9.3.2023 Liiga: Lukko – Jukurit

Liigassa on torstai-iltana tarjolla yksi ottelu ja panoksia tässä kamppailussa riittää, sillä vierasjoukkue Mikkelin Jukurit taistelee vielä viimeisestä paikasta pudotuspeleihin. Kotijoukkue Rauman Lukko ei ole akuutissa pistetarpeessa, sillä raumalaiset ovat varmistaneet jo runkosarjan kolmospaikan. Jukureiden motivaatio sen sijaan on huipussaan, sillä voitto tästä ottelusta nostaisi joukkueen ainakin hetkellisesti kiinni pudotuspelipaikkaan. Perustasoltaan Lukko on joukkueista laadukkaampi kooste, mutta Jukureiden iso motivaatioetu kaventaa lähtökohtia otteluun.

Lukolla alla lyhyt heikompi jakso

Kotijoukkue Rauman Lukko lähti kovin odotuksin, sillä toissakevään mestari lähti kuluvalle kaudelle isolla pelaajabudjetilla ja nimekkäällä rosterilla. Syyskaudella Lukko olikin yksi sarjan parhaista ellei paras joukkue ja raumalaiset johtivat sarjaa todella pitkään. Kevätkaudella meno on hieman tasaantunut ja tamperelaisseurat Ilves sekä Tappara ovat ohittaneet keltapaidat sarjataulukossa. Tällä hetkellä Lukko on liigassa kolmospaikalla 105:llä pisteellä. Matkaa toisena olevaan Ilvekseen on seitsemän pistettä ja takana olevaan KalPaan kuusi pistettä, joten kolmospaikka on maalieron turvin varmistettu.

Lukon kevätkausi on ollut selvästi syksyä vaikeampi ja päävalmentaj aMarko Virtanen on varmasti huolissaan joukkueen laskevasta kuntokäyrästä pudotuspelien kynnyksellä. Seitsemästä edellisestä ottelustaan Lukko on hävinnyt peräti viisi ja tällä hetkellä tappioputki on kahden ottelun mittainen. Edellisillä kierroksilla tuli kotitappio Satakunnan derbyssä Ässille 1-2 ja sitä ennen joukkue taipui Nokia Areenalla Ilveksen käsittelyssä 4-1. Viime aikojen vire ei ole kotijoukkueen osalta paras mahdollinen ja kun runkosarjan loppusijoitus on jo varmistunut, niin myös kokoonpanossa saatetaan nähdä kierrätystä.

Vierasjoukkue Mikkelin Jukureiden kausi on ollut vuoristoratamainen. Viime kaudella loppumetreille saakka runkosarjan voitosta taistellut kooste ei ole päässyt kuluvalla kaudella viime kauden tasolleen ja sijoitus on heitellyt pitkin talvea sarjan ylemmässä ja alemmassa keskikastissa. Tällä hetkellä mikkeliläiset ovat taulukon 12. sijalla, mutta matkaa viimeisessä pudotuspelipaikassa (10.) kiinni olevaan KooKooseen sekä HPK:hn on vain kaksi pistettä. KooKoon eilinen 3-1 tappio JYPin vieraana oli varmasti mieluisa tulos Jukurit-leirissä.

Jukureilla on alla voitto isojen panosten ottelusta, kun joukkue kaatoi viime lauantaina kuuden pisteen ottelussa JYPin kotikentällään 3-1. Peli ollut lauantaina kauden kliinisintä, mutta taistelutahdon puutteesta ja yrittämisestä homma ei jäänyt sarvipäiden leirissä kiinni. Sama taistelutahto tässä ottelussa, niin sijoituksensa varmistanut Lukko pystytään kaatamaan vieraskentälläkin. Joukkueet ovat kohdanneet kolme kertaa aiemmin tällä kaudella ja keskinäisten voitot ovat 2-1 Jukureille.

Motivoitunut Jukurit hakemaan voittoa Äijänsuolta

Perustasoltaan ja pelivoimaltaan Lukko on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus ja täysin ansaittu suosikki kotikentällään. Tässä ottelussa joukkueiden motivaatiot ovat kuitenkin täysin erilaiset, sillä Jukurit taistelevat kynsin hampain pudotuspelipaikasta ja Lukko sen sijaan odottelee jo kevään tosipelejä.

Vieraskentästä huolimatta Jukurit pystyy yllättämään Lukon karkeasti arvioiden noin kerran kolmesta, joten tarjolla oleva kerroin 3,15 vieraiden suorasta vierasvoitosta kelpaa pikkupanoksella kokeiluun torstai-illan ainoaan Liiga-kamppailuun.

Pelivalinnat:
  • Lukko – Jukurit (1X2): Jukurit, kerroin 3,15 (XLBet)