CS:GO PGL Major Antwerp – Ennakko, joukkueet, lähetykset ja pelivihjeet

E-urheilun superturnaus on pian taas täällä, kun Belgian Antwerpenissä pelataan CS:GO-pelin himoituin suurturnaus, Majorit. Turnaus käynnistyy 9. toukokuuta Challenger Stagen otteluilla ja 16 parhaan joukkueen lopputurnaus polkaistaan käyntiin vielä samalla viikolla 14. toukokuuta. Turnaus huipentuu sunnuntaina 22. toukokuuta, kun ohjelmassa on koko turnauksen finaali. Palkintorahaa on jaossa yhteensä miljoona dollaria, joten Belgiassa pelataan maineen ja kunnian lisäksi myös valtavista palkintorahoista.

Perustietoa turnauksesta

Kevään 2022 CS:GO Major-turnauksen järjestämisestä vastaa romanialainen kilpaturnausjärjestäjä PGL. PGL järjesti myös edelliset, syksyllä 2021 Tukholmassa pelatut majorit, joiden voittoon itsensä pelasi ukrainalaisorganisaatio Natus Vincere. Viime syksynä major-turnaus järjestettiin vielä ilman yleisöä, mutta Belgiassa myös yleisö päästetään areenalle katsomaan turnauksen etenemistä livenä.

Major-turnauksen ovat Counter-Strike pelisarjan suosituimmat, odotetuimmat sekä isoimmat kisat ja pelijulkaisiva Valve osallistuu myös niiden järjesteämiseen. Normaalisti Major-turnauksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa, mutta viime vuosina aikataulu on elänyt, sillä pandemian takia turnauksia on jouduttu perumaan. Ennen viime syksyistä Tukholman turnausta edellisen kerran Major-turnaus pelattiin syksyllä 2019 Berliinissä.

Nyt maailmantilanne alkaa olla pandemian osalta normalisoitunut ja myös kilpapelaamisessa on päästy palaamaan LAN-olosuhteisiin, joita pelaajat ja katsovat arvostavat totta kai selvästi online-pelaamista enemmän. Major-turnauksessa on mukana 24 joukkuetta, joista 8 on arvostettu suoraan Legend-stagelle ja loput 16 joutuvat aloittamaan pelit Challenger-stagelta. Challenger-stagen 16:sta joukkueesta kahdeksan parasta etenee Legend-stagelle, jossa 16 jäljellä joukkuetta pelaavat keskenään.

Legends-stagen 16:sta tiimistä etenee lopulta kahdeksan parasta joukkuetta Champions Stagelle, joka on Major-turnauksen pudotuspelivaihe. Challenger- ja Legend-stagella joukkueet pelaavat Swiss System formaatilla, jossa kolme voittoa tietää jatkopaikkaa ja kolme tappiota kotimatkaa. Eliminaatio-ottelut pelataan BO3-systeemillä (paras kolmesta mapista), mutta kaikki muut ottelut ovat BO1.

Pudotuspelivaiheessa eli Champions Stagella käyttöön otetaan Single-Elimination bracket, jossa jatkoon pääsee BO3-otteluvoitolla pudotuspelikaavion mukaan. Kaikki tarkat tiedot turnauksesta, formaateista sekä muista asioista voit katsoa HLTV.orgin tarjoamasta PGL Major Hub-sivustolta.

Champions Stage pelataan Antwerpenin Sportpaleis Areenalla, joka tapahtumassa riippuen vetää sisäänsä noin 23 000 katsojaa. Olosuhteet Belgiassa ovatkin varsin otolliset upealle e-urheilutapahtumalle, joten voimme hyvällä syyllä odottaa huipputasokasta ja laadukkaasti järjestettyä kilpapelitapahtumaa.

Turnauksessa on mukana myös suomalaista väriä, sillä suomalaisorganisaatio ENCE aloittaa Major-pelit Challenger Stagella samoin kuin ranskalaisorganisaatio G2, jonka IGL-pelaajana toimii suomalainen Aleksi ”Aleksib” Virolainen. Etenkin ENCE on ollut kevään aikana loistavassa vireessä ja HLTV Rankingissa jo sijalle neljä kiivennyt ENCE on yksi varteenotettava mestarikandidaatti turnauksessa.

PGL Major Antwerp pähkinänkuoressa:

 • Järjestäjä: PGL
 • Sponsorit: GG.BET, Bitget, Secretlab
 • Tyyli: LAN
 • Paikka: Antwerps Sportpaleis, Belgia
 • Tiimit: 24
 • Palkintorahaa: 1 000 000$
 • Aika: 9.5. – 22.5.2022

Turnauksessa mukana kaikki tutut CS:GO-organisaatiot

Niin kuin isoissa arvoturnauksissa kuuluukin, niin myös tässä tapahtumassa on mukana lähes kaikki isoimmat organisaatiot sekä liuta kyvykkäitä haastajia. Karsinnat tähän turnaukseen tapahtui RMR-turnausten kautta ja mukana on 24 joukkuetta useasta eri maanosasta. Tuttuun tapaan eniten joukkueita on mukana Euroopan alueelta, sillä tällä hetkellä Eurooppaa pidetään ylivoimaisena CS:GO-alueena muihin maanosiin nähden.

Totta kai mukaan on saatu myös kuusi joukkuetta Amerikan alueelta sekä kaksi joukkuetta Aasian / Oseanian alueelta. Euroopan alueelta jäi tasokkaiden karsintojen myötä muutamia laatujoukkueita ulos, mutta RMR-karsintaturnausten perusteella mukana on tämän hetken kovimmat CS:GO-toimijat euro-alueelta.

Legends Stagelta pelinsä aloittavat Heroic, BIG, FaZe, NaVi, Cloud9, Copenhagen Falmes, NiP sekä FURIA. Myös ENCE:llä oli karsintaturnauksen finaalista mahdollisuus lunastaa paikka suoraan Legends Stagelle, mutta tappio Ninjas in Pyjamas -joukkuetta vastaan tiesi aloituspaikkaa Challenger Stagelta.

Challengers Stagen 16 joukkueen seasta löytyy isoja organisaatioita, kuten G2, Astralis, Vitality sekä ENCE, mutta seasta löytyy myös muutamia HLTV-rankingiltaan selvästi alemman kastin joukkueita, kuten IHC, Renegades, Imperial sekä 9z. Turnauksen osallistujalista on monenkirjava, mutta mestarisuosikkeina jatkavat aiemmista Major-turnauksista tutut menestyjät.

Voit katsoa kaikki mukana olevat joukkueet alta. Suluissa oleva # kertoo joukkueen tämän hetkisen HLTV-rankingin.

Legends Stagen joukkueet:

FaZe (#1), Natus Vincere (#2), Cloud9 (#3), Heroic (#5), NiP (#7), FURIA (#8), BIG (#14), Copenhagen Flames (#15).

Challenger Stagen joukkueet:

ENCE (#4), G2 (#6), Astralis (#9), Outsiders (#10), Vitality (#11), Liquid (#13), Complexity (#22), MIBR (#23), Spirit (#25), forZe (#26), Bad News Eagles (#28), Eternal Fire (#29), 9z (#30), Imperial (#32), Renegades (#51), IHC (#52).

Turnauksen mappipooli:

 • Mirage
 • Ancient
 • Inferno
 • Nuke
 • Vertigo
 • Overpass
 • Dust2

Televisiointi & live-lähetykset

Tämän Major-turnauksen kaikkia otteluita pystyy luonnollisesti seuraamaan suorana myös kotisohvalta. Toki kaikki kovimmat CS:GO-fanit matkustavat paikan päälle seuraamaan tätä huipputurnausta, mutta tunnelmaan pääsee näppärästi myös oman puhelimen tai tietokoneen kautta. PGL lähettää turnauksen kaikki ottelut suorana omilta Twitch-kanaviltaan, mutta näissä lähetyksissä selostus ja kommentointi tapahtuu luonnollisesti englannin kielellä.

Mikäli haluat seurata turnausta suomenkielisellä selostuksella, niin Suomessa Major-tapahtumien lähetysoikeudet ovat YLEllä. YLE lähettääkin koko turnauksen ajan sisältöä omalla YLE E-urheilu Twitch-kanavallaan sekä YLE Areena suoratoistopalvelussa. Lisäksi YLE tuottaa uutisia sekä muuta sisältöä tapahtumasta omille verkkosivuilleen sekä sosiaalisen median palveluihinsa. Sosiaalisessa mediassa suomenkielistä sisältöä löytyy #ylecsgo tagin alta.

CS:GO PGL Major vedonlyönti

Urheiluvedonlyönnillisestä näkökulmasta nämä Major-turnaukset ovat aina todella mielenkiintoinen tapahtuma, sillä näissä superturnauksissa nähdään aina tasokkaita otteluita ja vedonlyöntimarkkina ei ole aina ajan tasalla joukkueiden voimasuhteista. Pelikohteita on siis useimmiten tarjolla varsin reippaasti ja ne koitetaan mahdollisuuksien mukaan hyödyntää mahdollisimman laajalti.

Viime aikoina tapahtuneet rosterimuutokset CS:GO-skenessä on lisännyt entisestään vääristymää markkinoilla ja meillä on vakaa usko, että hyvää pelattavaa löytyy myös tästä turnauksesta. Useimmiten parhaat peli-ideat ajoittuvat turnauksen alkuvaiheeseen ennen kuin markkina reagoi tapahtumiin ja päivittää joukkueiden voimaluvut kohdalleen.

Tässä isossa ennakkopaketissa tarjoamme muutaman turnausvihjeen, mutta yksittäisten otteluiden pelivihjeitä pääset lukemaan päivittäin Vihjeet-välilehdeltämme, johon pyrimme löytämään päivittäin mahdollisimman paljon pelattavia kohteita.

PGL Major Antwerp 2022 vedonlyöntivihjeet

Turnauksen voittajavedoissa on tarjolla muutamia mielenkiintoisia kertoimia, jotka nostetaan pikkupanoksella kupongille. Mitään varsinaisia herkkupaloja näistä voittajavedoista ei tällä hetkellä löydy, mutta muutama pienen odotusarvon pelikohde isketään sisään ennen turnauksen alkua.

Ex Virtus.pro, nykyään Outsiders nimellä pelaava kokoonpano on potentiaaliltaan hurja nippu, mutta peli ei ole ollut täydellisesti uomissaan Venäjän sodan aiheuttamien organisaatiomuutosten takia. Potentiaalia on kuitenkin aina mestaruuteen asti, joten tarjolla oleva voittokerroin 19,00 kelpaa hienosti peleihin.

Yllättäjäosastolta on syytä mainita myös suomalaisorganisaatio ENCE, jonka voittokerroin 17,00 kestää myös peliä. Kolmas mahdollinen menestyjä on ranskalaisorganisaatio Vitality, joka vahvistui kauden alla ex-Astralis pelaajilla. Kokemusta ja voittamisen kulttuuria on syytä arvostaa näissä suurturnauksissa ja sitä Magisk sekä Dupreeh ranskalaisjoukkueeseen tuovat. Voittokerroin 26,00 on hyvä pelikohde.

Suosikkiosastolta aivan pelattavuuden rajoilla on Cloud9, joka tunnettiin vielä muutama viikko sitten nimellä Gambit. Kun Natus Vincere ei ole tällä hetkellä parhaimmillaan, niin ex-Gambit viisikko on vahvoilla turnauksen voittoa ajatellen. FaZe Clan ja NaVi ovat yliarvostettuja suosikkeja ja Cloud9:n voitosta tarjottu 6,00 on aivan pelattavuuden rajoilla.

Voittajavedot PGL Major: