9.12.2022 Jalkapallon MM-kisat: Kroatia – Brasilia

Muutaman välipäivän jälkeen on aika jatkaa Qatarissa pelattavien futiksen MM-kisojen parissa myös vihjeiden osalta. Perjantaina luvassa on kaksi tulikuumaa puolivälierää, joista ensimmäisen vuorossa on kello 17:00 alkava ottelu Kroatian ja Brasilian välillä. Kroatia joutui omassa neljännesvälierässään selvästi brasseja kovemmalle rasitukselle eikä vakuuttanut pelillisestikään, joten brassien suursuosikin asema on mielestämme täysin perusteltu. Asiantuntijamme uskookin, että Canarinho jyrää itsensä tästä parista jatkoon helposti.

Brassit selvästi paremmalla esityksellä kahdeksan parhaan joukkoon

Kroatia pelasi alkusarjan ottelut F-lohkossa, jonka voittoon nousi lopulta sensaatiomaiset kisat toistaiseksi pelannut Marokko. Kroatia puolestaan nappasi lohkon kakkospaikan pisteen erolla ennen sekasortoisessa tilassa Qatarissa esiintynyttä Belgiaa. Neljännesvälierissä Kroatia oli ajoittain helisemässä Japania vastaan, mutta kairasi jatkopaikan lopulta rangaistuspotkukisan jälkeen.

Kroatian esitys Japania vastaan ei ollut varsinaisesti kehumisen arvoinen vaan se jätti kohtalaisen paljon kysymysmerkkejä ilmoille joukkueen iskukyvystä. Potentiaalia Kroatialla edelleen on runsaasti, mutta kokonaisuutena esitykset ovat toistaiseksi olleet hieman vaisuja vaikka joukkue kahdeksan parhaan joukossa tällä hetkellä onkin. Etenkin joukkueen puolustus oli ajoittain isoissa vaikeuksissa vikkelien japanilaisten kanssa ja perjantai-iltana vastassa on vielä huomattavasti laadukkaampaa hyökkääjää.

Brasilia voitti G-lohkon kuudella pisteellä ja vaikka lohkovaiheen päätöskierroksella tulikin yllätystappio Kamerunille, niin kokonaisuutena otteet olivat lohkovaiheessa varsin stabiilit ja hyvät. Kamerun-matsissa valmentaja Tite kierrätti kokoonpanoa ja kun jatkopaikka oli jo varmistunut, niin aivan terävin tekeminen luonnollisesti otteista puuttui. Etelä-Koreaa vastaan pelatussa neljännesvälierässä Brasilia laittoi samban soimaan ja kyyti oli korealaisille kylmää.

Brasilia hallitsi peliä heti avausvihellyksestä lähtien mielin määrin ja loi maalipaikkoja liukuhihnalta. Joukkue tykitti avausjaksolla tylyt 4-0 numerot ja ottelu oli taputeltu reiluun puoleen tuntiin. Loppuaika ottelusta oli pelailua ja Etelä-Korean 1-4 kavennusmaali ottelun viimisellä kympillä kosmetiikkaa. Tuossa ottelussa nähtiin miten vaarallinen kooste Brasilia on parhaimmillaan ja tämä tietää vastustajille kyllä jääkylmää suihkua, mikäli puolustuspeli ei ole täydellisessä formissa.

Samba soi myös perjantaina

Perustasoltaan Brasilia on joukkueista laadukkaampi ja ennenkaikkea leveämmällä haravalla operoiva koostumus. Kroatia joutui urakoimaan Japania vastaan täydet 120 minuuttia, kun brassit puolestaan selvisivät omasta urakastaan käytännössä puolessa tunnissa. Materiaaliedun lisäksi brasseilla on tässä ottelussa myös selvä lepoetu, joten suosikin asema kasvaa entisestään. Ikääntynyt Kroatia tarvitsee tässä ottelussa täydellisen onnistumisen sekä puolustus-, että hyökkäyspäässä mikäli joukkue mielii kairata tiensä neljän parhaan joukkoon. Tähän emme kuitenkaan usko, sillä niin vakuuttava Brasilia nähtiin neljännesvälierässä, että sen pysäyttäminen lienee tällä hetkellä käytännössä mahdotonta.

Brasilia voittaa ottelun noin kolme kertaa neljästä ja väsyneellä Kroatialla on olemassa selkeitä merkkejä romahtamisesta, mikäli brassit onnistuvat iskemään johto-osuman heti ottelun alkupuoliskolla. Maalintekokilpailussa kroaatit eivät brasseille pärjää, joten taktiikka lienee puolustusvoittoinen. Brasilian vähintään kahden maalin voitto toteutuu arviomme mukaan selvästi yli kerran kahdesta ja Brasialia -1,5 AH tasoituskohde kertoimella 2,06 kelpaa pelikohteeksi. Apukohteeksi otetaan total yli 2,5 maalia kertoimella 1,80.

Pelivalinnat:
  • Brasilia -1,5 AH, kerroin 2,06 (TonyBet)
  • Yhteensä yli 2,5 maalia, kerroin 1,80 (TonyBet)