otteluvoitoin 4-1. Tälle kaudelle Flames teki isoja muutoksia kokoonpanoonsa ja lopulta ensi kevät näyttää saako General manager Brad Treliving puhtaat paperit viime kesän isoista siirroista.

Kuluva kausi ei ole toistaiseksi ollut vielä jättimenestys kovatasoisessa lännessä, mutta viime aikojen hyvät otteet ovat enteilleet parempaa. Joukkue löytyy tällä hetkellä oman konferenssin taulukon sijalta 9., mutta matkaa taulukon kakkospaikalla olevaan Winnipeg Jetsiin on vain kuusi pistettä. Flamesilla on menossa tällä hetkellä useamman kotimatsin putki ja neljästä edellisestä ottelustaan se on voittanut kolme (Florida, Washington, Arizona) sekä hävinnyt vain kertaalleen (Montreal), joten vire on tällä hetkellä hyvä. Epävirallisten ennakkotietojen mukaan Flames-maalilla aloittaa tässä ottelussa kakkosveska Daniel Vladar.

Minnesota Wild teki niin ikään kesällä kauppoja pelaajamarkkinoilla ja toistaiseksi homma on uuden kokoonpanon osalta toiminut. Wild löytyy tällä hetkellä lännen taulukon kuudennelta sijalta, yhden pisteen tämäniltaista vastustajaa Flamesia enemmän keränneenä. Matkaa kärkipaikoille on kuitenkin vain muutama piste, joten hyvistä asetelmista Minnesota pääsee vuotta vaihtamaan ja taistelemaan kevään tärkeistä pudotuspelipaikoista. Omassa divisioonassaan Wild on tällä hetkellä sijalla kolme ja kiinni playoff-paikassa. Runkosarjan osalta pelejä on kuitenkin paljon pelaamatta, joten ei julisteta yhtään joukkuetta vielä varmaksi pudotuspelijoukkueeksi.

Wildin käyrä on ollut kuitenkin viime aikoina nouseva, sillä marraskuun loppupuolen hieman heikompaa jaksoa on seurannut todella hyvä vaihe. Seitsemästä viime ottelustaan joukkue on pystynyt voittamaan peräti kuusi ja tappioon ollut tyytyminen vain kertaalleen. Mikä parasta, alkukaudella ajoittain tökkinyt maalinteko on piristinyt huomattavasti ja neljässä edellisessä ottelussa vastustajan maaliverkko on pölissyt huimat 20 kertaa. Tehoja on löytynyt laajalta rintamalta, joten ilman isoja loukkaantumisia Wild on potentiaalinen menestyjä keväällä.

Maaleja luvassa Scotiabank Saddledomessa?

Kyseessä on kahden laadukkaan joukkueen kohtaaminen, josta voi hyvällä syyllä odottaa hyvätasoista. Joukkueiden välinen tasoero on marginaalinen ja kotiedun turvin Flames voidaan julistaa ottelussa niukaksi suosikiksi. Minnesota on ollut kuitenkin viime aikoina hurjan tehokas ja joukkueella on oiva mahdollisuus järjestää pikkuyllätys Albertassa. Betsimarkkina on kuitenkin hyvin ajan hermolla 1X2-voimasuhteista ja pelimielessä kiinnostavia kohteita ei sieltä löydy.

Katseet käännetäänkin maalimääriin, sillä luvassa on kahden fyysisen joukkueen kohtaaminen, jossa jäähyaitioiden ovet tulevat käymään hieman normaalia tiuhempaan tahtiin. Runsas määrä erikoistilanteita puolin ja toisin tarkoittaa totta kai maalimääräodottaman selvää nousua ja luvassa on viihdearvoltaan sekä maalimäärältään todennäköisesti jämäkkä kohtaaminen. Yli 6,0 maalia toteutuu arviomme mukaan yli kerran kahdesta ja 55% arviolla tarjolla oleva kerroin 2,00 ansaitsee panostuksen yön kierrokselle!

Pelivalinnat:

— Calgary Flames – Minnesota Wild: Yli 6,0 maalia, kerroin 2,00 (BetsAmigo)