8.4.2023 Englannin Valioliiga: Aston Villa – Nottingham

Englannin Valioliigassa on lankalauantaina tarjolla kahdeksan ottelun kierros. Ensimmäinen ottelu (ManU – Everton) pelataan jo kello 14:30 ja ilta huipentuu Saintsin ja Man Cityn väliseen koitokseen joka alkaa 19:30. Muut ottelut alkavat kello 17:00 ja myös lauantainen pelikohteemme Aston Villa – Nottingham starttaa Villa Parkilla viideltä Suomen aikaa. The Villans on kohonnut viime aikoina todella näyttävään iskuun ja kun samaan aikaan Forestin peli on nousijajoukkueelle ominaiseen tapaan sakannut pahemman kerran kevätkaudella, niin askelmerkit otteluun ovat selvät. Lauantain futisbetsi rakennetaankin The Villansin varaan.

Aston Villa kohonnut hienoon vireeseen kevään kynnyksellä

Legendaarinen Aston Villa on perinteikäs seura, joka on isossa kuvassa kehittynyt oikeaan suuntaan viime vuosien aikana. Espanjalainen päävalmentaja Unai Emery on saanut kauden aikana iskostettua pelitapansa joukkueen selkärankaan ja vihdoin tulosta on alkanut syntyä. Villans on paininut koko kauden tasaisessa keskikastissa, mutta kevään aikana on otettu lisää kehitysaskelia ja tällä hetkellä joukkue keikkuu sarjan ylemmässä keskikastissa. Sarjasijoitus on tällä hetkellä 7:s ja matkaa neljännellä sijalla olevaan Manchester Unitediin on seitsemän pinnaa.

29 pelattua ottelua ovat tuoneet saldon 13-5-11 maalierolla 39:40, mutta merkille pantavaa on, että viime viikkoina tiukkoja maalin pelejä on pystytty kääntämään voitoksi. Totta kai yksittäisessä ottelussa myös sattumalla on aina osansa, mutta kuudesta edellisestä ottelusta napatut viisi voittoa kertovat siitä, että joukkue on noussut kevään kynnyksellä hienoon formiin. Tällä hetkellä joukkueen voittoputki on kolmen ottelun mittainen ja edellisillä kierroksilla on pystytty kaatamaan Bournemouth (3-0), Chelsea (0-2) sekä Leicester (0-2).

Vierasjoukkue Nottingham Forest nousi viime kauden päätteeksi Mestaruussarjasta ylimmälle sarjatasolle Valioliigaan. Nousijajoukkueille tyypilliseen tapaan joukkue pelasi kohtalaisen hyvän syyskauden, mutta pitkä kausi on alkanut vaatia veroja rajalliseen materiaaliin ja viime aikoina kone on alkanut leikata kiinni. Joukkueen edellinen voitto on helmikuun alusta ja kaikki sarjat huomioiden kymmenestä edellisestä ottelustaan joukkue on hävinnyt kuusi, pelannut kolmesti tasan ja voittanut vain kertaalleen.

Lyhyemmällä otannalla tulokset ovat vielä karumpaa kerrottavaa, sillä viidestä edellisestä ottelusta joukkue on onnistunut ottamaan vain kaksi pistettä ja kolmesti on tullut kuokkaan. Alkukauden aikana otetut hienot voiton mm. Tottenhamista, Liverpoolista ja Crystal Palacesta ovat tällä hetkellä vain kaunis muisto. Forest on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 17, tasapisteissä ensimmäisellä putoajan paikalla olevan Bournemouthin kanssa. Motivaatiota siis putoamistaistelussa riittää, mutta lukuisat poissaolot (Biancone, Boly, Henderson, Richards, Wood, Aurier, Dennis, Lingard, McKenna sekä Yates) eivät tee vierailua Villa Parkille helppoa.

The Villans iso kotisuosikki

Perustasoltaan Aston Villa on vähintään pykälän verran laadukkaampi kooste ja tämän hetken poissaolojen takia isännät ovat materiaaliltaan jopa kaksi luokkaa vieraita parempi orkesteri. Tässä ottelussa materiaalieron lisäksi kotijoukkueen menestystä puoltaa useampi seikka ja on todella vaikea kuvitella, että Forest pystyisi raapimaan pisteitä mukaan Birginhamista. Isännät ovat suursuosikkeja kotiyleisön edessä ja motivaatio taistella loppukauden aikana jopa paikoista ensi kauden eurokentälle pitää takuulla huolen siitä, että kotiyleisön edessä tarjotaan katsojille vain parasta.

Aston Villa voittaa ottelun todennäköisyysarviomme mukaan lähes seitsemän kertaa kymmenestä ja kotivoitosta tarjottu kerroin 1,62 Bankonbetillä on loistava pelikohde lauantai-iltapäivän brittifutiskierrokselle. Arvio kotivoitolle on 67% ja pelattavuuden kerroinraja 1,49.

Pelivalinnat: