9.12.2022 Jalkapallon MM-kisat: Hollanti – Argentiina

Perjantain MM-kisapäivän kruunaa Hollannin ja Argentiinan välinen puolivälierä, jossa panokset on tuttuun tapaan tapissa – voitolla neljän parhaan joukkoon, häviöllä ulos. Argentiina aloitti kisat shokkitappiolla Saudi-Arabiaa vastaan, mutta nyt alla on kolme voittoa. Tappioton Hollanti ei ole varsinaisesti säväyttänyt vielä kisoissa, mutta tulosta on syntynyt. Hollannin puolustus joutuu ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa todelliseen testiin ja ottelusta saattaa isoista painetiloista huolimatta muodostua runsasmaalinen.

Hollannilla ollut tuurit puolellaan toistaiseksi

Kotijoukkueen virkaa tässä toisessa puolivälierässä kantava Hollanti on edennyt varsin odotetusti puolivälieriin. A-lohkon voitto jäi oranssipaitojen näppiin lopulta seitsemällä pisteellä, mutta lohkovaiheen peliesitykset jättivät pientä kysymysmerkkiä joukkueen todellisesta iskukyvystä. Maalipaikkojen luonti oli jo lohkovaiheessa todella vaikeaa, mutta äärimmäisen tehokas viimeistely on pitänyt Hollannin voittojen tiellä Ecuadoria vastaan tullutta 1-1 tasapeliä lukuunottamatta.

Neljännesvälierässä USA:ta vastaan Hollanti oli ajoittain helisemässä, mutta tehokas viimeistely pelasti Oranjen lohkon tapaan ja tuloksena oli 3-1 voitto. Hollannin turnaus on ollut toistaiseksi nousujohteinen, mutta myös sattumalla on ollut normaalia isompi rooli. Tänään Hollannin puolustus joutuu ensimmäistä kertaa toden teolla testiin, kun Lionel Messin johtama Argentiina tulee vastaan.

Argentiina 36 ottelun ja vuosia kestänyt tappioton putki katkesi MM-kisojen avauskierroksella, kun Saudi-Arabia yllätti joukkueen 2-1. Tuossa ottelussa Argentiina olisi voinut paketoida pelin jo avausjaksolla, mutta pieni epäonni ja huono viimeistely piti saudit mukana pelissä. Lopulta kaksi salamamaalia siivitti saudit voittoon. Argentiina petrasi epätasaisen alun jälkeen ja lopulta C-lohkon voitto irtosi kuudella pisteellä, kun sekä Meksiko, että Puola kaatuivat peräjälkeen.

Neljännesvälierässä Argentiina otti solidin 2-1 voiton Australiaa vastaan ja mitään suurempaa hätää joukkueella ei tuossa ottelussa ollut. Australian ainut osuma syntyi oman maalin kautta ja isossa kuvassa aussit onnistuttiin pitämään hyvin pois vaarallisilta maalipaikoilta. Argentiina itse sen sijaan loi tukun todella vaarallisia paikkoja, joista olisi paremmalla viimeistelyllä voinut syntyä useampikin maali. Isossa kuvassa Argentiina on heikon alun jälkeen näyttänyt turnauksessa juuri niin laadukkaalta kuin ennen turnausta ennakoitiinkin.

Yltyykö ottelu maalintekokilpailuksi?

Perustasoltaan Argentiina on joukkueista pykälän verran laadukkaampi kokonaisuus ja selvä, lähes kerran kahdesta voittava suosikki. Hollanti ei ole toistaiseksi vakuuttanut ja maaliodottamiin nähden joukkue on ollut hämmästyttävän tehokas ja sanalla sanoen onnekaskin. Tänään Oranje ja sen puolustus joutuu ensimmäistä kertaa todellisen laatuhyökkäyksen testiin ja pientä romahdusvaaraa Louis van Gaalin miehistön yllä leijuu, mikäli Argentiina saa toden teolla hanat auki. Toki Hollannilla on kykyä viimeisteillä myös itse todella tehokkaasti ja pelinkuva voi hyvinkin muodostua todella vauhdikkaaksi ja maalirikkaaksi.

1X2-markkina on kuitenkin kohtalaisen hyvin linjassa ajatustemme kanssa Argentiinan menestysmahdollisuuksien kanssa, joten katseet käännetään maalimääriin. Olemme markkinan kanssa selvästi eri mieltä ottelun maaliodottamassa ja over-vedoissa on tarjolla maistuvaa etua. Isketään pääpanostus yli 2,5 maalille, johon saa hyvää odotusarvoa tarjoavan kertoimen 2,48. Arvio kohteelle on 48% ja rajakerroin 2,08. Rohkea pelaaja voi kokeilla myös yli 3,5 maalia, johon saa huiman 4,75 kertoimen Powbetilta.

Pelivalinnat:
  • Yli 2,5 maalia, kerroin 2,48 (TonyBet)