8.3.2023 Mestarien liiga: Bayern München – PSG

Mestarien liigan pudotuspelit jatkuvat keskiviikkona tuttuun tapaan kahdella ottelulla. Illan ehdottomasti mielenkiintoisemmassa kohtaamisessa iskevät yhteen kaksi todellista jättiläistä, kun Bayern München isännöi Allianz Arenalla PSG:tä. Saksalaiset lähtevät toiseen osaotteluun suosikkina, sillä avausottelussa nähty pelillinen ero ranskalaisiin oli selvä. PSG:n superduo Messi-Mbappe on kuitenkin kaikkea muuta kuin vaaraton, joten ottelusta voi muodostua maalintekokilpailu. Pelimielessä kohteen kiehtovinta antia ovatkin runsasmaaliset lopputulokset, sillä ottelun maaliodotusarvo on selvästi normaalia korkeampi. Ottelu alkaa kello 22:00.

Allian Arenalla luvassa kahden tulivoimaisen koosteen kohtaaminen

Saksan Bundesliigan 32 kertaa voittanut Bayern München on tuttu näky Mestarien liigan pudotuspeleissä ja isokorvaista on Etelä-Saksassa nosteltu historian saatossa yhteensä kuusi kertaa. Myös tällä kaudella pelit eurokentillä ovat sujuneet varsin mukavasti, sillä lohkovaiheesta irtosi C-lohkon voitto puhtaalla 6-0-0 saldolla. Maaliero 18:2 ei jättänyt muille seliteltävää ja lohkovaiheen tuplavoitot sekä Interistä, että Barcelonasta kertovat joukkueen perustasosta ja pelivoimasta paljon.

Kotimaan sarjassa peli on rullannut europelien tapaan varsin mallikkaasti ja joukkue johtaa Bundesliigaa tasapistein eilen laulukuoroon Mestarien liigassa joutuneen Dortmundin kanssa. Otteluparin avausosassa Bayern München osoitti tasonsa, kun se haki solidin 0-1 vierasvoiton PSG:n vieraana ilman varsinaisia urotekoja. Pelillisesti Die Bayern onkin Euroopan huippua ja tässä ottelussa joukkue nauttii lisäksi vahvaa kotietua. Viikonlopun kenraaliharjoitus tätä ottelua varten sujui mallikkaasti, kun joukkue haki 1-2 vierasvoiton Stuttgartin vieraana. Kotijoukkueelta puuttuu tästä ottelusta pitkäaikaispotilaat Lucas Hernandez sekä Manuel Neuer ja punaisten korttien takia huilaava Benjamin Pavard.

Vierailija PSG on riehunut jo pidemmän aikaa Euroopan kenttien pelaajamarkkinoilla, mutta vanha sanonta raha ei tuo onnea on osoittautunut täysin oikeaksi pariisilaisten kohdalla. Kotimaan kentillä menestystä on tullut, mutta himoittu Mestarien liigan voitto ei ole rehellisesti sanoen ollut lähelläkään viime vuosina, sillä yksilöiden varassa elävä joukkue ei ole pystynyt kollektiivisesti suorittamaan niin hyvällä tasolla, että koko cupin voitosta voitaisiin realistisesti puhua. Tällä hetkellä joukkue johtaa kotimaansa sarjaa Ligue 1:stä ja kahdeksan pisteen ero kakkosena olevaan Marseilleen on turvallinen.

Mestarien liigan lohkovaiheessa joukkue jäi lohkokakkoseksi, kun H-lohkossa vakuuttavasti esiintynyt Benfica nappasi lohkon ykköspaikan ranskalaisten nenän edestä. Tähtipelaajia pursuileva PSG on hyvänä iltana fantastinen kooste valtavan tulivoimansa ansiosta, mutta pelivoimaltaan joukkueena se ei yllä isäntien tasolle. PSG pystyy materiaaliltaan haastamaan isännät helposti ja pelkästään Messi-Mbappe duo pystyy huippuiltana voittamaan otteluita yksin, mutta kysymysmerkkejä on silti ilmassa vieraiden osalta.

Isännät suosikkeja, mutta pystyykö PSG:n superduo vastaamaan?

Kotijoukkue Bayern München on pelivoimaltaan joukkueista vahvempi kokonaisuus, mutta on syytä muistaa, että avausottelussa PSG otti homman kotikentällä hallintaansa, kun Kylian Mbappe otettiin sisään 75. minuutilla. Tällä kertaa Mbappe nähdään avauksessa ja pelinkulku voi muodostua toisenlaiseksi kuin avausottelussa. Voimasuhteet on kuitenkin huomioitu 1X2-markkinassa hyvin kohdalleen ja pelimielessä katseita on käännettävä totaleihin, joissa on tarjolla pelattavaa.

Ottelun maaliodotusarvo on selvästi normaalia korkeampi ja arviomme mukaan ottelussa nähdään vähintään kolme maalia yli seitsemän kertaa kymmenestä. Ottelussa on aineksia todelliseen maalijuhlaan ja parasta pelillistä antia onkin tarjolla yli 3,5 maalista tarjotussa kertoimessa 2,04 joka kelpaa pelikohteeksi 52% arviolla.

Pelivalinnat: