9.3.2022 Mestarien liiga: Man City – Sporting & Real Madrid – PSG

Eilen saatiin maistuva pienen panoksen osuma UCL-pudotuspelikierrokselta, kun Bayern München odotetusti jyräsi ennalta heikomman Salzburgin kanveesiin jo avauspuoliajalla. Toisen ottelun over 2,5 valinta sen sijaan kaatui Liverpoolin kolmeen tolppalaukaukseen. Mestarien liigan neljännesvälierät jatkuvat keskiviikkona jälleen kahden ottelun kierroksella, kun ohjelmassa on Manchester Cityn ja Sportingin sekä Real Madridin ja PSG:n väliset toiset osaottelut. City on jo käytännössä varmistanut jatkopaikkansa, mutta espanjalaisen Los Blancosin sekä ranskalaisjätti PSG:n ottelusta voi hyvällä syyllä odottaa todella kuumaa kohtaamista.

Manchester City – Sporting, 22:00

Tämä ottelupari ratkesi käytännössä katsoen jo kolme viikkoa sitten Portugalissa pelatussa ensimmäisessä osaottelussa, kun Manchester City haki tylyn 0-5 vierasvoiton Lissabonista. Maailmasta ei tällä hetkellä löydy seurajoukkuetta, joka pystyisi kaatamaan Cityn kotikentällään kuuden maalin erolla, joten portugalilaisvieraat lähtevät todennäköisesti vain pelailemaan ottelun alta pois – turistimatkalle.

Kotijoukkue City on materiaaliltaan sekä perustasoltaan tällä hetkellä absoluuttisesti yksi maailman parhaista joukkueista, joten se lähtee kotikentällään suosikkina käytännössä mitä tahansa joukkuetta vastaan. On vaikea kuvitella, että se kompuroisi kotiyleisönsä edessä UCL-pudotuspelissä vaikka henkinen lataus ja motivaatio eivät ottelun alla olisikaan ihan tapissa. Ammattiylpeys on pelaajilla olemassa ja mahdolliset kokoonpanomuutokset tarjoavat näyttöpaikkoja nuoremmille pelaajille, jotka haluavat varmasti todistaa taitonsa.

Yksi mielenkiintoinen nyanssi ottelun alla onkin kotijoukkueen aloittava kokoonpano, sillä muutamat poissaolot rasittavat isäntien kokoonpanoa ja kevään otteluruuhkassa myös lepuutuksia halutaan varmasti tarjota avainpelaajille. Varmuudella ottelusta ovat sivussa Nathan Ake, Joao Cancelo, Ruben Dias, Benjamin Mendy sekä Cole Palmer. Myös jenkkiläinen varamaalivahti Zackary Steffen on kärsinyt selkävammoista, mutta hän saattaa olla pelikunnossa illan ottelussa.

Cityn voittoputki katkesi edellisen Sporting-ottelun jälkeen Valioliigassa, kun Tottenham haki 2-3 vierasvoiton Etihadilta ja samalli nostatti Liverpoolin mahdollisuuksia Valioliigan mestaruuden suhteen. Tuon tappion jälkeen Pep Guardiolan suojatit ovat paranneet ns. Normaaliin päiväjärjestykseen ja alla on kaksi voittoa Premierissä sekä yksi voitto FA Cupissa. Viimeisimpänä näyttönä City murjoi suvereenisti paikallisvastustaja Unitedin Manchesterin derbyssä viime sunnuntaina lukemin 4-1.

Vierailija Sporting pelaa ammattiylpeydestä

Vaikka vierasjoukkue Sporting Lissabonin mahdollisuudet jatkopaikkaan ovat käytännössä katsoen menneet, niin tuskin portugalilaiset matsia aivan lekkeriksi heittävät. Pelaajien ammattiylpeys sekä näyttöpaikka Englannin paljon seuratuilla kentillä halutaan varmasti käyttää hyväksi ja otteluun lähdetään varmasti antamaan paras mahdollinen suoritus.

Citylle koetun 5-0 kotitappion jälkeen Sportingin otteet kotimaan kentillä ovat ailahdelleet, sillä neljän ottelun saldo on kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kitkerä 1-2 kotitappio arkkivihollinen FC Portolle. Viikonloppuna joukkue otti kuitenkin solidin 2-0 kotivoiton sarjan häntäpäähän kuuluvasta Aroucasta ja se varmasti nosti itseluottamusta tämän euro-ottelun alla.

Oman mausteensa vieraiden kokoonpanoon tuovat muutamat poissaolot. Varmuudella sivussa ovat Daniel Braganca, Matheus, Joao Palhinha sekä Pedro Goncalves, jotka kaikki ovat keskikenttämiehiä. Nämä poissaolot vahvistavat Cityn ennakkosuosikin asemaa sekä pallonhallintaa keskustassa entisestään ja vierasjoukkueen asemaksi jää näillä näkymin pallonriistot ja nopeat vastaiskut. Toki Sporting on vaarallinen myös erikoistilanteissa jos kotijoukkueen puolustus uinahtaa.

Betsimielessä ottelu on haastava arvioitava

Vedonlyönnillisestä näkökulmasta kyseessä on erittäin haastava pähkinä purtavaksi. Motivaatiotasot, valmistautumiset ja mahdolliset kokoonpanomuutokset ovat toistaiseksi vielä täysin mysteereitä, mutta tässä vaiheessa on pakko luottaa siihen, että kumpikin joukkue pyrkii pelaamaan tasollaan ja hyvin valmistautuneena. Kotijoukkueelta nähdään todennäköisesti isoa rotaatiota kokoonpanossa ja se avaa varmasti mahdollisuuksia myös vierasjoukkueelle.

City haluaa varmasti voittaa kotiyleisönsä edessä, mutta on hyvin mahdollista, että mitään totaalisia murskajaisia ei Etihadin keskiviikkoillassa nähdä. Mahdolliset kokoonpanomuutokset isäntien rosterissa avaavat paikkoja myös maalintekovoimaiselle vierasjoukkueelle, joten nostetaan pelikohteeksi BTS eli Both Team To Score kertoimella 2,20, joka toteutuu arviomme mukaan noin kerran kahdesta. Myös Sportingin avausmaalista tarjolla olevat isot kertoimet ovat kokeilun arvoisia minimipanoksella.

Pelivalinnat:
  • Molemmat joukkueet tekevät maalin: Kyllä, kerroin 2,20 (Betive, William Hill, Betway)
  • Ottelun ensimmäisen maalin tekijä: Sporting, kerroin 5,30 (STSbet)

Real Madrid – PSG, 22:00

Illan ehdottomasti kuumempi ottelupari nähdään Espanjassa, kun Estadio Santiago Bernabéulla kohtaavat Mestarien liigan kestomenestyjä Real Madrid sekä viime vuosina hurjia hankintoja siirtomarkkinoilla tehnyt PSG. Ranskalainen vierasjoukkue on otteluparissa maalin etulyöntiasemassa, mutta tähän yksittäiseen otteluun kotijoukkue Los Blancos on suosikki. Avausottelussa lähinnä puolustamaan keskittynyt Real tarvitsee nyt tehoja ja niitä sopii joukkueelta odottaa.

Avausottelu ei tarjonnut pelillisesti ihmeitä Kylian Mbappen voittomaalia lukuunottamatta, sillä Real Madridin taktiikka Ranskan reissulle oli selvä: Puolustuspään ovet kiinni ja maalittoman tasapelin turvin kotikentälle. Taktiikka oli viittä vaille lähellä onnistua, mutta ranskalaistykki Mbappen viime hetken maali vesitti espanjalaisten suunnitelmat ja muutti samalla asetelmia tähän toiseen osaotteluun.

Real Madrid joutuu muuttamaan pelitapaansa täydellisesti tähän otteluun, sillä avausottelussa nähty passiivinen peruuttelu ei tulu kuuloonkaan kotiyleisön edessä. Carlo Ancelottin suojattien kikkakirjasta löytyy kuitenkin myös aktiivinen pelitapa ja kaava on tuttu aiempien UCL-kausien pudotuspeleistä. Kotiyleisön edessä kaasupoljin on usein löytynyt ja sitä ei pelätä käyttää.

Vastassa ovat kaksi todellista jalkapallojättiä, joten perustasoero joukkueiden välillä on minimaalisen pieni. PSG:llä on toki selvästi kalliimpi ja nimekkäämpi rosteri, mutta Ancelotin suojatit ovat pelitaktisesti edellä ja selvästi paremmin yhteentoimiva kokonaisuus kuin ranskalainen tähtisikermä yksilöineen.

Avausosan voitollaan PSG on suosikki jatkamaan otteluparista kahdeksan parhaan joukkoon, mutta viime aikojen ailahtelevat otteet kotimaan kentillä nostavat kysymysmerkkejä vierasjoukkueen jatkopaikan ylle. Real Madrid ei myöskään ole näyttänyt parasta osaamistaan, joten käsillä on äärimmäisen mielenkiintoinen ottelu, josta ei tule tunnetta puuttumaan.

Los Blancos kolmen ottelun voittoputkessa PSG:n kimppuun

Real Madridin vire on viime aikoina ollut hyvällä mallilla, sillä kolmen viikon takaisen Ranskan reissun jälkeen joukkue on voittanut kaikki kolme kotimaansa sarjan ottelua ja ennen kaikkea hyökkäystehot ovat löytyneet hieman kuivemman jakson jälkeen. Kolmessa edellisessä ottelussa joukkue on päästänyt vain yhden maalin ja iskenyt itse kahdeksan, joten kunto on on nousemaan päin.

Toki vastustajat La Ligassa eivät ole PSG:n veroisia, mutta esimerkiksi viime viikonloppuna otettu 4-1 kotivoitto sarjakutonen Real Sociedadista oli hyvä kenraaliharjoitus tätä ottelua silmällä pitäen. Realin hyökkäystehot ovat niin ikään jakaantuneet alkukautta tasaisemmin viime otteluissa, joten enää joukkueen tulivoima ei ole pelkästään ranskalaistykki Karim Benzeman sekä brassitaituri Vinicius Jr:n harteilla. Pelttäy duo onkin iskenyt kotimaan kentillä yhteensä peräti 33 häkkiä, joten tämän kaksikon kanssa PSG-puolustuksen tulee olla äärimmäisen tarkkana.

Real Madridin kokoonpanotilanne on kohtalaisen hyvä sillä, varmuudella sivussa ovat vain luottopuolustaja Casemiro sekä Ferland Mendy. Kumpikin on sivussa korttitilin täyttymisen takia. Casemiron poissaolo on toki iso takaisku kotijoukkueelle, mutta laadukkaita paikkaajia isäntien vaihtopenkiltä kyllä löytyy.

PSG ailahtelee tuttuun tyyliin

Vierasjoukkue PSG ei ole viime vuosina saanuut koheesiota kuntoon ja yksi syy siihen on valtavan nimekäs rosteri, joka pursuilee toinen toistaan kovempia tähtiä. Tämä ongelma on realisoitunut karulla tavalla viime vuosina menestykseen eurokentillä ja kevät toisensa jälkeen UCL-mestaruus on kiertänyt rajuja satsauksia tehneen ranskalaisseuran. Toissakeväänä joukkue onnistui luovimaan itsensä finaaliin, mutta silloin menestyksen tiellä oli Bayern München, joka voitti Lissabonissa pelatun finaalin lukemin 1-0.

Viime aikoina joukkue ei ole esiintynyt tasollaan, sillä Real Madridista otetun 1-0 kotivoiton jälkeen joukkue on hävinnyt kahdesti ja voittanut vain kerran kotimaansa Ligue 1:ssä. Heti UCL-voittoa seuranneessa ottelussa joukkue hävisi Nicelle vieraskentällä lukemin 3-1. Tämän jälkeen se kaatoi kotikentällään St. Etiennen samoin lukemin, mutta viime viikonlopun kenraali meni jälleen plörinäksi, kun joukkue hävisi vieraskentällä Nicelle lukemin 1-0.

Viime aikojen ailahtelevat otteet ovat kuin pienoiskuva viime vuosista, joten ei ihme, että menestys Euroopan parhaassa seurajoukkueturnauksessa on kovista satsauksista jäänyt haaveeksi. Ongelmat ovat kasaantuneet viime aikoina juuri vieraspelaamiseen, jossa nimekäs ranskalaisjoukkue ei ole onnistunut pelaamaan tasollaan. Tämä saattaa enteillä vaikeaa iltaa Santiago Bernabeun hornankattilassa.

Vierailta puuttuu kokoonpanosta Ander Herrera, Layvin Kurzawa sekä ex-real Sergio Ramos. Tärkeän puolustajan Achraf Hakimin sekä kk-mies Leandro Paredesin pelaaminen on epävarmaa.

Kotimenestystä kupongille

Arvostan joukkueet perustasoltaan hyvin samantasoisiksi, mutta kotietu sekä nykyiset viretilat kääntävät vaakakuppia kotijoukkueen suuntaan ja Real Madrid lähtee otteluun suosikkina. Tasapelin mahdollisuus pudotetaan tässä kohtaa pois pelivaihtoehdoista, sillä vieraiden maalin etulyöntiasema tarkoittaa sitä, että tasapelitilanteessa Real Madridin on hyökättävä ja riskitasoja nostettava.

Käytetäänkin peleissä aasialaista tasoituslinjaa -0,5 kotijoukkueelle, joka kattaa suoran voiton. Arvio peli-idealle on 45%, joten kerroinrajaksi muodostuu 2,22 joten tarjolla oleva 2,45 on mainio pelikohde. Otetaan peleihin pikku panoksella myös korttien määrä, sillä ensimmäisen osaottelun tapaan tunteet saattavat kuohahtaa ja tuomarin käsi käydä taskulla useasti.

Pelivalinnat: