9.5.2023 Mestarien liiga: Real Madrid – Manchester City

Jalkapallon Mestarien liigan pudotuspelit ovat edenneett välierävaiheeseen ja tiistai-iltana on luvassa tulikuuma kohtaaminen, kun espanjalainen Real Madrid isännöi Estadio Santiago Bernabéulla englantilaista Manchester Cityä. Vierasjoukkue City on tällä hetkellä isoin suosikki voittamaan koko turnauksen, mutta viimeisen kymmenen kauden aikana peräti viidesti koko turnauksen voittanut Real Madrid on huippuvaarallinen kooste, joka pystyy pysäyttämään vierasjoukkueen mestaruusjunan. Lähtökohdat tähän ensimmäiseen osaotteluun ovat kohtalaisen tasaiset ja kun markkina on leiponut vieraista selvän suosikin, niin kotijoukkue Los Blancos kerää panostukset tiistain UCL-kierroksella.

City hakee revanssia viime kevään välieräpettymykselle

Arpa heitti myös viime kaudella välierävaiheessa kohdanneet joukkueet Real Madridin ja Manchester Cityn toistamiseen peräjälkeen vastakkain UCL:n välierävaiheessa. Viime keväänä joukkueet tarjosivat kaksiosaisessa ottelussa ikimuistoisia hetkiä, kun kahdessa ottelussa mätettiin yhteensä 11 osumaa. City avasi silloin otteluparin 4-3 voitolla kotikentällään, mutta toisessa ottelussa Los Blancos onnistui viemään ottelun jatkoajalle kahdella viime hetken maalilla ja lopulta Karim Benzeman rangaistuspotkumaalilla Real eteni finaaliin yhteismaalein 6-5.

City-leirissä tuota jälkimmäistä ottelua muistellaan takuulla kauhunsekaisin tuntein ja sama viime hetkien katastrofi pyritään varmasti välttämään. Nyt joukkue aloittaa ottelusarjan vieraskentällä, joten ratkaisevaan toiseen osaotteluun manchesterilaiset pääsevät kotinurmelleen. City on tällä hetkellä kerroinasettelussa koko turnauksen suurin suosikki, mutta mikään läpihuutojuttu Guardiolan miehistölle ei tästä otteluparista tule. Real Madrid on todella rutinoitunut voittamaan ja se on osoittanut viime vuosina huimaa kykyä venyä tiukassa paikassa.

Kotijoukkueen kausi ei ole kotimaan kentillä ollut toivotunlainen, sillä Los Blancos on tällä hetkellä La Ligassa ”vasta” sijalla 3. Barcelona on karkaamassa mestaruuteen 14 pisteen erolla ja isäntien roolina onkin tällä hetkellä pelailla kausi vain loppuun La Ligassa. Kauden ensimmäistä pokaaliaan madridilaiset pääsivät juhlistamaan viime viikonloppuna, kun Copa Del Reyn finaalissa kaatui Osasuna 2-1. Molemmista osumista vastasi brassihyökkääjä Rodrygo, joka on nousemassa Vinicius Juniorin ja Karim Benzeman ohella todella tärkeäksi pelaajaksi valkopaidoille. Ennen viikonlopun Cup-mestaruutta joukkue hävisi kolmesta sarjaottelustaan kaksi. Isänniltä puuttuu ottelusta Eder Militao, joka on sivussa korttitilin täyttymisen takia.

Vierasjoukkue City on kohonnut kauden loppupuolella huimaan vireeseen ja joukkue on ansaitusti niukka suosikki voittamaan koko Mestarien liigan. Kaikki sarjat huomioiden joukkue on voittanut kuudestatoista edellisestä ottelustaan yhtä vaille kaikki ja tuo ainut tasapelikin tuli vierraskentällä Bayern Münchenia vastaan jo käytännössä ratkenneessa otteluparissa. Guardiola lepuutti viime viikonlopun Leeds-ottelussa avainmiehiään tätä ottelua silmällä pitäen ja vieraat pääsevät hyvässä formissa Espanjan reissulle. City pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan, sillä sivussa on ainoastaan hollantilaispakki Nathan Ake.

Luvassa huipputason ottelu kaikilla mausteilla

Pelivoimaltaan Manchester City on tällä hetkellä koko Euroopan paras seurajoukkue ja noin pykälän verran isäntiä laadukkaampi kokonaisuus. Real Madrid on kuitenkin rutinoitunut voittamaan tärkeitä otteluita ja venymään parhaimpaansa aina silloin kun sitä tarvitaan. Isännät nauttivat ottelussa myös kohtalaisen vahvaa kotietua, joten meidän papereissa City on vieraskentällä ainoastaan hyvin niukka suosikki jos sitäkään. Mielenkiintoinen taistelupari ottelussa nähdään kentän toisella laidalla, jossa City-puolustaja Kyle Walker pyrkii pysäyttämään Vinicius Juniorin.

City todennäköisesti ottaa vieraskentästä huolimatta pallonhallinnan itselleen ja kotijoukkue Real pyrkii vahingoittamaan vieraiden puolustusta erittäin nopeilla vastaiskuilla, jotka ovat tunnetusti huippuvaarallisia. City on suosikki jatkamaan otteluparista finaaliin, mutta tässä yksittäisessä ottelussa markkina on mielestämme aliarvioinut Realin mahdollisuuksia ja XLBetin tarjoama kerroin 2,37 Tasan ei vetoa: Real Madrid -pelikohteesta kelpaa kupongille tiistai-illan UCL-herkkupalaan!

Pelivalinnat:
  • Tasan ei vetoa: Real Madrid, kerroin 2,37 (XLBet)