8.6.2022 UEFA Nations League: Belgia – Puola

Eilen napattiin osuma Kansojen liigasta, kun Suomi nollasi Montenegron 2-0 tuloksella ja alle 2,5 maalista lyöty veto saatiin kotiin. Tänään jatketaan tutun sarjan parissa, kun katseet käännetään Kansojen liigan A-sarjan huippuotteluun, jossa kohtaavat Belgia ja Puola. Belgia sai avauskierroksella 1-4 selkäsaunan Hollannilta ja tänään vastaan asettuu tulivoimainen Puola. Vedonlyöntimarkkina on asettanut kotiedusta huolimatta Belgian aivan liian suuren suosikin asemaan ja The White and Redsin menestyskertoimissa on tarjolla hyvää etua. Ottelu alkaa kello 21:45 Suomen aikaa.

Puola isäntiä paremmassa vireessä otteluun

Belgian taival Kansojen liigan A-sarjassa alkoi karvaalla 1-4 kotitappiolla Hollantia vastaan. FIFA-rankingin kakkospaikalla tällä hetkellä majaileva Belgia ei saanut konettaan missään vaiheessa ottelua toden teolla käyntiin ja muutamista vaarallisista paikoista huolimatta Oranje pystyi pitämään isännät yhdessä osumassa. Belgian tasoinen joukkue päästää harvoin neljää osumaa omiin, mutta perjantaisessa ottelussa myös puolustuspeli sakkasi ja tehokas Hollanti hyödynsi paikkansa.

Belgian joukkue vilisee tähtipelaajia, joilla on pitkät kaudet alla seurajoukkueissa. De Bruyne, Lukaku, Witsel sekä muut tähtistatuksen pelaajat ovat joutuneet kauden aikana valtavan kuormituksen alle ja näissä heti kauden päätteeksi alkavissa kansainvälisissä peleissä akku saattaa ymmärrettävästi olla tyhjä. Perustasoltaan Belgia on maailman eliittiä, mutta kuten Hollanti-ottelussa saimme todistaa, niin joukkue on tällä hetkellä kaukana parhaastaan.

Puola selvitti maaliskuussa tiensä tulevin MM-kisoihin kaatamalla jatkokarsinnoissa Ruotsin 2-0. Puola on perustasoltaan hyvä joukkue, joka majailee tällä hetkellä FIFA-rankingin sijalla 26. Robert Lewandowskin liidaama joukkue pystyy hyvänä päivänä haastamaan maailman parhaita joukkueita, sillä selkärankaan nidottu pelitapa höystettynä muutamilla huippuyksilöillä takaa sen, että verkkoa pystytään heiluttamaan myös aivan maailman eliittiä vastaan.

Kansojen liigan kolmas kausi alkoi Puolan osalta voitokkaasti, kun joukkue kaatoi kotikentällään vastikään tiensä MM-kisoihin selvittäneen ja hyvävireisen Walesin lukemin 2-1. Puolan maaleista tuossa ottelussa vastasi keskikenttämies Jakub Kaminski sekä hyökkääjä Karol Swiderski. Puola joutui ottelussa tappioasemaan, mutta toisella jaksolla nähty nousu voittoon teki varmasti todella hyvää itseluottamukselle ja tänään Belgiaa vastaan nähdään todennäköisesti rautaisella itseluottamuksella varustettu Puola.

Belgia yliarvostettu suosikki King Baudouin Stadiumilla

Perustasoltaan Belgia on joukkueista vähintään pykälän verran laadukkaampi kokonaisuus ja kotiedun turvin täysin ansaittu suosikki. Belgian pelissä oli perjantaina nähtävissä kuitenkin selvää väsymystä ja joukkue ei missään nimessä ole tällä hetkellä parhaassa mahdollisessa iskussa. Puol sen sijaan on pelannut läpi kevään vahvalla itseluottamuksella ja nauttinut onnistumisista MM-kisapaikan sekä Kansojen liigan lohkovaiheen avauskierroksen voiton merkeissä.

Belgia on ottelussa yli kerran kahdesta voittava suosikki, mutta vierailijoiden kertoimissa on tarjolla ilmaa ja keskiviikon pelivalinta kohdistuukin Puolan menestyskertoimiin. Suorasta voitosta tarjottu markkinatoppi 5,50 (STSbet) on selvä ylikerroin 21% arviolla. Käytetään peleissä kuitenkin osuvampaa Puola +0,5 tasoituskohdetta kertoimella 2,36, joka kattaa myös tasapelin ja kestää niin ikään hyvin peliä. Apukohteeksi nostetaan yli 2,5 maalista tarjottu kerroin 1,86 joka tarjoaa myös pientä etua, sillä ottelussa on aineksia runsasmaaliseen ja viihdyttävään kohtaamiseen.

Pelivalinnat: