8.7.2021 CS:GO IEM Köln: NaVi – Renegades

E-urheilua ja etenkin supersuosittua CS:GO-peliä seuraava kansa on kerääntynyt jälleen vastaanottimien ääreen, kun IEM Köln huipputurnaus käynnistyi Saksassa tiistaina. Play-In -vaihe on saatu pelattua ja tänään torstaina käyntiin polkaistiin itse pääturnaus. Mukana on 16 huippujoukkuetta, jotka ovat kokoontuneet yli vuoden tauon jälkeen LAN-tapahtuman ääreen. Torstain pelikohde kaivetaan kello 21:00 Suomen aikaa alkavasta CS:GO-ottelusta, jossa kohtaavat HLTV-ranking #2 NaVi sekä australialainen Renegades (#50), joka pelasi todella vahvan Play-In -vaiheen.

Itä-Eurooppalaista taitoa pursuileva NaVi on tällä hetkellä ”maailmanlistan” toisena ja se on kerännyt useita isoja turnausvoittoja viimeisen puolentoistavuoden aikana. Viime keväänä joukkue voitti onlinessa pelatun Dreamhack Masters Springin, josta se kuittasi 100 000 dollaria palkintorahaa. Tämän vuoden kesäkuussa pelatun Blast Premier Worldin finaalissa joukkue kohtasi venäläisen Gambitin, jolle se kuitenkin hävisi. Lohdutuspalkintoja mukaan tarttui 85 000 dollaria palkintorahaa. Juuri ennen IEM Kölniä pelattu kymmenen joukkueen StarLadder CIS RMR:ssä joukkue sai revanssin Gambitista kaatamalla sen finaalissa ja napaten 40 000 dollaria voitosta.

NaVi on pelannut yli vuoden kestäneen online-aikakauden tasaisesti ilman pidempiä lomia ja joukkueen iskukyky on varmasti kaikkien lajia seuraavien tiedossa. Joukkueen tärkeimpänä nikkarina heiluu ukrainalainen Aleksandr ”s1mple” Kostyliev, joka valittiin vuonna 2018 maailman parhaaksi pelaajaksi. Vuosina 2019 ja 2020 herran on ollut tyytyminen saman palkinnon kakkossijaan. NaVi on ollut viime vuosina kiistatta yksi maailman parhaista joukkueista, mutta LAN-tapahtumissa joukkue ei ole yli vuoteen esiintynyt.

Renegades on turnauksen potentiaalinen musta hevonen

Australiasta ponnistava Renegades on CS:GO:n parissa selvästi NaVia tuoreempaa saapumiserää ja joukkue ei ole toistaiseksi vielä onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa aivan maailman kovimmalla huipulla. Tänä keväänä peli on kuitenkin kulkenut varsin mallikkaasti ja tuloksena on voitot Oseanian ESL Pro Leaguesta, ESEA Premierin 37. kaudelta sekä saman maanosan EPIC Leaguesta.

Renegades aloitti turnauksen Play-In vaiheesta, joten se on saanut LAN-tuntumaa kolmen ottelun verran pohjille. Turnaus alkoi selvällä 6-16 tappiolla BO1-ottelussa ranskalaiselle huippujoukkue Vitalitylle, joka on yksi turnauksen suosikeista. Sen jälkeen joukkue oli kahden pakkovoiton edessä ja luvassa oli BO3-ottelu brasialaista MIBR-joukkuetta vastaan. Renegades otti tiukat 19-15 ja 16-14 karttavoitot brasseista ja vältti ensimmäisen luodin. Kuolemanottelussa vastassa oli suomalaisen Aleksi ”aleksib” Virolaisen liidaama OG. Renegades pelasi todella hyvän ottelun ja kaatoi ennakkosuosikki OG:n puhtaasti 2-0 karttavoiton. Mapit päättyivät 16-11 ja 19-15 aussien hyväksi.

Renegades esitti loistavia otteita pitkin alkukesää onlinessa, mutta nyt sama hurmos on saatu tuotua paikan päälle Saksaan, joten kaiken mennessä nappiin joukkue pystyy kyllä kaatamaan ennalta isompia suosikkeja. Joukkueen karttapooli on todella laaja ja sen ainoa permban uudistuneessa karttapoolissa on tulokaskartta Ancient. Joukkueen voittoprosentit muista kartoista on välillä 75-100%, joten joukkue on hionut taktiikoita leveällä rintamalla mappipooliin.

Renegades valmis yllätykseen jos NaVi ei ole tasollaan

Perustasoltaan NaVi on joukkueista selvästi laadukkaampi kokonaisuus, mutta pitkä tauko LAN-tapahtumista ja Renegadesin pelaamat kolme ottelua tasoittavat puntteja. Renegades esiintyi OG:ta vastaan todella kypsästi ja taktiikkakirjasta löytyi todella nerokkaita ratkaisuita, joilla huippupelinjohtajana tunnettua aleksib:ta onnistuttiin koijaamaan.

Karttapooli on jopa hienoisesti aussijoukkueen eduksi, mutta toki sen voittoprosentteja kartoissa on nostanut ottelut kolmen viime kuukauden aikana oman maanosan (Oceania) heikompia joukkueita vastaan. Taktiikkakirjasta löytyy silti rutkasti sivuja, joten NaVi saatetaan päästä yllättämään housut kintuissa tässä heidän avausottelussaan.

Kerroinmarkkina on leiponut ailahtelevaisesta Natus Vincerestä aivan liian suuren suosikin ja aussien menestyskertoimet kelpaavat loistavasti pikkupanoksella lapulle torstai-iltaan. Isketään kupongille Renegadesin menestystä +1,5 kartan tasoituksella sekä avauskartan voitosta. Renegades pääsee pickaamaan ensimmäisenä kartan, joten sen valinta pelataan ensin. Ottelu pelataan paras kolmesta kartasta (BO3) periaatteella.

Pelivalinnat:

  • NaVi – Renegades: Renegades +1,5 karttaa, 2,60
  • NaVi – Renegades: Kartan vedot, 1. kartta: Renegades, 3,90