8.3.2022 Mestarien liiga: Bayern München – Salzburg RB & Liverpool – Inter

Mestarien liigan neljännesvälierät jatkuvat tänään, kun ohjelmassa on toiset osaottelut. Ensimmäiset kaksi joukkuetta varmistavat tänään paikkansa Euroopan kahdeksan parhaan seurajoukkueen kermaan tämän kevään osalta ja kummassakin otteluparissa on selvä suosikki illan kierrokselle. Pelillisesti tarjolla ei ole mikään tykki-ilta, mutta varovaiset peli-ideat molempiin otteluihin löydettiin.

Bayern München – Salzburg RB, 22:00

Mielenkiintoinen ottelupari, jonka avauskohtaamisesta odotettiin vauhdikasta ja runsasmaalista näytöstä. Itävallassa pelatussa ottelussa ei kuitenkaan päästy aivan täyteen vauhtiin maalien muodossa ja ottelu päättyi 1-1 tasapeliin. Tasokasta ja erittäin nopeatempoista futista kyllä nähtiin ajoittain ja sitä samaa on mahdollisesti luvassa myös Allianz Arenan tiistai-illassa. Nykyään UCL:n pudotuspeleissä ei tunneta enää vierasmaalisääntöä, joten tasapelilukemat eivät suosi tällä kertaa saksalaista kotijoukkuetta tämän ottelun alla.

Perustasoltaan kotijoukkue Bayern München on joukkueista selvästi laadukkaampi kokonaisuus, vaikka saksalaiset eivät ole viime aikoina esiintyneet aivan absoluuttisella huipputasolla. Joukkue on kärsinyt runsaista loukkaantumisista, mutta viime aikoina sairastupa on ollut onneksi tyhjenemään päin.

Mehevää kotietua nauttiva Bayern on ottelussa iso suosikki, mutta kuten avausottelu osoitti, niin vierasjoukkueella on kykyä horjuttaa isäntien puolustusta paikan tullen. Tällä hetkellä vierasjoukkue kärsii kuitenkin todella pahasta loukkaantumisaallosta ja avauskokoonpano illan otteluun on vielä auki.

Avausottelun tapaan saksalaiset tulevat ottamaan pallokontrollin ja vieraat pyrkivät iskemään nopeilla vastaiskuilla ja äkäisellä prässillä kiinni paikan tullen. Isännät ovat suursuosikki jatkamaan tästä otteluparista kahdeksan parhaan joukkoon ja itävaltalaisten jatkopaikka olisi jättipaukku. Luvassa on jälleen vauhdikasta ja hurjalla temmolla varustettua laatufutista, joten aineksia maalijuhliin on olemassa.

Isäntien sairastupa tyhjenee, paraneeko pelilliset otteet?

Bayern Münchenin kevättä on piinanneet lukuisat loukkaantumiset, joiden myötä koko pelillinen anti on jäänyt paikoitellen pahasti piippuun. Nyt loukkaantumissuma alkaa olla kuitenkin takanapäin ja tässä ottelussa sivussa ovat varmuudella vain puolustaja Alphonso Davies, keskikenttämiehet Leon Goretzka sekä Corentin Tolisso.

Kolme viikkoa sitten pelatun ja 1-1 tasapeliin päättyneen avausosan jälkeen Bayern München on pelannut kolme ottelua kotimaansa sarjassa ja alla on kaksi voittoa sekä viime viikonloppuna tullut 1-1 tasapeli Bayer Leverkusenia vastaan. Keväällä hieman kadoksissa ollut pelivire alkaa olla oikenemaan päin, mutta aivan omalle huipputasolleen BM ei ole vielä tänä keväänä päässyt.

Vierasjoukkue Salzburg RB on oman maansa liigassa ylivoimainen tekijä, mutta uroteot Euroopan kentillä ovat jääneet vielä ohuiksi. Oman varjonsa tämän Saksassa pelattavan ottelun ylle tuo varsin heikko loukkaantumistilanne, sillä vieraiden kokoonpanosta tästä ottelusta puuttuvat varmuudella Koita, Okoh, Onguene sekä Vallci. Epävarmoja osallistujia ovat Okafor, Sesko sekä Solet, joten saksalaismanageri Matthias Jaisslella riittää pohdittavaa ottelun alla.

Isännät lähtevät otteluun suursuosikkeina, mutta viime aikojen ajottain hiemat ponnettomat esitykset luovat pientä kysymysmerkkejä kotijoukkueen ylle. Vauhdikasta ja runsasmaalista peliä tästä kohtaamisesta sopii kuitenkin odottaa.

Bayern München ottaa komennon heti alkuvihellyksestä

Avausottelussa Salzburg onnistui kampeamaan itsensä johtoon ensimmäisellä puoliajalla vaihtomies Adamun maalilla, mutta johto suli loppuminuuteilla, kun Kingsley Comanin onnistui iskeä vieraille tärkeä tasoitusmaali. Salzburg tuskin pääsee vieraskentällä yllättämään Bayern Müncheniä avausottelun tapaan, sillä nyt vastustajan vaarallisuus ja räväkkä alku on varmasti saksalaisjoukkueen tiedossa.

Uskomme kotijoukkueen ottavan komennon heti alusta alkaen ja repaleisella toppariosastolla liikkeellä oleva Salzburg saattaa joutua ottamaan vastaan selvästi enemmän kuin avausottelussa. Bayern München pitänee palloa ja luo paikkoja tasaisesti, joten isännät saattavat hyvin karata selvään johtoon jo 1. puoliajalla. Nostetaan pienen panoksen jännityspeliksi kotijoukkueen vähintään kahden maalin voitto 1. puoliajalta kertoimella 2,83.

Pelivalinnat:

— 1. puoliaika, tasoitus 0:1. Bayern München, kerroin 2,83. (Cazimbo)

Liverpool – Inter, 22:00.

Illan ensimmäisen matsin tapaan todella mielenkiintoinen ottelupari, joka näyttti avausottelun osalta pitkään tasaiselta, mutta lopulta viimeinen vartti muutti koko otteluparin luonteen, kun Liverpool onnistui karkaamaan kahdella salamamaalilla kahden maalin etumatkalle. Vierasjoukkue Inter onkin kovan paikan edessä, kun sen pitää pystyä nollaamaan tulivoimainen kotijoukkue Anfield Roadilla ja iskeä vähintään kaksi maalia.

Otteluparin avaus Milanon Giuseppe Meazzalla oli pitkään todella tasainen ja tunnin pelin jälkeen näyttikin jo siltä, että toiseen osaotteluun lähdetään maalittomassa tasapelitilanteessa. Firminon ja Salahin maalit 75. ja 83. peliminuutilla tarjosivat todella kylmää vetää isäntien niskaan ja samalla se muutti koko otteluparin toisen ottelun luonteen. Kahden maalin takaa-ajo asema Liverpoolia vastaan vieraskentällä on tilanne, johon yksikään eurooppalainen seurajoukkue ei varmasti halua.

Tilanne tarkoittaa auttamatta sitä, että Interin on lähdettävä selvästi aietumpaa hyökkäysvoittoisemmalla taktiikalla. Samalla se avannee paikkoja myös kotijoukkue Poolille, joten myös tässä matsissa on potentiaalia runsasmaalisuuteen. Liverpool tuskin lähtee kotiyleisönsä edessä peruuttelemaan ja varmistelemaan voittoa vaan pallonriiston jälkeen punapaidat iskevät varmasti aktiivisesti nopealla hyökkäyksellä.

Perustasoero ottelussa on kotijoukkueen eduksi ja kotikenttä lisää voimasuhteita isäntien eduksi. Liverpool on kaikki sarjat huomioiden hävinnyt edellisen kerran joulukuun lopulla, joten vire pitää otteluruuhkasta huolimatta ja olisikin jättiyllätys, mikäli kotijoukkue pystyisi jatkopaikan vielä sössimään kotikentällään.

Pool jämäkässä iskussa viime aikoina

Kuten sanottua, Liverpool on ollut valtavassa vedossa viime aikoina ja alla on 12 ottelun voittoputki. Viime viikonlopun kenraaliharjoituksessa se kaatoi kotikentällään West Hamin 1-0, mutta paikkoja isomaalisempaan voittoonkin tarjottiin. Viimeistelyssä oli kuitenkin hieman toivomisen varaa, mutta otteluruuhkan keskellä mikään joukkue ei pysty murskaamaan ennalta heikompia joukkueita illasta toiseen.

Liverpoolin loukkaantumistilanne on hyvällä tasolla vaikka sairastuvan puolelta löytyykin muutama pelaaja. Epävarmoja osallistujia ovat Firmino, Matip sekä Thiago, mutta vaikka tämä kolmikko olisikin poissa, niin Klopp saa silti jalkeille varsin iskukykyisen kokoonpanon.

Vierasjoukkue Inter on hieman yllättäen sukeltanut taannoisen 0-2 Liverpool-tappion jälkeen. Kotimaan kentillä tuli kuonoon Sassuololta, Genoaa vastaan oli tyytyminen maalittomaan tasapeliin ja Cupin ottelussa päädyttiin niin ikään maalittomaan tasapeliin AC Milania vastaan. Viime viikonloppuna ketsuppipullo kuitenkin aukesi, kun sarjan heikoimpiin joukkueisiin kuuluva Salernitana jäi Interin jyrän alle lukemin 5-0. Etenkin Lautaro Martinezin hattutemppu sekä Edin Dzekon kaksi maalia tekivät varmasti nannaa hyökkääjien itseluottamukselle ja se antaa uskoa varmasti tähän otteluun.

Vierasjoukkue Interillä ei ole ennakkotietojen mukaan poissaoloja, joten italialaiset pääsevät parhaalla mahdollisella kokoonpanolla tähän huipputärkeään otteluun. Salernitana-ottelussa nähty todella aktiivinen ja hyökkäysvoimainen pelitapa pitää saada siirrettyä myös Anfieldille tai milanolaisten UCL-taival päättynee pudotuspelien avauskierrokselle.

Over-valintaa kupongille

Vaikka avausottelun tapahtumat ja koko ottelupari lähtökohdiltaan ei varsinaisesti tue runsasmaalisuutta, niin asetelmat tähän toiseen otteluun ovat sellaiset, että potentiaalia maalijuhliin on olemassa. Inter joutuu hyökkäämään riskilläkin, sillä sen on tehtävä vähintään kaksi maalia. Tämä avannee paikkoja myös kotijoukkueelle, joten verkot saattavat heilua tiuhaan tahtiin Anfieldilla.

Yli 2,5 maalista tarjottu kerroin 1,66 kelpaa 65% todennäköisyysarviolla peleihin, mutta pidetään tässäkin kohteessa panostaso matalana, sillä riski sille, että kotijoukkue Liverpool vain jäädyttää peliä on olemassa.

Pelivalinnat:

— Yli 2,5 maalia, kerroin 1,66 (Powbet, Sportaza, Lucky Elektra, Cazimbo)