15.12.2021 CS:GO Blast Premier World Final: Na’Vi – Heroic

Vuoden viimeinen huipputurnaus on CS:GOn osalta käynnissä Kööpenhaminassa Tanskassa, kun Blastin maailman finaalit polkaistiin käyntiin eilen tiistaina. Shokkitappiot avauskierroksella kohdanneet Na’Vi ja Heroic kohtaavat lower bracketissa ja toisen huippujoukkueen matka turnauksessa päättyy. Natus Vincere on ottelussa oikeutetusti suosikki, mutta tanskalaiset eivät ole aivan kerroinasetelman suuruisia altavastaajia. Keskiviikon peli-idea rakennetaankin nuoren tanskalaisjoukkueen varaan.

Na’Villa maha täynnä?

CS:GO-kauden 2021 viimeinen laatuturnaus on paraikaa käynnissä Kööpenhaminassa, kun Blast World Final 2021 alkoi tiistaina. Turnauksessa on mukana kahdeksan huippukovaa tiimiä, jotka ovat raivanneet tiensä tähän suurturnaukseen eri reittejä. Tapahtuman palkintopotissa on huimat miljoona US dollaria, joista koko eventin voittaja nappaa mukaansa peräti puoli miljoonaa.

Tiistaina alkaneessa turnauksessa nähtiin heti tiistaina jättipaukku, kun CS:GO-pelikenttiä suvereenisti viime aikoina hallinnut Natus Vincere hävisi avausottelunsa Pohjois-Amerikkalaiselle Team Liquidille. Venäläis-ukrainalaisesta joukkueesta huokui tietty väsymys ja turhautuneisuus, joten hyvällä pelipäällä ollut amerikkalaisporukka onnistui viemään ottelun lukemin 2-1.

Na’Vi on ollut koko vuoden ajan lähes pitelemätön ja viimeisenä saavutuksena se jyräsi syksyllä Majorien voittoon ja nappasi heti perään vielä voiton Blast Premier Fall Finalista. Ei olisi ihme jos kauden loppumetreillä joukkueen maha alkaisi olla kylläinen ja ihan parasta latausta kauden viimeiseen tapahtumaan ei saataisi viritettyä. Toki miljoonan dollarin palkintopotti ja koko Blast -turnaussarjan voitto varmasti nostaa motivaation tappiin, mutta ihmismieli on arvaamaton ja alitajunnassa pelaajat saattavat olla jo toinen jalka lomalla.

NaVi on totta kai perustasoltaan tällä hetkellä maailman paras joukkue ja se pystyy huononakin päivänä kaatamaan maailman TOP10-joukkueita. Huima yksilöosaaminen ja tappiinsa hiottu tiimipelaaminen on ollut läpi syksyn myrkkyä muille, mutta aivan huipputasolla joukkue ei missään nimessä tiistaina esiintynyt. Hävittyjen kierrosten jälkeen pelaajien naamoilta oli aistittavissa tyytymättömyyttä ja yhteishenki näytti ajoittain jopa rakoilevan tiimin sisällä.

Heroic haluaa lopettaa kauden tyylillä

Turnaus pelataan Heroic’n kotimaassa Tanskassa, mutta valitettavasi vallitsevan koronatilanteen takia yleisöä ei tapahtumaan päästetty paikan päälle vaikka joukkueet areena-olosuhteissa pelaavatkin. Etenkin Heroicille tämä oli varmasti valtava pettymys, sillä pauhaava kotiyleisö olisi varmasti sytyttänyt joukkueen.

Heroic’n kausi on ollut nousujohteinen, mutta isot voitot antavat vielä odottaa itseään. Majoreilla joukkueen oli tyytyminen välierätappioon, mutta potentiaalia tässä nuoressa tanskalaisporukassa on paljon. Joukkue joutui tekemään turnauksen alla pienen kokoonpanomuutoksen rosteriinsa, kun Martin ”stavn” Lund joutui sivuun ja tilalle tuli ennenkin Heroic-paitaa kantanut Johannes ”b0RUP” Borup. Tämä pieni muutos tuo varmasti pieniä muutoksia pelaamiseen, mutta kyseessä on tiimille tuttu pelaaja, joten rosterimuutoksesta ei ole syytä tehdä liian isoja analyysejä.

Heroic’n turnaus alkoi 2-0 tappiolla, kun venäläisporukka Gambit oli avauskierroksella parempi karttalukemin 11-16 ja 10-16. Gambit on tällä hetkellä NaVi:n jälkeen yksi maailman parhaista joukkueista, joten huonolle ei tanskalaisnippu hävinnyt. Perustasoltaan Heroic on tällä hetkellä maailman TOP5-joukkue ja sillä on valmius yllättää hallitseva mestari yksittäisessä BO3-ottelussa.

Tanskalaismenestystä lapulle

Vedonlyöntimarkkina ei ole liiemmin reagoinut NaVi’n tiistaina nähtyyn löysäilyyn vaan joukkue lähtee otteluun suursuosikkina. Toki joukkue onkin ottelussa selvästi tanskalaisia todennäköisempi voittaja, mutta mielestämme kerroinasetelma on aivan liikaa kallellaan idän suuntaan.

Heroic’n suorasta voitosta tarjottu kerroin 7,00 on räikeä ylikerroin, sillä arviomme mukaan Heroic pystyy yllätykseen hieman yli kerran viidestä. 22% prosentin arviolla Heroic’n menestyskertoimet tasoituksella ja suoralla voitolla kelpaavat keskiviikkoillan jännityspeleiksi.

Pelivalinta:
  • Natus Vincere – Heroic: 2, kerroin 7,00
  • Heroic +1,5, 2 kerroin 2,75