NHL Playoffs

17.5 Carolina – Nashville: Preds on yllätysvalmis avauskierroksella

NHL:n pudotuspelit käynnistyivät viikonvaihteessa ja draamaa riitti heti avauskierroksilla, kun useampi ottelu jouduttiin ratkaisemaan jatkoajalla. Pelit jatkuvat maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa kolmen ottelun voimin ja maanantain panostukset isketään Carolinan ja Nashvillen väliseen sarjan avausotteluun, jossa hyvävireinen vierasjoukkue on kertoimien puolesta lievästi aliarvostettu.

Discover Central divisioonan voittanut Carolina on pelannut viime vuodet nousujohteisesti ja loistavat treidit sekä laadukas varaustyö on nostanut tämän aiemmin sarjan alakastissa rypeneen joukkueen potentiaaliseksi menestyjoukkueeksi. Runkosarjan 56:sta ottelusta napatut 36 voittoa ja 80 pistettä olivat kova näyttö siitä, että paketti on hyvin kasassa.

Runkosarjan loppu oli Carolinan osalta heikko, sillä kolmessa viimeisessä ottelussa tuli kuokkaan ja merkittävää näissä otteluissa oli se, että juuri ensi yönä vastaan luisteleva Nashville kuritti Hurricanesia kahdesti. Ottelu päättyivät 3-1 ja 5-1 Predatorsin hyväksi ja Carolinan tulivoimainen hyökkäyskalusto pystyttiin suomalaismaalivahtien Rinteen ja Saroksen johdolla pysäyttämään molemmissa otteluissa. Kuten vanha sanonta kuuluu, niin otteluita voitetaan hyökkäämällä, mutta mestaruuksia puolustamalla.

Nashville Predatorsin menestyskäyrä on ollut hieman laskemaan päin parin edellisen kauden aikana, mutta nykyisen joukkueen ”voittoikkuna” on vielä kuitenkin auki. Rosterissa on tapahtunut muutoksia viime vuosina, mutta materiaaliltaan joukkue on menestysvalmis, kun kaikki palaset saadaan loksahtamaan kohdalleen. Preds oli 64:lla pisteellä Discover Central divisioonan neljäs ja lohkon viimeinen pudotuspelipaikka irtosi lopulta neljän pisteen erolla Dallasiin.

Predsin peli parantui kevätkauden puoliskolla ja runkosarjan kymmenestä viimeisestä ottelusta napatut seitsemän voittoa pudotuspelien kannalta tärkeistä otteluista oli oiva osoitus joukkueen tämänhetkisestä iskukyvystä. Preds onkin joukkueista selvästi valmiimpi pudotuspeleihin, sillä se on pelannut tärkeitä otteluita jo muutaman viikon. Carolina sen sijaan varmisti pudotuspelipaikkansa jo viikkoja takaperin, joten kovin puristus jäi varmasti puuttumaan runkosarjan viimeisistä otteluista.

Vieraiden menestyskertoimissa on tarjolla vedonlyöjille etua

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on kohtalaisen pieni Canesin hyväksi ja vaikka Carolinan rosterista tulivoimaa löytyykin, niin Nashville on parhaassa iskussa ollessaan todella viheliäinen kaadettava mille tahansa joukkueelle. Nashvillen paras iskun paikka tässä sarjassa on ehdottomasti nämä kaksi ensimmäistä ottelua, jossa se pystyy mahdollisesti horjuttamaan sarjan ennakkosuosikki Canesia. Ottelusarjan edetessä valtikka voi siirtyä Canesin haltuun ja se on suosikki jatkamaan tästä otteluparista.

Kummallakin joukkueella on muutamia tärkeitä poissaoloja ja etenkin kotijoukkue Canesin sairastuvalla oli ruuhkaa runkosarjan loppupuolella. Varmuudella Canes-paidasta ovat sivussa McGinn ja Paquette. Epävarmoja osallistujia sen sijaan on enemmän ja mahdollisia poissaolijoita on pitkä lista: Hamilton, Pesce, Slavin, Staal sekä Svechnikov. Kaikki mainitut pelaajat ovat joukkueelleen tärkeitä pelaajia, joten jokaisen poissaolo olisi iso takaisku kotijoukkueen menestyshaaveille.

Predsiltä puuttuu ottelusta varmuudella puolustajat Sbisa ja Borowiecki sekä hyökkääjä Arvidsson. Nashvillen rosterista löytyy kuitenkin leveyttä ja korvaajat ovat ihan laadukasta tavaraa. Maalivahtipelissä annamme selvän edgen vierasjoukkue Predsille, sillä Rinne-Saros -duo on parhaimmillaan liigan eliittiä. Kotijoukkueen maalilla aloittanee Mrazek.

Vaikka kokoonpanot yöllä kello 03:00 Suomen aikaa alkavaan otteluun eivät ole vielä kiveen hakatut, niin Canesin mahdolliset poissaolot ja vieraiden hyvä vire runkosarjan lopusta pitää huomioida. ComeOn!:n tarjoama kerroin 3,65 suorasta vierasvoitosta kestää hyvin peliä 30% arviolla.

Pelivalinta:

Nashville Predators 3,65 (ComeOn!)