8.2.2022 Liiga: HIFK – HPK

Uuden viikon ensimmäinen peli-idea tulee kotimaiseen Liigaan, jossa on tiistaina tarjolla kuuden ottelun kierros. Peli-ideaksi löytyi HIFK:n ja HPK:n välinen keskikastin kamppailu, jossa kohtaavat kaksi kuntopuntarin eri päistä löytyvää joukkuetta. HPK porskuttaa oivassa vireessä kuntopuntarin piikkipaikalla, kun taas kotijoukkue HIFK on hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Panokset isketäänkin vierasmenestyksen puolesta.

HIFK vaipunut hyvän jakson jälkeen tappioputkeen

Helsingin IFK esiintyi joulu- ja tammikuun aikana todella pirteästi ja 12 ottelun aikajaksolla joukkue nappasi peräti 10 voittoa ja paranteli asetelmiaan sarjataulukossa reilusti. Tällä hetkellä helsinkiläiset ovat sarjataulukon vitospaikalla 73 pisteellä ja kiinnitys suoraan pudotuspelipaikkaan on varsin vahva. Toki sijoilla 7.-10. olevat joukkueet eivät ole kovin kaukana ja paikka kuuden joukossa ei missään nimessä ole vielä varma.

HIFK pelasi todella vahvan jakson joulukuun sekä tammikuun alun aikana, mutta viime viikkoina kone on yskinyt pahemman kerran vaikka joukkue on päässyt pelaamaan kolme kotiottelua putkeen. Ensin tammikuun lopussa tuli takkiin heikolta JYP:ltä lukemin 6-7, seuraavaksi Nordikselta täydet pisteet haki Lahden Pelicans (0-1) ja viimeisimmän tappionsa joukkue kärsi eilen maanantaina Turun Palloseuralle lukemin 2-4.

Vahvan jakson jälkeen vire on laskemaan päin ja huolestuttavaa asiassa on etenkin se, että peli ei ole kulkenut edes kotikaukalossa. PErustasoltaan HIFK on sarjan TOP4-joukkue, mutta ailahtelevaisuus on vaivannut stadin kingien otteita läpi kauden.

HPK vahvassa vireessä Nordiksen vierailulle

Vierasjoukkue HPK löytyy tällä hetkellä sarjan seitsemänneltä sijalta, mutta viimeaikoijen hyvä vire voi povata hämäläisille vielä pitkää kevättä. Päävalmentaja Jarno Pikkarainen on saanut kohtalaisen rajallisesta materiaalista hyvin tehoja irti ja se on realisoitunut viime aikoina myös pistesarakkeeseen. Voittoja on ropissut mukavasti ja asetelmat sarjataulukossa ovat samalla parantuneet.

HPK:lla on tällä hetkellä kasassa 67 pistettä, mutta kaikki sarjataulukossa yläpuolella olevat joukkueet ovat pelanneet 2-5 peliä enemmän kuin hämäläiset, joten tämänhetkinen sarjataulukko ei kerro ihan absoluuttista totuutta sarjasijoituksista. HPK löytyy tällä hetkellä viiden ottelun kuntopuntarista piikkipaikalta ja viidestä edellisestä ottelustaan Kerho on voittanut neljä ja hävinnyt kerran jatkoajan jälkeen.

Viime aikojen ainut tappio tuli viime lauantaina kotiottelussa Tapparaa vastaan, kun Waltteri Merelän jatkoaikaosuma jo 19 sekunnin pelin jälkeen varmisti kaksi pistettä Tampereelle. Ennen Tappara-tappiota HPK voitti JYP:n kahdesti, sarjakärki Ilveksen kerran ja sarjakakkosen Jukurit kertaalleen. Vire on siis hyvällä tasolla ja vaikka joukkueen materiaali ei ole sarjan parhaimmistoa, niin oranssipaidat ovat pystyneet kääntämään pelejä itselleen hyvällä prosentilla.

HPK:n menestyskertoimissa tarjolla niukkaa etua

Perustasoltaan HIFK on joukkueista hieman parempi kokonaisuus, mutta joukkueiden viime aikojen päinvastaiset vireet sekä etenkin HIFK:n heikko suorittaminen kotikaukalossa kääntävät puntit tähän kamppailuun varsin tasaisiksi. HIFK on ottelussa ainoastaan niukka suosikki ja vieraiden suorasta voitosta tarjottu kerroin on vielä pelikelpoinen siitä huolimatta vaikka se on tiistian aikana hieman pudonnut. Arviomme HPK:n suoralle voitolle on 35%, joten kerroinrajaksi muodostuu 2,86.

Pelivalinta:
  • HIFK – HPK (1X2): HPK, kerroin 3,20 (Betway), 3,15 (Casumo).